Ердоган държи на руските С-400, но иска близки отношения със САЩ

Турският президент иска баланс в отношенията
14 ное 2019 21:33,
99
Ердоган държи на руските С-400, но иска близки отношения със САЩ
Снимка: БТА

Реджеп Тайип Ердоган заяви, че Турция е зависима от руския газ и приходите от техните туристи и отхвърли идеята да се откаже от системите за противовъздушна отбрана С-400, предава американската медия Bloomberg.

Той още заяви, че Анкара желае да поддържа добри взаимоотношения с Вашингтон, но и с Москва, пише "Фокус".

Ердоган заяви това пред репортери след срещата си с президента на САЩ Доналд Тръмп в Белия дом и добави, че би желал да се обърне и към американския Конгрес, за да успокои притесненията относно разполагането на руските системи С-400.

Още по темата

"Не можем да развалим взаимоотношенията си с Русия. Имаме стратегически взаимоотношения във връзка с природния газ. Имаме ли шанс да игнорираме газовия проект "Турски поток"?", заяви Ердоган и допълни, че "не е възможно" да се откаже от системите С-400.

"Последната година 6,5 млн. руски туристи са посетили Турция. Нашата двустранна търговия приближава 30 млрд. долара. Не можем да зарежем С-400 и да вземем (системи за ПВО) "Пейтриът". Но казахме, че можем да купим "Пейтриът", докато разполагаме и С-400, защото имаме намерение да построим система за многопластова защита", добави той.

"Аз казах, че не искам да създавам врагове. Искам и САЩ и Русия да са мои приятели. Ние предприемаме съответните стъпки и това ги притеснява".

"Начина да превъзмогнем различията в нашите виждания е да запазим здрав диалог, базиран върху правилната информация. Ние ще продължим да работим по това без прекъсване", добави турският лидер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хаха..Дони ще му обясни някои неща на наглия турчин.Ако не Дони..то останалите от партията му.
71
16
 
3
 
! Отговори
NN преди 4 години
C 400 разпознава руските самолети / с-*** свой -чужд/ и неможеш да я накара да стреля по тях. Но Ердоган сега разбра какво еда се скараш със запада /долара/ от който е зависима икономиката му. Добре му дошла мечата/Руската/ прегръдка!
70
6
 
5
 
! Отговори
noFreeman преди 4 години
за да продаде Русия на джагарите C400 вече е на доработка модела 500 (гледайте военния канал Звезда) преди седмица казаха за това, но още е секретно. Нека да си го накупят и тогава... 400 не може да хваща новите руски самолети... така че е хак само на хамериканоидите!!!
69
2
 
4
 
! Отговори
Пенсионер преди 4 години
До Анонимен 88 Китай отдавна търси цаката на Русия.
68
4
 
3
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 4 години
Ааа, така не може. И агнето цяло и вълка сит.
67
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 85 АнонименДреме му на него за краварски санкции. Зад него са Китай и Русия
66
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на Ердоган ! Това е държавник ! Не се е навел и се проявява като добър политически играч
65
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
САЩ предупредиха Египет за възможните негативни последици от придобиването на Кайро от руски изтребители Су-35. Това се посочва в писмо, изпратено в сряда до министъра на отбраната и военната индустрия на Египет, генерал-полковник Мохамед Заки от държавния секретар на САЩ Майкъл Помпео и министъра на отбраната на САЩ Марк Еспер.
64
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"искам водка, ама искам и бърбън" - очевидно Турция може да си позволи да го иска БГ никога не е ммогла да си го позволи, и в старата и в новата история
63
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Еееееее, той има старата мечта на 99.9 % от населението на Земята - да тика инструмента на всяка до края и после душата у Рая. Не става така, мустак:))))))
62
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ердоган е тарикат и ще се възползва от ситуацията.
61
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Искам водка, ама искам и бърбън, е сори... кофти е да смесваш питиета.
60
5
 
5
 
! Отговори
Тръба преди 4 години
борисов държи на руските С-400, но иска близки отношения със САЩ.
59
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Четох за рода на Ердоган,който произхожда от потурчено грузинско племе,т.е. потурчени в миналото грузинци,напомня ми на един друг велик грузинец - Сталин ,но в умалена форма и Ердоган е по-хитър от Сталин.
58
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много е хитър Ердоган,много хитър,всичките ги върти на пръста си както си иска и винаги постига своето,шапка му свалям!Освен с Русия,подписаха договори с Украйна и Сърбия,далаверата им се завъртя яко и печелят,а ние си загубихме многомилионния руски и арабски пазари и гоним Михаля,будали сме ние!
57
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На С-400 само едно му пречи - кривината на земната повърхност. Ако Земята беше плоска, цена нямаше да има..
56
1
 
16
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 4 години
Да не забравяме, че Турция и сама почна да си произвежда ПВО - с близък и среден обхват - серията * Hisar* - в серийно производство влезе * Hisar A* - ПВО с близък обхват - 20 километра, очаква се * *Hisar O* - среден обхват, а до 2 години се очаква * Hisar U* - далечен обхват - за която се предполага, че ще използва ракети по технология за С400
55
0
 
15
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 4 години
Турция получи 2 независими системи - 2 комплекса С-400 - със по 2 батареи = 4 със по 8 ракетоносци= 32 със по 4 ракети = 128 ракети - готови за изстрелване на секундата,Другите ракети са резервни - след изстрелване - се презарежда ракетоносеца.Твърдят, че Турция ще получи още една Система общо -3 - = 192 ракети - готови за пуск на момента
54
6
 
24
 
! Отговори
Бат' Дончооглу преди 4 години
ЕРдоган си знае работата .Бай Дончо винаги кляка на тия дето го заплашват.Слаби са му ангелчетата.На Северна Корея се перчи до момента в който Ким каза че ракетите му стигат до САЩ. От тогава са първи приятелчета , дори Дончо му гостува .А тестовета на ракети продължават. Някой да припомни какво става с Иран . Дончо пак заплашва , докато алайтолаха не му каза че ще има война ако продължава . И Дончо се спря .Преди заплашваше Ердоган по медиите... срещнаха се очи в очи и Дончо му стана ФЕН. Хаха
53
3
 
4
 
! Отговори
философа преди 4 години
Начееееее, и аз искам да държаЦиците на съседката, които са двойноД размер, но да продължа да имам близки отношения с гаджето си. Ердо е пред подобна дилема май

Спонсорирани публикации