Какво да пиете по време на грип?

Захарта може да обезводни организма
Обновена: 20 ное 2019 00:30 | 19 ное 2019 22:18, Дарена Найденова
4
Какво да пиете по време на грип?
Pixabay

Температурите рязко се понижиха и това даде предпоставка за атака на вирусните заболявания. Те лесно се пренасят от човек на човек по въздушно-капков път и най-често може да се заразите с грип в пространства, където се събират много хора – в градски транспорт, в офис или на бизнес срещи.

Състоянието на грип се характеризира с отпадналост, гадене, болки в главата, а понякога дори и по цялото тяло. Тогава задължително си останете вкъщи, за да предпазите както себе си, така и останалите около вас. За да преборите настинката е нужно да се запасите с правилните хранителни вещества и да пиете подходящите течности.

Най-добре е да заложите на водата, тъй като тялото ви може да е обезводнено по време на грип. Д-р Йън Нелиган казва пред Insider, че точно в това състояние е хубаво да хидратирате организма колкото се може по-често. Той съветва да забравите за напитки като сода и сокове, защото в тях се съдържа огромно количество захар.

Захарта, от своя страна, може да предизвика диария, което още повече ще ви обезводни. „Малко захар е добре, когато се чувствате зле, но високата захар в някои напитки може да ви накара организмът ви да се почувства още по-неприятно“, заявява Нелиган.

Що се отнася до сутрешното кафе, трябва да го пиете безкофеиново. Кофеинът може да предизвика главоболие и нервност, което ще ви накара да се чувствате още по-зле, особено ако се лекувате с антибиотици. Колкото до алкохола, трябва задължително да го изключите от менюто си.

А кои храни са полезни при грип,четете в Tialoto.bg 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
СПИРТАК!
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
греяна ракия с черен пипер
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** въпроси от *** хора! Народната Билка ракия.

Спонсорирани публикации