В Германия ликуват – няма да има ограничения на аутобана

Законопроектът на Зелените бе отхвърлен от Бундестага
21 окт 2019 17:45, Нели Христова
14
В Германия ликуват – няма да има ограничения на аутобана
Снимка: Pixabay

От години, липсата на ограничение на германските аутобани се счита за доказателство за превъзходството на немската автомобилна индустрия. Самият Ричард Хамънд от The Grand Tour заяви в едно от шоутата си "Благодаря, Германия, че ни позволяваш да караме неприлично бързите си коли по пътищата си".

Но автомобилните фенове бяха на път да загубят тази привилегия, тъй като партията на Зелените внесе законопроект, който искаше да ограничи скоростта по аутобаните на 130 км/ч. Германският Бундестаг обаче го отхвърли.

Аутобаните в Германия са с дължина от 13 009 км, като на някои от тях има лимит за скорост, но на други няма.

Депутатите от партията на Зелените определят това като "безумие", но не успяха да се преборят за промяна. Те са категорични, че отсъствието на ограничение подтиква шофьорите да предприемат необмислени действия, което води до тежки пътно-транспортни произшествия с много жертви.

От Министерството на транспорта на Германия обаче обявиха, че въвеждането на еднакъв лимит на скоростта по магистралите противоречи на здравия разум. В момента лимитът от 130 км/ч важи за около 1/3 от аутобаните в страната, като не се броят временните ограничения на някои отсечки заради ремонти на настилката или лошо време.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едно ГОЛЯМО БРАВО на Германския Бундестаг.Това е закономерно,защото досега в Германия беше така.Немските шофьори са дисциплинирани,за разлика от Българските!!!Пътищата също отговарят на шофиране с висока скорост.
10
0
 
3
 
! Отговори
iwan преди 4 години
Не знам колко от вас са карали по немска магистрала, но истината е че са ГЕРМАНЦИ шоферите. Всчики до един са напълно адекватни според ситуацията и 18год пеперудка, и 80 годишна. Адекватни са независимо дали са с VW Up или Порше 911.Когато няма много голям трафик ВСИЧКИ са на 145-160 и нито един не кара с 90, когато има много камиони, обратно кара се с 90-110 и никой не си помисля да кара с 200.При аварийна ситуация напред, се освобождава лента по средата.Нормално е да нямат ограничения!!
9
0
 
3
 
! Отговори
Panow преди 4 години
И кои точно ЛКВ-та се движат със 120 км/час, при положение, че са ограничени на 90? Второ, те излизат в средните ленти буквално когато трябва и когато не, с едната цел да убият трафика. Сама кола, в лява лента със 190, вечер, и ми е излизало ЛКВ в нея, което абсолютно им е забранено. Трето-може да караш колкото бързо искаш, ако няма ограничение, но при ПТП, ако си карал с над 130 приемаш частична вина, ако си жив. Препоръчителната скорост е 130, нагоре се смята, че си карал неразумно. ДЕ.
8
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз карам из Немско с 200-220 ама едната мърка че атомите и изоставали и се прибирали на следващия ден. Тя е моето ограничение.
7
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Страхотно!Браво.
6
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Там магистралиге са поне с 3 ленти в една посока. В дясната са камионите, с около 120км/ч. Повчето леки автомобили са в средната, със 140-160, Лявата е за изпреварване и по-висока скорост, но не са чак толкова много такива.
5
17
 
3
 
! Отговори
Чичо преди 4 години
А, дреме ми - аз и тука на магистрала под 200 не падам. Най се нервим некви аматьори като тръгнат да ми убиват скоростта.
4
4
 
7
 
! Отговори
Kireto преди 4 години
Ама вие представяте ли си свят без ограничения във всяко едно нещо? Ще е масова безредица. България без ограничения на скоростта е равносилно на безрасъдство. Хората трябва да живеят ,малко или много в рамки, защото съществуването им ще се превърне преждевременно пагобно за самите тях.
3
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като имаше ограничение на скороста това не попречи на един мак,ак бежанец да удари и убие Шабан Шаулич на Немска магистрала. Така че ограниченията са напълно излишни. Всеки да кара според възможностите си и акъла. Аз например и на магистрала карам с 100 км. За къде да бързам за кравария ли. Едно че може да убия семейството си и второ горивото не го наливам на 70 ст. като по бай Тошово време. Колкото по висока е скороста толкова повече харчи автомобила.
2
2
 
26
 
! Отговори
Циник до da преди 4 години
Глупости! Задкормилните устройства у нас - сте толкова плоски, че се трепете и с Ограничения!Един знак - няма да спре бабаитите никъде!
1
24
 
13
 
! Отговори
da преди 4 години
липса на ограничение означава че можеш да караш и с 300 ако колата ти го позволи. А такива коли има немалко.Да безумие е !

Спонсорирани публикации