На пух и прах: Какво се случва с колата ви при ядрен взрив

Министерството на отбраната в Русия показва това нагледно
Обновена: 22 ное 2019 09:52 | 22 ное 2019 09:52, Нели Христова
24

Всеки знае каква е разликата между бронираните автомобили и "обикновените". Поне на теория. А на практика? За да не бъдат ограничени от теорията, служители от 12-ия Централен изследователски институт на Министерството на отбраната на Русия решиха да покажат това нагледно - и взривиха Lada 21099.

Взривната вълна от ударна тръба, според военните, е сходна по налягане и скорост с въздействието от ядрен взрив, случил се недалеч. На бавните кадри от клипа можете да видите ярка светкавица в тръбата и пръстена на взрива. Той нанася малки щети на бронирани превозни средства.

Подобни тестове на полигона на Министерството на отбраната в покрайнините на Москва се провеждат редовно за тестове на бронирани превозни средства - едно от тях е показано в края на видеото за сравнение. Обикновеният ВАЗ (и предметите, разположени до него), буквално е направен на пух и прах от взрив с такава сила.

Още четете на сайта на Automedia.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
2
 
! Отговори
Minuva42 преди 4 години
До Анонимен"Това са изпитания в научно-изследователски институт за военна техника (каквито се правят не само в Русия за информация на тролингенския състав)"хм... Интересни изпитания. Напречно разположен лек автомобил със стар телевизор на тавана. Отстрани алуминиева стълба с туба вода отгоре.Моля направете сами корелацията с надлъжно разположен брониран военен камион и изводите, които научно-изследователския институт си направи? (e.g.: стълбата се поразклати, телевизора не го намерихме)
19
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 8Ти защо си мислиш ,че днешните управляващи в Русия не въртят съвместен бизнес с чужденци?!В почти всяка държавна или частна компания има дялово участие на чужди фирми!А,руските олигарси изнасят спечеленото в чужди банки.Някой като милиардера Алишер Усманов вече отказват и да плащат данъци в Русия!Приказките,че някой искал да им вземе ресурсите,а Путин ги пази на това вече и самите руснаци не вярват,особенно като виждат как китайците завладяват Сибир почти за без пари!
18
1
 
4
 
! Отговори
Натопорчев преди 4 години
Аз си го местя веднага в лево...
17
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименКогато всеки иска да ти заграби ресурсите,няма какво друго да ти е в главата!вашите глави са пълни със сърпове и чукове!
16
2
 
3
 
! Отговори
Minuva42 преди 4 години
Няма да коментирам стойността на този експеримент.Явно руснаците искат да покажат какво ще се случи с цивилните, които не са се ориентирали навреме да влязат в армията и да се движат с военни камиони
15
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поредната безсмислица идваща от страна огромная ...
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Т.е. колата в масовия случай е доста лош вариант за укритие от ядрена бомбардировка.
13
0
 
4
 
! Отговори
аз съм смях преди 4 години
М/у другото колата бе сложена напречно на ударната вълна, а ВАЗ по посока на вълната. Допълнително масата, допълнително че едното има стъкла и т.н. А иначе да сложиш телевизор е вече епично. Само памперс или вестник би било по нагледно.
12
8
 
10
 
! Отговори
от сидниАав$тралия преди 4 години
До Второ на второ! Ядрени оръжия съществуват. На атома можеш да променяш ядрото както пожелаеш. И да, и можеш да извадиш 3 протона от ядрото на оловото с номер 82 и получаваш злато 79 периодичен номер. И сега ако кажеш че и за това не си чувал, оловото да става на злато което е постигнато още през 1950 от нобелов лауреат и повторено от други учени, значи СМЕТАЙ какъв чобан си който живее още в землянка от втората световна! И ти и тия дето още си мислят че е невъзможно
11
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е вечната мантра на русоробите: злият запад иска да заграби ресурсите на Русия и затова те трябва да са въоръжени до зъби. Това са приказки за глупавите и промити мозъци. С такива мантри, Кремъл залъгва изгладнелия народ. Така действат и в Северна Корея.
10
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При детонация на ядрено оръжие се отделя огромно количество топлинна енергия, която не може да се симулира с това оръдие използващо въздух под налягане.
9
2
 
7
 
! Отговори
до 1во на 1во преди 4 години
Евалата! Със сигурност е така, сега като се замисля!Подкрепям те напълно! Убеден съм също и че земята е плоска. Грета Тунберг е изпратена да ни спаси! Ама то и слънцето не работи както казват... ядрен синтез...ядрен разпад ? Пълни глупости! Подпалено е с огромни количества Га3!!! Това ще да е!
8
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 8И как точно някой ще им заграби ресурсите? САЩ ще ги нападне ли какво? Живеете в някакъв си свой измислен свят вие. Русия ако нямат враг не могат да живеят.
7
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 4Когато всеки иска да ти заграби ресурсите,няма какво друго да ти е в главата!
6
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На тия само бомби и алкохол са им в главите.
5
17
 
9
 
! Отговори
Доктор преди 4 години
Ето такива са всичките руски научни сътрудници - болни мозъци ,с фуражки , които денонощно се занимават с военни щуротии , бленуват за война и пращат руснаци с интелигентност - 2 да се трепят в чуждите държаваи , за да поддържат конфликти ,които са в полза на Русия ! Русия е единствената милитаристична страна в света в момента и е заплаха за всички останали държави !
4
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Първо на първоВзрива е станал в атмосферата не на повърхноста... стига си ръсил глупости.
3
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На тез горките все ракети и бомби са им в главите... толкогав огромна държава толкова много ресурси и накрая: газ и калашници. Трагедия.
2
16
 
6
 
! Отговори
Второ на второ! преди 4 години
Защо, ако съществуват ядрените оръжия, в много страни има закони, че е нелегално да се отрича съществуването им? Учени нямат правото да защитават дисертации, в които разобличават невъзможността на ядрените оръжия да съществуват! Невъзможно е да се раздели атома на две! Няма технология за това! Ядрените оръжия са измислени като договореност между "великите сили", за да се сложи край на световна война! Освен това защо на всички "истински клипчета" по време на взрива само камерата не потрепва? Как?
1
21
 
6
 
! Отговори
Първо на първо преди 4 години
Това не е ядрено изпитание!Няма как да е, защото ядрените оръжия не съществуват!Образовай се! Чети!Хирошима и Нагасаки са подпалени с огромни количества ***, а не с ядрени оръжия! На мястото после са конфискували всякакви фотоапарати, за да има колкото се може по-малко снимки, а опитвалите се да разкажат ги следвала зла участ. И все пак има някои снимки оцеляли от тогава, на които се вижда как има оцелели сгради и дървета! Т.е. нямало е ядрен взрив!

Спонсорирани публикации