"Фаворитката" доминира на Европейските филмови награди

"Студената война" бе изборът на публиката
9 дек 2019 14:06, Нели Христова
4
"Фаворитката" доминира на Европейските филмови награди

"Фаворитката" е големият победител на тазгодишното издание на Европейските филмови награди в Берлин. Тя прибра зели 8 награди,включително за най-добър европейски филм. Лентата бе номинирана и в категориите за най-добра европейска комедия, режисьорът Йоргос Лантимос, получи наградата за най-добър европейски режисьор. Актрисата Оливия Коулман грабна отличието за най-добра актриса в поддържаща роля. 

Още по темата

Филмът бе награден и в категориите за най-добри костюми, монтаж и грим.

За най-добър европейски актьор бе обявен Антонио Бандерас за ролята си в последния филм на Педро Алмодовар "Болка и величие". Лентата на испанеца спечели и приза за най-добра сценография.

Френският "Клетниците" бе награден за Европейско откритие на годината, а "За Сама" бе обявен за най-добър документален филм. Испанският "Бунюел в лабиринта на костенурките" спечели приза за най-добра анимация,а румънският "Коледният подарък" стана Европейски късометражен филм на годината.

Полският филм "Студена война“ спечели мнозинството гласове на публиката, а германският режисьор Вернер Херцог получи награда за цялостно творчество.

Церемонията по награждаването се проведе на 7 декември в известната берлинска зала Haus der Berliner Festspiele. Наградите на EФA се присъждат в 24 категории от 3 600 членове на Европейската филмова академия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До .Явно си хо м о? Страхотен филм. И като режисура, и като игра на актьорите. Изгледах го на един дъх. Заслужава си наградите, както "Зелената книга" и "4 билборда извън града". За разлика от"Форма на живот". Имаше опасения, че ще бъде "порязан" заради реалистичното представяне на л е сб ийки те. Но явно журито не бе "политкоректно" настроено.
1
4
 
3
 
! Отговори
. преди 4 години
Много гнусен и извратен филм.

Спонсорирани публикации