От Тюрингия до Бавария: С "Трабант" през Малкия Берлин

Така почитателите на автомобила в Германия отбелязаха падането на Берлинската стена
Обновена: 13 ное 2019 15:35 | 13 ное 2019 15:35, Нели Христова
11

Снимка: Reuters

Парад с Трабанти и други автомобили от комунистическата ера на Източна Германия бе част от събитията, свързани с падането на Берлинската стена. Това се случи на 9-и ноември, точно 30 години след знаменателното събитие.

В съботния ден стотици германци се събраха заедно с историческите си класически модели "Трабант" и преминаха бивш граничен пункт между провинции Тюрингия и Бавария. Селото, наречено Мьодларойт, е било известно в миналото и като Малкия Берлин.

"Трабант" бе произвеждан от източногерманската марка VEB Sachsenring Automobilwerke Zwickau и продължава да е ярък символ от историята на бившата Източна Германия. Компания на моделите на марката правиха Wartburg и ванове Barka.

Преди да падне през 1989 г., Стената разделяше комунистическият Източен от Западен Берлин. Разрушаването й символизираше края на Студената война. Шофьорите, които взеха участие в парада преди дни отвориха порта на бивш граничен пункт и преминаха през него, за да почетат свободата, която източногерманците спечелиха преди 30 години.

Още по темата четете на сайта на Automedia.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
3
 
! Отговори
Изумен преди 4 години
На АУТИСТКАТА Грета Тюнберг държава и направиха - Тюрингия.XAXAXAXA
10
2
 
4
 
! Отговори
телени заграждения преди 4 години
бяха нужни за да задържат населението в окупираните от СССР държави. СССР някъде се скри, но *** зомбите които нацвъка като плодовита въшка ги наследихме. Обезпаразитяване на *** въшки е нужно, когато паразитиращи изчадия плъзнат из дома ти и пазвантите на СССР не ти разрешават да го почистиш щеш не щеш търпиш. А когато СССР се срина и пазваните се изпокриха нищо не ни оправдава, че все още не сме обезпаразитили от рашисттката въшка, тя носи огромна опасност, загубване на свободата
9
3
 
4
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Не е само до четенето, а и до разбирането, байо. Тези които наричаш американофилчета са ходили и са видели и са видели разликата. В развитите държави няма толкова много спешно нуждаещи се от мозъчна трансплантация комунисти и си живеят добре хората.
8
1
 
1
 
! Отговори
F5 преди 4 години
Германия има ли свястна подчаст, или свестните немци са бивши роби? А финикийците кои са, и защо се водят за изчезнали?
7
4
 
4
 
! Отговори
българин преди 4 години
Ех Американофилчета малкиНикнете като гъби щом се заговори за " комунизъм" И упорочавате всеки нормален дебат! И преди вас е имало живот и той не беше никак лош! Ама поне четете какво споделят възрастните.Те не лъжат и няма къде да прочетете истината за комунизма!
6
0
 
6
 
! Отговори
До 4 преди 4 години
Какво комунистическо има в това да се използва технология, която е разработена по това време! Да не би многото технологии свързани с металите също разработени тогава да не се използват в металолеенето в САЩ! Технологичният прогрес не е "опорна" или политическа доктрина в наши дни! Това, че явно си от психодесните, които не четат книги и си избират да са спрели в 60-те си е твой проблем! Дясно и ляво отдавна няма, а и самата идея е ***!
5
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трабанта е символ на социалистическия "прогрес"!
4
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 3,добра опорка, другарче. Видиш ли комунизма и технологиите им са изпреварили времето си с един век поне. Браво, вземи шепа копейки.
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По ирония на съдбата днешните автомобилостроене достига до нуждата да използва еко материали и т.н. Може би ще сме свидетели на нови картонени коли обаче на ток.
2
2
 
8
 
! Отговори
преди 4 години
До Анонимен 1Да.
1
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Стената разделяше комунистическият Източен от Западен Берлин. Разрушаването й символизираше края на Студената война."Наистина ли?

Спонсорирани публикации