Банкси с коледни рисунки в Бирмингам

В подкрепа на хората, които са без дом
12 дек 2019 20:16, Дарена Найденова
4
Банкси с коледни рисунки в Бирмингам
Reuters

Коледа е празникът, който събира цялото семейство на едно място. Неслучайно това време е считано за магично и именно затова повечето хора по света нямат търпение да дойде 25 декември. Има и такива обаче, за които Коледа не е никак вълшебна. Хора, които са загубили всичко в живота си и празникът за тях е поредният тежък ден.

Тези, които са останали без дом, не вярват в магията на Коледа и още по-малко в подаръците на Дядо Коледа. Те не мечтаят за скъпите коли и новите телефони, а просто да намерят удобен и сигурен подслон. Някои успяват и понякога нещата за тях се нареждат. Тези обаче, които нямат такъв късмет, остават на улицата дори и в най-вълшебното време от годината.
 
За това да им бъде малко по-магично и празнично се е погрижил мистериозният художник Банкси. Той отново успя да избегне любопитните погледи и да изненада жителите на Бирмингам с новото си произведение. А то е в подкрепа на онези, които няма да бъдат вкъщи за Коледа.
 
На стена в английския град се появиха два елена, които са „впрегнати“ в пейка. Животните са готови да отлетят и да вземат със себе си всеки, който седне или полегне на „шейната“, която теглят. Няма по-голяма асоциация с Коледа и Дядо Коледа от елените, които помагат на добрия старец да стигне до всяко едно кътче на Земята.
 
Още за коледните рисунки на Банкси четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
То пък една магия... преди 4 години
Коледа е Зимното слънцестоене. С него се ражда Слънцето. Или Исус. Денят започва да става по-дълъг от ноща. Елховото дръвче се кичи с жълти топки още от древен Вавилон. Но тогава това не е било елха. А днес топките вече са шарени.Както почти всички християнски празници и този е взаимстван от езическите такива. Св. Николай е Нептун/Посейдон, Св. Трифон е Дионисий, Св. Илия е Зевс...
3
0
 
1
 
! Отговори
Ами да... преди 4 години
"Тези, които са останали без дом, не вярват в магията на Коледа и още по-малко в подаръците на Дядо Коледа".Заедно с тях не вярваме в Коледа и нормалните християни. Ние вярваме в Рождество Христово. Не в елхи, борове, жълти топки, свещички, гирлянди, подаръци, звезди на върха на елхата, елени и Дядо Коледа, заря, пиратки, пукница, ритуално клане на животни...
2
0
 
5
 
! Отговори
Турям го на Банкси преди 4 години
Позоьор, имитатор, лъже-революционер, куче-марка.Зад куче-марката стои екип от поне 100 души - логистика, охрана, художници, адвокати, ПР-и, журналисти. И всички цоцат от нашата простотия. Има поне 100 000 по-добри социални графити картини в тубата или гугъл от неговите.Той е индустрия - заглушител. Истински социално ориентиран художник не би позволил драсканиците му със спрей да се продават за десетки милиони долари. Иначе къде е разликата между него и Апле?
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прочетох "бански" и си казах - съвсем са се побъркали хората, чудят се каква нова простотия да измислят.

Спонсорирани публикации