Кои са най-слушаните изпълнители на десетилетието?

Spotify обяви класацията си
3 дек 2019 17:50, Нели Христова
4
Кои са най-слушаните изпълнители на десетилетието?
Снимки: Reuters

Краят на десетилетието вече е тук и е време всички да направят своята равносметка за изминалите десет години. Онлайн платформата Spotify вече публикува своят списък с най-слушаните музиканти от 2010 година насам.

28 милиарда пъти е прозвучал гласът на Дрейк през слушалките на потребителите на платформата. Това го превръща в най-слушания изпълнител на десетилетието. Хип-хоп музикантът е следван от Ед Шийрън, Пост Малоун, Ариана Гранде и Еминем.

Ариана Гранде е най-слушаната жена изпълнител, а макар последният албум на Риана да излезе чак през 2016 година, красавицата от Барбадос се нарежда на второ място. След нея са Тейлър Суифт, Сиа и Бионсе.

Не е изненада, че най-слушаната песен е Shape of You на Ед Шийрън. Тя е била пускана цели 2 милиарда пъти, а 1,7 милиарда пъти е прозвучала One Dance на Дрейк, която се нарежда на второ място в класацията.

Най-слушаният изпълнител за 2019 година е Пост Малоун, следван от 17-годишната Били Айлиш, Ариана Гранде, Ед Шийрън и Bad Bunny.

Най-слушаната песен на годината е Senorita на Шон Мендес и Камила Кабело, която макар да излезе съвсем наскоро, вече е събрала  1 милиард слушания. В класацията я следва Bad Guy на Били Айлиш с 990 милиона слушания. Нейният албум, When We All Fall Asleep Where Do We Go, е най-популярният албум на 2019 година. За пръв път жена оглавява една от класациите на Spotify в края на годината. На второ място е Hollywood's Bleeding на Пост Малоун, а на трето Thank U, Next на Ариана Гранде.

Повечето изпълнители на десетилетието са сравнително нови, тъй като потребителската база  на Spotify е била 7 милиона души през 2009 година, но нараства на 248 милиона души през 2019 година. 113 милиона от тях използват премиум услугата на платформата. Съвсем скоро и другите стрийминг платформи  Apple Music и Amazon Music също ще обявят своите класации.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
2
 
! Отговори
ananio преди 4 години
2pac 4ever
3
0
 
7
 
! Отговори
vlady преди 4 години
През октомври и ноември излязоха няколко стойностни съвременни албума, след 10 дни се очаква и този на Officium Triste. Няма нужда от бози.
2
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
УжасЪ
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чакам да си видя най-слушаните от мен песни през годината

Спонсорирани публикации