След 23 години: Откриха изчезнала творба на Густав Климт

Тя е била скрита в стените на галерията, в която е съхранявана
11 дек 2019 20:49, Нели Христова
6
След 23 години: Откриха изчезнала творба на Густав Климт
Снимка: Wikipedia

Преди 23 години картината на Густав Климт "Портрет на дама" изчезва по време на обновяването на галерията, в която се намира. Това става през февруари 1997 година. Оказва се обаче, че тя може би е била под носа на всички през цялото това време.

Градинар, чието име не се съобщава, е казал пред RAI, че докато е почиствал от бръшлян стените на галерията за модерно изкуство "Ричи Оди" в Пиаченца, е забелязал метален панел. Когато го е отворил, мъжът се е натъкнал на чанта в празно пространство в стените. Според него, картината на "Портрет на дама" е стояла скрита в стените на галерията.

Началникът на полицията в Пиаченца Пиетро Остуни заяви, че творбата се съхранява на сигурно място, което той няма да разкрие, докато експертите проверяват автентичността й, съобщава БТА.

От галерията отказват да коментират публично находката, докато тече експертната проверка. Местният онлайн всекидневник "Пиаченца сера" обаче цитира нейни служители, които твърдят, че на гърба на платното има печати, поставени когато картината е била дадена назаем.

Това може да означава, че вероятно наистина става въпрос за липсващия портрет - късна творба на австрийския художник Густав Климт, чието изчезване е една от най-големите загадки в света на изкуството.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Думи немам.

Спонсорирани публикации