Тръмп към Лавров: Русия да не се намесва в американските избори!

Путин поканил американския президент на 9 май догодина в Москва
11 дек 2019 07:00, Анисия Иванова
45
Тръмп към Лавров: Русия да не се намесва в американските избори!
Снимка: БТА

Американският президент Доналд Тръмп се срещна с руския министър на външните работи Сергей Лавров в Белия дом, предадоха световните агенции.

Държавният глава е предупредил Русия да не се намесва в изборите в САЩ, съобщава Ройтерс, позовавайки се на Белия дом.

Тръмп също така е призовал Москва да разреши конфликта си с Украйна и е подчертал подкрепата си за световен контрол над въоръженията, което включва не само Русия, но и Китай.

Посещението на Лавров във Вашингтон, първото от 2017 година, бе затъмнено от повдигането на обвинения, свързани с Украйна, срещу Тръмп от демократите в Камарата на представителите за злоупотреба с власт и възпрепятстване на разследване на Конгреса.

Американският президент е потърсил подкрепа за усилията на Вашингтон да попречи на Иран да разработи ядрено оръжие и за денуклеаризация на Корейския полуостров. Тръмп е изразил надежда, че подобряването на двустранните отношения с Русия ще позволи да бъде активизирана взаимната търговия.

Лавров посочи, че с американския президент са обсъдили стратегическата стабилност, сигурността, положението в сферата на контрола над въоръженията и неразпространението им.

Тръмп е получил покана от руския президент Владимир Путин да посети тържествата в Москва по случай 75-ата годишнина от победата над хитлеристка Германия на 9 май догодина и сега обмисля предложението, допълни руският министър.

Лавров отбеляза, че са били обсъдени и мерки за недопускане на криза в района на Персийския залив.
Вашингтон е заинтересован от предложението на Путин за създаване на руско-американски консултативен делови съвет, каза той.

Министърът обаче подчерта, че санкциите срещу газопроводните проекти "Северен поток-2" и "Турски поток", заложени в новия военен бюджет на САЩ, няма да попречат на изпълнението на проектите.

По-рано през деня Лавров се срещна с държавния секретар Майк Помпейо, съобщава БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
6
 
! Отговори
Лавров преди 4 години
Слушам, господарю Тръмп - ще докладвам Вашата воля на лакей Путин!
34
1
 
3
 
! Отговори
Анализирай това преди 4 години
"че санкциите срещу газопроводните проекти "Северен поток-2" и "Турски поток", заложени в новия военен бюджет на САЩ"В новия военен бюджет на САЩ?Официално във война ли са ?
33
1
 
5
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
До нн: Тръмп е политик, и казва това, което очакват от него. Никой не вярва, че Русия може да повлияе на избора на президент на САЩ дори и да иска да го направи. Това беше една пропагандна акция на демократите, от която в края на краищата нищо не спечелиха.САЩ и Русия имат много интереси и отговорности, за които могат да преговарят, това за изборите съвсем не е на първо място.
32
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
от ден на ден се убеждавам че от българите по прости хора нямя на тази планета
31
4
 
3
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Тръмп:Тоя път мога и сам!
30
7
 
4
 
! Отговори
Патриот преди 4 години
ФАЩ са държава от третия свят!
29
8
 
7
 
! Отговори
Тони преди 4 години
Русия можве да се намесва където си поиска ! Това е най-великата страна на света ! Слава на господин Путин ! Вечна слава на братска Русия !
28
5
 
3
 
! Отговори
нн преди 4 години
Русия да не се месела в изборите в САЩ. Тръмп признава ли, че се е месила до сега? Ако е така, какво се прови на ни лук ял, ни лук мирисал.
27
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В ДНЕС БГ ИМА РУСКИ ПРОВОКАТОРИ, КОИТО НАРУШАВАТ ОБЕЩАНИЕТО НА БОРИСОВ ПРЕД ТРЪМ ЗА ОВЛАДЯВАНЕТО НА ВРАЖЕСКАТА РУСКА НАМЕСА!ЩЕ ТРЯБВА ДА СЕЗИРАМ АМЕРИКАНСКОТО ПОСОЛСТВО ДА МУ НАБИЯТ МАЛКО ОБРЪЧИТЕ И ТОВАВ БЕЗОБРАЗИЕ ТУК ДА СЕ СПРЕ!!
26
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
и ся и заради тва ли да се караме с руските ***
25
1
 
3
 
! Отговори
Предушреждения преди 4 години
има остра реакция на Атлантическия океан заради тежки нови увреждания на контакта Америка Атлантически океан. Нови нагло вредни облъчватели са пробили охраната на океана откъм сушата.
24
8
 
4
 
! Отговори
Кротко преди 4 години
Както е известно Русия бе жестоко ограбена след мазни срещи с ръководители на САЩ още от времето на Брежнев.След като пропи Источна Европа вкл ГДР<Полша,България,Чехия,Словакия,Унгария,Румъния Москва загуби Литва Латвия,Естония сега и Украйна. На лидерите в Москва с е внушава Щедро че са най Велики направо Освободили КРИМ..че даже с американските си компютри влияели на изборните в САЩ.
23
4
 
11
 
! Отговори
A преди 4 години
На тея все някой друг им е виновен. Те не се месят никъде, по никакъв начин. Когато се намесят-то е така, сащото бог е поискал от тях, за слава на техния бог.
22
6
 
4
 
! Отговори
Атанас преди 4 години
Какви глупости пишете в тоя саит...Тръмп нямаше да е президент ако не беше намесата. Освен това в момента тече импийчмънт той може да не е президент до 9-ти май догодина.
21
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щатите подкрепят всеки готов да раздроби Русия. Веднага го изкарват първи демократ.
20
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не производител Маугли, преработвател.
19
4
 
17
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До АнонименЗащо гърците не проявяват интерес към руският газ?Хайде УМНИКО ПОМИСЛИ 10 последователни секунди и сам ще си отговориш на този въпрос1. Промишленост ползваща газ в Гърция има ли?2. Средно зимните температури в Гърция(без планините) са а ПОЛОЖИТЕЛНИ3. Заради зверски горещите лета къщите са оборудвани с КЛИМАТИЦИ и то по-правило КАЧЕСТВЕНИ и ОТ ВИСОК КЛАС които зимно време топлят в редките дни когато това е необходимо
18
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
САЩ са най-големият производител на нефт в света, а в същото време 50 милиона америнанци гладуват.
17
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В момента, в който в други страни ще се появи хиперзвуково оръжие, Русия вече ще има нещо по-ново, над което работят местните учени.
16
9
 
29
 
! Отговори
човек преди 4 години
До: ПичАкълът на американския народ всички го знаем, винаги си е бил оскъден.Ама лошото е, че акълът на българския народ изтече и спадна до нивата на американския!

Спонсорирани публикации