Децата на убитите българи в Чикаго: Никога няма да простим

Данаил чул последния изстрел от апартамента на родителите му
20 окт 2019 22:40, Нели Христова
53
Децата на убитите българи в Чикаго: Никога няма да простим

"Бавна, бавна и мъчителна смърт… Ако го качат на бесилото, аз ще съм първият, който ще му бутне столчето", това казаха Искра и Данаил, децата на убитите в Чикаго българи Цветанка Костадинова и Ивайло Попов. Те са категорични, че никога няма да простят на убиеца.

Искра е дъщеря на Ивайло от първия му брак. Идва в САЩ когато е едва на 4 месеца. Кръстена е на баба си Искра – също покосена от куршум във фаталната събота. Данаил е син от първия брак на Цветанка. Идва в САЩ преди една година и сега е останал напълно сам.

Момчето всъщност се разминава на косъм със смъртта. Когато пристига пред дома на родителите си, чува последния изстрел. Знае, че идва от техния апартамент.

"Бях на работа, майка ми и баща ми чакаха гости – баба ми и приятеля й. Трябваше да свърша работа в два следобед, но в последния момент шефът ме изпрати да свърша нещо – така се забавих цели три часа. Това не се е случвало никога. Прибрах се в пет, паркирах пред блока и тогава чух последния изстрел. Сърцето ми спря… Благодаря на Господ, спаси ме! Започнах да си задавам въпроси – ако бях там, какво можех да направя. Обаче нищо не мога да върна назад…", разказва Данаил.

По думите му , вратата на дома им е била отворена, докато семейството е вечеряло и убиецът просто влязъл. Децата отричат да са имали пререкания с него.

"Това престъпление беше извършено от психичноболен човек. С този човек не сме говорили, въпреки че ни беше съсед. Не сме говорили с него, не сме имали пререкания", казва Данаил.

"Не мисля, че този гняв ще утихне. Тази болка ще ни остане за цял живот. Каквото и да направим, няма да върнем нашите близки. Трябва да бъдем силни, да се подкрепяме. Животът просто продължава", категорично е момчето пред bg-voice.com.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още по темата: Чикагосащубийство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 36Комунистите махат голям юс и ът с реформа 44та която е опитана преди от БЗНС през 20те. Големият юс и ът, дефакто легитимират диалектите в българският език като МАКЕДОНСКИЯТ. Със старият правопис няма разлика между произношението на мляко и млеко например. Тези слуги на чужди държави именно имат вина за това и за осакатяването на фолклора ни. Също така азбуката на Кирил и Методий е глаголица, Преславската литературна школа е първоизточник на сегашната азбука.
43
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименМалоумник. Корнелка, Маяма,Бойко,Станишко и така до Лилянчето дето я има като чавдарче до бай тошо случайни ли са! 90% от живущите в идеален център в София по статистика работят в държавни ведомства и на практика си менкат позиции тоест НЕСМЕНЯЕМИ. Мандраджийски внук ли си бре ***, комунистите точно на свои даваха крадени апартаменти а разсленените в панелки щото сме "равни". Лека им пръст на хората. Смърт за комунистите и внуците им на власт ! Те ги пратиха немили недраги там...
42
24
 
0
 
! Отговори
Аз преди 4 години
На тези грам не им пука за България и населението на България!Защо ни занимавате с тях?
41
3
 
4
 
! Отговори
БХК кайма преди 4 години
Само либерал демократичните леви гнусове финансирани от леви фондации могат да пишат подобни гнусотии каквито чета по долу. Те всички нямат морал мразят всеки българин и българка и празнуват когато има трагедия с Българи!
40
3
 
7
 
! Отговори
Иванов преди 4 години
Проблема е, че в САЩ е много по-лесно да имаш оръжие и така всякакви долни типове да се въоръжат. Казвам "долни", защото смятам, че убиецът не е бил психично болен. Той се е предал сам с вдигнати ръце. Той е лош човек, искал е да почувства надмощие над останалите хора и затова е застрелял беззащитни непознати. В тази държава, обаче, е в културата им да притежават оръжие. Може да е някакъв пълен неудачник, но трябва да има пищов на колана, като истински каубой.
39
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Щатите е по-важно оръжейното лоби да печели, вместо живота на гражданите им. Забраната на оръжието е добра мярка, но както беше казал Батето - няма такава държава...
38
7
 
5
 
! Отговори
до 44 преди 4 години
Ха-ха, в Америка нямало социален живот, в Тикволандското блато, населено с про стаци и прогнило от корупция - имало.
37
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Америка и живота без ценности създават психично болни хора. Когато имаш само една цел в живота да забогатееш нищо не става от теб. Стремежът към парите отчуждава хората, нямат социален живот, което е противоестествено. Много сбъркана система, от която целия свят страда.
36
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако беше толкова лошо в Америка, едва ли хора от цял свят, в повечето случаи цветът на нациите си биха се стремяли да отидат там.Не си ли задавате поне този елементарен въпрос.
35
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези двете гугутки като ги гледам спокойно може да се оженат и да си направят още няколко деца. Лошото е, че ще са американчета, а не българчета.Не мисля, че някой би искал да се върне в БГ, дори след такава трагедия.
34
1
 
3
 
! Отговори
Ханс преди 4 години
Га разбраха, че човека няма пари ревнаха на умряло. В Чикаго да не си заключиш входната врата - хептен ни взеха за канарчета.
33
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Г. СомовКак не ви омръзна, бе? Тридесет години и все комунистите ви виновни. Тридесет години крадете това, дето го строиха комунистите и все те ви на уста.Не, комунистите, а такива като теб са виновни! Такива неграмотни, ***, дето ме слагат да си "лягЪм". Или ще кажеш, че азбуката написана от комунистите Св.Св. Кирил и Методий не ти е по вкуса? Стойте си в САЩ! Нека ви колят като телета, и се оправдавайте с комунистите!
32
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Забравили са да ги питат след всичко това ще се върнат ли в България. Не бих се изненадал, ако не.
31
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да..понеже в САЩ не са расисти, по новините не казаха че застреляните са българи.
30
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво красиво момиче.Ако го видя в,сейфуея, веднага ще го позная че е българче.Българките имат такова излъчване,че мъжете забравят че са на работа и се захласват по тях.Очите,очите на българката.А за очите на българина наскоро някой беше побликувал в Фейса едно писмо писано от англичанин до майка му,от времето на ,,Дойранската Битка''.Той най-добре е описал очите на българите.Бобитата ги е било най-много страх като се сбият с българите в ръкопашен бой,от тяхните ,безмилостни дяволски очи''.
29
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ubiecat ne e li slu4ajno s rusko ime ili s tursko?
28
1
 
2
 
! Отговори
Магнума преди 4 години
15 ти Якудза е прав ! :)
27
1
 
2
 
! Отговори
Магнума преди 4 години
13 ти Якудза е Прав :)
26
3
 
15
 
! Отговори
Магнума преди 4 години
То и при нас лудите са по принцип на улицата,но поне огнестрелно оръжие не им дават! Друг е въпроса,че една ножка в магазина е 2;3 лева!
25
25
 
6
 
! Отговори
Киро Злобарката преди 4 години
Поне са млади, могат да се наеват и да продължат рода.

Спонсорирани публикации