Убийство на българка в Нигерия, крадци я принудиха да пие киселина

Съпругът й камерунец бил директор на датската логистична компания
139
Убийство на българка в Нигерия, крадци я принудиха да пие киселина
Снимка: bbc.com

Двама нигерийци вързаха българка, принудиха я да пие киселина и я убиха зверски. Тежкото престъпление стана в град Лагос в неделя вечер, а за него съобщи полицията в най-големия град в Нигерия.

Според полицията жертвата е с български произход, въпреки че в профила си във фейсбук тя е написала, че е унгарка, пише вестникът на българите в САЩ и Канада BG - VOICE.

Жената на име Бернадет Куруч била съпруга на управляващия директор на датската логистичната компания Maersk Shipping Line Nigeria, която оперира в Нигерия - камерунеца Жилдас Тохоуо. През 2016 година той заема високата длъжност и двамата с Бернадет се преместват в Нигерия. Камерунецът отговаря и за дейността на компанията в Бенин, Нигер, Того и Гана.

Нападателите Оламид Гоке и Аде Аканби нахлули в дома им в квартал "Икои", един от най-скъпите и престижните в Лагос. Мъжете първо пребили българката и камерунеца, след това ги ограбили и вързали.

Принудили българката да пие киселина, след което я задушили с възглавница, пише "БГ Войс". Според нигерийски новинарски сайтове българката била наръгана с нож до смърт. Минути преди това нападателите успели да я накарат да им прехвърли малка сума пари по сметка. Съпругът ѝ оцелял, но е в критично състояние и се бори за живота си в болница в Лагос.

По време на нападението Тохоуо успял да се обади на главния служител по сигурността на своята компания, което довело полицията до местопрестъплението. Двойката има три деца, но нападателите не са ги докоснали.

Двамата нападатели са арестувани. Те били служители в имението на Тохоуо. Единият е електротехник, а съучастникът му - пазач. "Жената почина, а мъжът все още е жив и реагира добре на лечението. Извършителите са в ареста. Целта им е била да оберат семейството", заяви говорител на полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още по темата: нигерияНигербългарка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
2
 
21
 
! Отговори
Статистик преди 4 години
92% от престъпленията в ЕС се вършат от цветнокожи и мюсюлмани. Ето затова расизмът ще расте прогресивно.
81
0
 
8
 
! Отговори
?? преди 4 години
Каква работа имаш при тези варвари?
80
0
 
10
 
! Отговори
681 преди 4 години
И либералите пускат такива като тези същества с милиони, за да ни обогатяват. Всисчки пришълци (заедн с подкрепящите ги необолшевики) трябва да бъдат върнати обрано откъдето са дошли.
79
0
 
3
 
! Отговори
Коментатор преди 4 години
И кои живеят в Икои?
78
2
 
0
 
! Отговори
О-Я преди 4 години
Мале тия ги познаам,кво сме правили,кво сме вършили,аз си знаам
77
0
 
0
 
! Отговори
О-я преди 4 години
захарната,шекеря-на пръчка ко не прай, кара те да летиш до Нигиерия
76
0
 
2
 
! Отговори
икономист преди 4 години
До до оптимиста 12Колкото и да ни морят с лекарства и ГМО, няма как да изчезнем напълно. Дори и преиждащите от Африка хора да ни претопят, пак ще има достатъчно интелигентни хора, които да се съпротивлеяват срещу налаганото статукво от страна на имащите власт. Има 3-4 милиарда азиатци, които също не са глупави хора, че да оставят една шепа богати капиталисти и политици да ги водят за носа. Не се тревожи, дори и да има план за световно господство, той няма как да се осъществи!
75
0
 
1
 
! Отговори
икономист преди 4 години
До СоциологЕдва ли са чак толкова, щом се избиват така активно. Поне ако съдя от думите на хората писали тук. Макар аз самия да не вярвам на статистическите данни за Африка. Там едва ли имат надеждни статистически служби, ползващи адекватна матодология за изследванията си. Всички тези данни са по външни оценки, и няма как да сме сигурни в тях. Вижте само колко много измират в опитите си да достигнат Европа.
74
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не ходете по такива места изобщо ,преди години гледах по немската телевизия как черни африканци в Англия убивали деца,за да им вземат части от телата,за да правят магии,тезиживеят на друга планета!Никога не се знае такива хора,кога ще ги избие агресията.
73
0
 
1
 
! Отговори
икономист преди 4 години
До ???Така както си описал ситуацията, излиза, че масоните сами ще се прецакат като затрият западната цивилизация за сметка на азиатската. Не усещаш ли, че логиката ти малко се губи? В един момент и с масоните ще бъдат опаткани от същите хора... Разбира се, ако конспирацията ти се окаже вярна. А то и без това Светът върви към доминация на азиатския континент.
72
0
 
1
 
! Отговори
pmnewsnigeria преди 4 години
,,Множество доклади сочат, че управляващият директор на Maersk Nigeria Limited и съпругата му са били нападнати от бандити в дома им в Икои Лагос в неделя вечер.Gildas Tohouo Tohouo, който ръководи операцията Maersk в Нигерия, е камерунец.Той оцелява и е хоспитализиран. Твърди се, че е тежко ранен.Унгарската му съпруга Бернадет Куруч обаче е убита. Жената от Dunaújváros имаше кариера с APM Shipping и Lite-On, според фрагменти, публикувани на нейната страница във Facebook.'' Не е българка.
71
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А у нас наще Дасикане Рома какви са ............чисти Нигерийци бе , мани тоа третокачествен сайт
70
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
имах съквартирантка от нигерия, зли са, и нигериец също предишна година, най обидно им е че казваме нигерия а не найджирия, aма са си май.муняци
69
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
copy-paste
68
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
copy-paste
67
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Камелио фелацио не можеш май само да копираш можеш , каквато Държавата такиваи законите ви Копираш и само поставяш и после гледаш сеирана жалките същества драскащи тука като за последно все едно утре идвакрая на Светаи днеска коментари на макс
66
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма такава Информация в Външно министерство100% ФЕЙК НЮЗБорисов да се заема с Медиите иначе го чака бесилото като Левски , нищо друго не помага
65
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Смятайте само колко фалшиви новини се публикуват всеки ден.
64
0
 
34
 
! Отговори
До 65 преди 4 години
В Нигерия така или иначе ако те хванат след или по време на взлом те убиват публично. Затова и повечето грабежи от недвижими имоти там завършват със смъртни случаи.
63
1
 
25
 
! Отговори
Ицо 10 кила преди 4 години
Идеята е да се претопят расите и държавите. Глобализация, какво да се прави...

Спонсорирани публикации