Ким Чен Ун предприема сериозни мерки срещу... шпионите

Правителството покри прозорците на всички високи сгради в Пхенян
Обновена: 22 окт 2019 14:37 | 22 окт 2019 14:30, Нели Христова
17
Ким Чен Ун предприема сериозни мерки срещу... шпионите
Снимка: Reuters

За никого не е тайна, че лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун страда от параноя и обсесия свързана с неговата сигурност. Изглежда, той е стигнал още по-далеч.

Журналистът Чад О'Каръл, който работи като коренспондент за сайта NK News, работел по материал за конструкцията на сграда в столицата Пхенян. Докато наблюдавали сградата от горе, източниците му забелязали нещо странно - прозорците на горните етажи на по-високите сгради били покрити и запечатани. Рискувайки много, те започнали да правят снимки.

О'Каръл публикува снимки на сградите преди една година и сега и наистина се оказва, че те умишлено са били покрити. Според източниците му, става дума за хиляди апартаменти, в които вече не влиза слънчева светлина. Така, гостите на луксозният хотел "Корио" са принудени да гледат към замъглени плоскости, без да виждат в детайл нищо отвън.

"Според нас, целта на всичко това е хората да не могат да виждат в така наречения "Забранен град" в Пхенян", казва Чад О'Каръл пред CNN.

"Забраненият град" е място, където са събрани всички правителствени сгради на Северна Корея, както и офисите, в които Ким Чен Ун и приближените му говорят за бизнес.

Височината на тези сгради, в един от луксозните квартали на Пхенян, носещ наименованието Пхянхатън, обаче засилва параноята на режима.

"Ако си убиец, най-вероятно ще предпочетеш да се качиш някъде на високо, за да виждаш кой влиза, кой излиза, какво се случва. Ще искаш да знаеш какъв е графикът и къде се намират всички. Тези апартаменти ще ти дадат добро поле за наблюдение, кой в кой офис се намира", казва експертът Дийн Чънг.

Но по този начин, Ким Чен Ун блокира гледката на много влиятелни хора в страна и депутати, които са получили апартаментите си като подарък. Тях лидерът на Северна Корея обича да глези и с луксозни подаръци и големи суми пари, за да го поддържат на власт.

"Когато стигнеш до там, че да блокираш гледката на най-доверения си елит, няма как да не се стигне до поредица от недоразумения", твърди О'Каръл. Но според Дийн Чънг, хората, на които Ким Чен Ун е дал власт, най-вероятно разбират защо са нужни тези мерки.

"Това е нация, която екзекутира предателите на режима с противоракетни оръжия. Сравнено с това, да покрият прозорците е абсолютно нищо и не си струва да умреш за това", категоричен е той.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това не е вярно! Пълни глупости и измислица на болните мозъци от ФАЩ! Не случайно CNN е канала с най-фалшиви новини!
12
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия май още са в каменната ера.Какво ще спре туристите в Северна Корея да снимат с дронове. Сега има мини дронове големи колкото човешка длан. Могат да летят на километри разстояние и като се вдигнат високо са безшумни и незабележими. Всеки може да снима където си поиска.Отделно че всички големи държави имат стотици шпионски сателити със супер мощни камери които могат да снимат дори през облаци или в пълна тъмнина. Няма нищо скрито. Военното разузнаване знае всичко.
11
7
 
13
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 4 години
Прас.чо пак се е изкиприл, като за новогодишно тържество, остава му само да гризне лимончето ... !!!
10
12
 
9
 
! Отговори
Кики преди 4 години
За какви мерки за сигурност говорите?Не виждате ли,че Ким ходи без охрана в страната си!
9
4
 
14
 
! Отговори
знам преди 4 години
че всички против него са шпиони. Така е и в Алкохолия.
8
7
 
18
 
! Отговори
Мислещ преди 4 години
Обичам да ми пълнят ушите с вода журналята. Абе, скудо.умници, какви запечатани прозорци са ви патили? И кой ще се хване на тези нощни полю..ции? Кой кухчо роди тази безценна мисъл, че хартията може да го опази от куршум? Нагледали сте се на екшъни от Холивуд, където главният герой се крие от Калашников зад вратата на автомобила, като преди това са го били с метален кол по главата или е надбягал по пристана бързодвижеща се моторница. Скрийте се някъде.
7
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак ли Копиривачите краднаха от Дойче веле
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Правоъгълник...
5
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Красив до безумие! Брад Пит ряпа да яде!
4
1
 
8
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Същински бащичко.
3
5
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
КИМ ЧЕН УН УМРЯ ПРЕЗ 2014-ТА ГОДИНА ОТ ЛЪЧЕВА БОЛЕСТ ! СЛЕД КУЦАНЕТО МУ НА СЦЕНАТА ИЗЧЕЗНА ЗА МЕСЕЦИ НАПЪЛНО А ПОСЛЕ ПРОБУТАХА ТОЗИ ЗАМЕСТИТЕЛ ДАЛЕЧ ПО-МЛАД И БЕЗ НИКАКВА ХАРИЗМАТИЧНОСТ!!!ФАЛШИВИЯ ЧИМ ЧЕН УН НЯМА НИКАКВО ИЗЛЪЧВАНЕ!
2
8
 
15
 
! Отговори
ким преди 4 години
Днес колят 100 севернокорееца защото са шпиони.Другите ще имат прясно месо за 2 седмици.След 2 седмици пак взимаме мерки против шпионите.
1
5
 
19
 
! Отговори
В.Найденов преди 4 години
А дали е такакой ще ми каже?

Спонсорирани публикации