Ще има ли Brexit? Джонсън изпратил три писма до ЕС

Туск: Получих писмо за отлагане на Brexit за 31 януари
20 окт 2019 07:30, Александър Попов
36
Ще има ли Brexit? Джонсън изпратил три писма до ЕС
Снимка: Reuters

Британският премиер Борис Джонъсн е изпратил снощи неподписано писмо до Европейския съюз с искане за отлагане на Brexit и друго послание, в което казва, че не желае отсрочка, предадоха Ройтерс и БТА, като се позовават на в. "Сънди таймс".

Според вестника Джонсън е изпратил три документа - ксерокопие на закона, който го принуждава да иска отлагане, придружителна бележка от държавен служител, която обяснява, че премиерът е бил длъжен да изпрати писмото с искане за отсрочка, и още едно писмо, в което Джонсън заявава, че не желае отлагане.

Още по темата
Британски правителствен източник, цитиран от Ройтерс, потвърди, че премиерът е изпратил неподписано писмо до ЕС с искане за отлагане на Brexit и отделно писмо, в което казва, че той не желае отлагане.

Неподписаното писмо е ксерокопие на текста от т.нар. Закон Бен (Benn Act -The European Union (Withdrawal) (No. 2) Act 2019 - по името на вносителя му в парламента, лейбъриста Хилари Бен), приет по-рано тази есен, който задължава премиера да поиска отлагане на Brexit с три месеца - до края на януари, ако до 19 октомври не успее да получи от парламента подкрепа за сделка за Brexit или за Brexit без сделка.

Източникът добави, че до Брюксел вчера е изпратен и трети документ, подписан от посланика на Великобритания в ЕС.

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск съобщи късно снощи в Туитър, че е получил от Лондон искане за отлагане на Brexit, предвиден за 31 октомври.

"Сега ще започна да се консултирам с лидерите на ЕС как да реагираме", заяви Туск, цитиран от Франс прес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
цирк борисарената е в ръцете на неско.посник а публиката е от 26 други националности която вече се отегчи на евтини борис номерца
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ади пък тия да излизат колко време стана се лигавиме с тях.Като са си по -добре като остров ами да са си на Острова
28
0
 
1
 
! Отговори
Скарлет преди 4 години
Циркаджий - станаха эа смях пред целия свят!!! Факт е, че раэтакаването е эа 100 милиарда паунда и както се каэва "хем сърби хем боли"!!! Време е Брюксел да им тръшне вратата:DDD!!!
27
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така Великобритания ще е вечно излизащата държава от ЕС.Не се тревожете след 50 години пак ще четете за поредното искане за отлагане и излиза.Особености на английската култура свиквайте.
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хитро едновременно искат отлагане и излизане, имат документ и за отлагане и за излизане и двете процедури са спазени, вече въпроса е кое ще има по голяма сила неподписания документ или подписания.
25
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Успех на северозападната пакистанска ислямска джамахирия. Ашколсун, аверим, машалла.
24
0
 
3
 
! Отговори
Остап Бендер преди 4 години
Августейшата бабичка внушава на поданиците си как след брекзит ще потекат реки от мляко и всички ще се къпят в пари. Но поведението и е деструктивно. Иска и се да се отърве от ЕС, но не и от европейските пазари. Което е жалко и низко като поведение на монарх. Хем хайде да се разведем, хем - обаче искам ключ от дома ви. Щом е тръгнало да искаме, аз пък искам да превърна Баъкингам в увеселителен парк.
23
2
 
6
 
! Отговори
песимист преди 4 години
Брекзит изяде главата на Дейвид Камерън. След него дойде и си отиде Тереза Мей. Сега е ред на Борис Джонсън, и неговата глава да падне. Няма значение дали и кога може да има брекзит. Същественото е, че идеята за излизане от ЕС очевадно е разрушителна за Британия. Най-накрая ще падне и главата на британската кралица. Сега може да ви изглежда абсолютно невъзможно, но логиката го сочи. Британската баба води деструктивна политика и ще си сърба попарата.
22
1
 
7
 
! Отговори
политически егоизъм преди 4 години
Джонсън е маняк. Но вината не е нагова, а на кралицата, която определено и еднолично иска брекзит. Сега има граждани, кожито искат въпросът за брекзит да се преосмисли и да има нов референдум. Защотно не всички искат излизане от ЕС. Но дебелоглавата кралица натиска парламента да реши в нейна полза. Защо бабичката толкова много иска брекзит? За да не се съобразява с никото. Егоизмът и пречи.
21
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не ще има ЛИ,а ВЕЧЕ ИМА "твърд Брекзит",който ще бъде оповестен на 31 октомври,решението за който беше взето още когато Джонсън яхна ингилизката държава,като даже този брекзит беше оповестен в речта на ингилизката кралица(институцията кралица,в която бабето е само оповестител на решенията на КРЪГА,КОЙТО СТОИ ЗАД НЕЯ И ПРЕДИ ВСИЧКО,ЛОНДОНСКОТО СИТИ- КВАДРАТНАТА МИЛЯ!)!!Ама,кой да чете както трябва?!
20
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това ще влезе в историята под името "Триписмието".
19
8
 
7
 
! Отговори
bum buB...BUM преди 4 години
dan danТам е работата,че тези в Брюксел не искат Британия да напусне ЕС,защото напускането на Британия,ще удари много силно и ЕС ,дори и може и да го разруши.Британия точно няма да се разруши при напусане на ЕС.Затова тези брюкселски зелки изпитват панически страх при мисълта ЕС без Британия.
18
0
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
КОЛКОТО ПАЛЕСТИНА И ИЗРАЕЛ ЩЕ СЕ РАЗБЕРАТ ЗА ТЕРИТОРИИТЕ СИ, ТОЛКОВА И БРИТАНИЯ И ЕС ЩЕ СЕ РАЗБЕРАТ ЗА ИЗЛИЗАНЕТО :D
17
2
 
17
 
! Отговори
Dan dan преди 4 години
Аман от тези лицемерни. Искам, не искам, искам, не искам. Изгонете ги накрая без споразумение, да видят "кой кара влака".
16
1
 
6
 
! Отговори
Джонсън! преди 4 години
Сядай и бързо напиши три писма!Имаше един такъв виц навремето!!!
15
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
...лейбъриста Хилари Бен...Ха познайте как ходи по малка нужда в седнало или право състояние.Това е образованието на информиращите журналисти. Хора образовайте се!
14
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От всичко това губи само ЕС, каквато е и целта на англичаните. Ще го съсипят тоя съюз, защото не е в техен интерес да съществува, ако трябва ще се съюзят и с руснаците за да си постигнат целта. Само гледайте!
13
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЕС трябва малко да помогне като откаже ново отлагане. Този процес е позор за демокрацията и трябва да спре.
12
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По интересно е, че референдума бе спечелен с 1-2 процента, т.е. полонината са си били против, но политиците им не искат втори референдум.
11
4
 
19
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Милион човека се събраха да протестират с/у Brexit-а и все припомнят тъпия референдум където хората не знаеха за какво гласуват и какво ще им коства страха от мигранти....

Спонсорирани публикации