56 бели мечки окупираха селище в Чукотка

Случилото се е резултат на климатичните промени
7 дек 2019 12:26, Елка Василева
17
56 бели мечки окупираха селище в Чукотка
Снимка: архив, Reuters

Петдесет и шест бели мечки се събраха край селище в Чукотка в североизточната част на Русия, където са хранени от местни жители вследствие на забавеното формиране на ледена покривка в района, предаде Франс прес.

Според руски медии и Световния фонд за природата 56 полярни мечки в момента са близо до селището Риркайпи, тъй като в резултат на климатичните промени морският лед не е достатъчно стабилен, за да им позволи да тръгнат на лов.

След идването на мечките местни жители оставили на разстояние от селището трупове на моржове, за да ги нахранят.

"Заедно с други организации създадохме пункт за храна, който снабдихме с намерени на брега трупове на моржове", разказа Татяна Миненко от местната асоциация "Мечи патрул". Мъжките екземпляри обаче не допускали женски и бебета мечки до труповете.

Според Миненко събирането на много мечки вече не е изключителен феномен, защото от години ледената покривка се формира по-бавно вследствие на климатичните промени.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: Чукоткабели мечки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 13Там все още хората си хапват, за разлика от благословената от Бога България, която хранеше половин Европа с плодове и зеленчуци, а сега я докараха да внася домати от Полша, сливи - от Чили, грозде - от ЮАР, тикви - от Испания, алабаш - от Холандия и т.н. Така е при Пожарникаря с генералските еполети, прочел само една книга в живота си!
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Эврапэйскый СоюзУ тэбя машинка с турэцким акцэнтом! И с това приликите свършиха!
13
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Путинова Рушия не само мужиците, но и мечките огладняха.Факт!
12
4
 
5
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Не само, продължавам да твърдя, че повечето мъже в България са *** като тopни бpъмбари, но светкавица ги е ударила в чугунените кратуни ю.
11
8
 
6
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Мъжките екземпляри обаче не допускали женски и бебета мечки до труповете.Мъжките винаги са били несравними егоисти! Какво ще правим без женските и децата??? Много мъже са по-животни от белите мечки!Не само не допускат жените до храната ами и ги убиват!!
10
3
 
13
 
! Отговори
Боже Помогни преди 4 години
на София, Глобалното Затопляне е заледило всичко, не мога и до магазина на стигна да си купя хляб с неизвестно капиталистическо съдържание. Господи, защо така ме наказа?!
9
21
 
4
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 4 години
Съвсем нормални неща за Совдепия. Говорих ви преди месеци дори с години че ще дойде ден в който ще се скитат безпризорни мечки из Русията и Московията,ама вие -Не та не.И ме оплюхте като типични представители на оскотялия български народ.....Мдааа виж колко е важно да си образован....да ги предвидиш нещата.....а тук пишещите са все 80%-тови скотове в които черепните им кухини са празни и хвърчат само прилепи
8
3
 
14
 
! Отговори
Эврапэйскый Союз преди 4 години
е нали Белите Мечке вече трябваше да са измрели от Глобъл Топлото?!
7
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 5Я,пробвай да оставяш храна на улични кучета и котки да видиш след време,колко ще започнат да се навъртат около мястото за хранене?Същото е и с мечките.
6
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много ясно че Путин е прав. Вероятно тези мечки както Грета са актьори на издръжка към някое соросоидно НПО. Но важното е да се всява паника сред населението и да се вдигат данъците за да може екоталибаните да печелят повече.
5
20
 
2
 
! Отговори
Грета права, а Путин преди 4 години
Нали нямало глобално затопляне според лъжливия комунист
4
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мъжките не допускали женските и бебетата....Мъжките по природа са егоистични и жестоки, което води първо до тяхното унищожение.
3
1
 
47
 
! Отговори
Бате Гойко преди 4 години
В заглавието пише, че са окупирали селището, а в статията се оказва, че хората ги хранят.
2
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мечки-соросоидки агенти на ЦРУ.Ядат руснаци.
1
4
 
27
 
! Отговори
от мен преди 4 години
Меците търсят конструктора на Т-34 !

Спонсорирани публикации