Люис Хамилтън: Станете вегани, само така ще спасим света!

Шампионът от F1 притесни феновете си, искал да се откаже от всичко
16 окт 2019 20:24, Нели Христова
93
Люис Хамилтън: Станете вегани, само така ще спасим света!
Снимки: Reuters

Люис Хамилтън е само на една крачка от спечелването на поредната титла във Формула 1. Ала изглежда че петкратният световен шампион не е особено щастлив. Той публикува съобщение в Instagram, което притесни феновете му.

„Чувствам, че просто искам да зарежа всичко. Да се изключа напълно. Защо да ми пука, след като в света цари такъв хаос, а хората не се интересуват от това?“, пише звездата в дълъг пост.

Хамилтън изпусна победата в Япония миналата седмица, но Мерцедес завоюва титлата. Притеснението му обаче не е продиктувано от случващото се на пистата, а със с природата като цяло.

„Здравей Свят, надявам всички се наслаждават на деня си. Точно сега аз съм тъжен, заради това на къде отива света. Измирането на нашата раса става все по-вероятно докато прекаляваме с използването на ресурсите. Светът е объркано място. Лидерите ни или са необразовани, или не се интересуват от околната среда“, пише Хамилтън.

През последните няколко години той не спира да обръща внимание на случващото се с глобалното затопляне. През 2017 година шампионът премина на растителна диета и спря да яде месо. А преди няколко месеца обяви, че ще отвори верига за веган бургери, за да намали въглеродните емисии.

"Селското стопанство е най-големият замърсител с повече от 50% от цялата туристическа и пътническа индустрия комбинирано. Тъжен съм, че виждам как хората, дори и мои близки приятели, игнорират какво се случва всекидневно. Образованието е ключът – учили са ни, че месото е добро за нас, но са ни лъгали в продължение на стотици години. Аз съм на 32 години и осъзнавам какъв отпечатък оставям върху света. Опитвам се всекидневно да разбера какво да направя за да съм по-добър. Искам животът ми да има значение и честно, досега той няма смисъл.

Да съм част от проблема е безсмислено. Да съм част от решението е смислено и се старая да се справям по-добре“, допълва Хамилтън. Той призовава всеки да се образова и да намери нещо, което да го стимулира да опазва околната среда.

„Станете вегани. Това е единственият начин да спасим планетата си. Може да стане толкова бързо – просто трябва да насочите вниманието си там“, пише в заключение петкратният шампион.

Разбира се, от тима му Мерцедес веднага бяха потърсени за коментар. Пред журналисти, говорител на отбора заяви, че Люис е говорил за околната среда и не е имал нищо предвид относно участието му във Формула 1.

"Въпреки че не съм сигурен...", заяви той.

И докато феновете му бяха притеснени от думите "искам да зарежа всичко", то други еко активисти не бяха много възхитени от думите на Хамилтън. Един потребител написа в Twitter: "Трудно е да те вземем на сериозно, след като работата ти е да караш в кръг бълваша газове земна ракета."

Друг също критикува шампиона: "Люис Хамилтън ви казва да станете вегани, след като той самият кара кола с огромен двигател около света."

"Ако всички станем вегани, това позволява на някои от нас да обикалят около света с частни самолети и да продължават да се състезават. Това ли е мисловният ти процес?", пише друг потребител.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само за едно състезание с формулката си Луисчо бълва с порядъци повече со2 от колкото човек за цял живот само на пържоли и кюфтета.Оди се гръмни Луисчо , че да спасиш света от себе си.
57
0
 
0
 
! Отговори
БатБулгар преди 4 години
Веган - Строг Пост (Християнски). Деца, Възрастни, Болни, бременни - не постят. Ако казва това Хамилтън, значи той иска да убие деца, възрастни и болни хора. Веганството е класически Пост. Бъдете Вегани само преди Великден, Преди Коледа и преди Богородица!!! През другото време - БЪДЕТЕ ХОРА
56
1
 
0
 
! Отговори
Тоа па преди 4 години
Е къ да муам зеленчуци и ориз до безкрай? Ако бех богат и имах собствен готвач, може би! Значи за да спасим планетата първо трябва да станем богати и да имаме лични готвачи и диетолози, тогава ще можем да станем и вегани. Уравнението е решено.
55
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен f преди 4 години
Яжте си кво душа сака, че хемоглобина като на 60, банки, пари, доктори, ходене по мъките, преливане на кръв, инжекции, лекарства.. И много други болести. Чао и умната, че ако не консумират, след това, за да ви се вдигне хемоглобин с тонове свински дроб и както някои домус не ядат, ще, ще, ще
54
2
 
2
 
! Отговори
Ммм преди 4 години
Яжте си растения, после като имате хиляди болести и кръвно и артрит се сърдете на себе си.
53
2
 
2
 
! Отговори
михаал преди 4 години
Този освен веган, да ли не е и д ж е н д ъ р.
52
3
 
8
 
! Отговори
Азъ преди 4 години
Лесно е да го каже човек, който спомага за замърсяването на околната среда. Още по-лесно е да го каже човек с доста големи финансови възможности, същото като Бионситууу.Ако те могат да си позволят наистина ефективна растителна храна то масово от техните вегетиращи последователи не могат да си я позволят и ядат ГМО храни и затова масово са болни или поне изглеждат болни и доста състарени.Добре е да помислиш за това преди да прокламираш своя мироглед.Веганството не е решението на проблема!
51
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Принципно е прав за хаоса и изчерпването на ресурсите на планетата, но не веганството ще реши проблема.Просто трябва да се намали употребата на пластмаса, горива и подобни ***, трябва да се намали разхищението на ресурси.Някога всички си купувахме млякото в стъклено бурканче, носехме си бутилката за олио, че се продаваше наливно, носехме си и пазарски торбички, защото нямаше найлони в такива количества.Това е, което ще спаси планетата.И е крайно време да се намалят автомобилите.
50
4
 
4
 
! Отговори
Един преди 4 години
Няма! Скарата ми е важна, спасението на света - не!
49
3
 
18
 
! Отговори
Очите преди 4 години
Тоя за коя раса говори? Щото тия към които принадлежи няма да е лошо да им се смъкнат две-три нули от популацията, ей тъй за да има възможност белия човек време да намери устойчиво решение на тоя проблем.
48
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя да се радва, че китайците още ядат ориз за основно, щото ако минат на свинско, за един ден живо прасе няма да остане на планетата.
47
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само човеците нямат естествен враг на тази земя.До кога ще бъде така?
46
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да стане слънцеяд щом иска да спаси земята!Тоя полудя,мисли,че от хората зависи.Има си цикличност и човека е само един от живеещите видове па.азити на тази земя.Преди това са били динозаврите.След човечеството не се знае кой вид ще бъде на върха на веригата.
45
1
 
8
 
! Отговори
Идеалист преди 4 години
Земята не не може да се спаси с веганство. Човекът се е развил бързо поради преминаване към смесено хранене. Трябва да се търсят ресурси извън Земята. Това може да стане със спиране на въоръжаването и насочване на целия ресурс на човечеството към овладяване в следващите десетилетия на близките планети.
44
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз пък викам ако махнем две нули от популацията на китай индия и африка и всичко ще си дойде на мястото.
43
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още един изперкал еко-екстремист!!!!!!!
42
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те тия животни да не са дошли вчера? Мазен английски за..дnik,колите с които печелите милиони по малко ли замърсяват въздуха
41
3
 
20
 
! Отговори
До веганите! преди 4 години
Значи не ядете нищо животинско, щото животните имали чувства?Растенията, като не могат да извият на умряло, когато ги кормите от земята, е хуманно да ги унищожавате аа?!Разбира се, че не трябва да се прекалява с нищо в този живот, но ако се ограничим само с едното за сметка на другото, няма ли да свърши накрая?Природата е идеалния пример - за да има баланс никоя група животни не трябва да се размножава прекалено много! Дори хората!П.П. Днешните електрички са всичко др, но не и еко!!
40
2
 
6
 
! Отговори
Ванче преди 4 години
Не можем да си представим животот без кюфте и кебапче. Това е като да си в преизподнята. Тръпки ме побиват.
39
2
 
21
 
! Отговори
Селчо преди 4 години
Тоя пъ, аре бегай да пасеш бе !

Спонсорирани публикации