Как Lamborghini едва се отърва от закриването си

Един модел можеше да коства целия бранд
20 окт 2019 19:30, Нели Христова
4
Как Lamborghini едва се отърва от закриването си
Снимка: Reuters

Вероятно сте чували, че развитието на легендарната италианска марка Lamborghini не винаги е вървяло по ноти. В историята си тя понася доста удари, като един от най-странните епизоди е свързан с компанията Chrysler. Той едва не довежда до закриване на производителя на спортни коли.

Тази история е от времето, в което Lamborghini е собственост на Chrysler. Тогавашният шеф на американската корпорация - знаменитият Лий Якока, известен като "антикризисният мениджър", за малко не закрива марката. Малко преди това, Chrysler е купил фалиралия италиански производител за смешите 25 млн. долара, като нищо не предвещава подобно развитие на нещата.

Първият резултат от поглъщането на бранда е екстравагантният концепт Lamborghini Portofino. Той е показан на автосалона във Франкфурт, където предизвиква сензация, защото едва ли в историята на марката има Lamborghini, което толкова да не прилича на Lamborghini. Проблемът е, че американците бързат да се похвалят с новата си придобивка и при създаването на концептуалния модел използват готови от по-рано разработки.

 

Как Lamborghini успява да се отърве от фалита чете на сайта на Аутомедия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: автомобилифалитLamborghini
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При скъпите стоки е малко трудно постоянно да се държат позиции. Най-интересното е, че Ламборджини първоначално са били компания само за трактори и непрофесионална селскостопанска техника. Веднъж собственика (основателят) на компанията, който имал Ферари, отишъл в офиса на Ферари и взел да им обяснява какви подобрения могат да направят. И те му казали "А защо ти не си направиш кола, като всичко ти е ясно?". И той започнал и производството на спортни коли.
3
1
 
3
 
! Отговори
До 1 преди 4 години
И как го разбра това, при положение, че няма такива статистики. Само да кажа, че в структурите на МО се влиза с поне средно образование и приличен български. А 15% от военнослужещите са жени
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това на снимката е новото Ламборгини Сиан, първата им електрическа кола. Страшна красавица.
1
6
 
30
 
! Отговори
факт преди 4 години
повече от половината кадрови войници в българската армия са турци, помаци, роми, т.е. мусюлмани с отрязана кожичка на пишкирте. Роми означава едни черни гнусни хъхрещи лаещи и джавкащи същества, наричани по народному тфцингани.

Спонсорирани публикации