Диета "Цветовете на дъгата" - защо да я предпочетете?

Става за пречистване на организма след Коледа
14 дек 2019 09:00, Иванка Гъркова
2
Диета "Цветовете на дъгата" - защо да я предпочетете?
IStockphoto

Идват празници, а с тях и вкусните бабини гозби, от които трудно можеш да се въздържиш. Резултатът – бирено коремче и няколко излишни килограма, които ви карат да се задъхвате.

 Дори и да си позволите „да му отпуснете края“ по Коледа и Нова година, след това помислете за здравето си и си направете един вид пречистване на организма, като се храните с по-леки храни.
 
Цветовете на дъгата е една от диетите, с която да влезете по-лесно във форма след голямото преяждане. Нейната идея е, че колкото повече цветове има в чинията ви, толкова по-добри резултати ще имате. Но това не означава, че трябва да консумирате жълтите пържени картофки с яркочервения кетчуп и шарените пици на парче.

Шарено меню всеки ден
 
Не можете да си осигурите необходимите витамини и минерали само от една храна. Също така, в духа на въпросния режим, не можете да разчитате само на зеленчуци в един цвят.
 
Основното правило на Цветовете на дъгата е всеки ден да ядете плодове и зеленчуци от определен цвят. Ето какви:
 
Зелено
 
Всички зелени зеленчуци са богати на хлорофил, витамини, минерали и фибри. Те се грижат за здравето на очите и костите, като предпазват и от преждевременно стареене.
 
Зеле, чушки, марули, зелен боб, аспержи, брюкселско зеле, спанак, магданоз, тиквички, краставици... Това са основните неща, от които може да избирате за приготвянето на зелената си порция за деня.
 
Още за диетата "Цветовете на дъгата" четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
малко гей ми звучи :)
1
0
 
3
 
! Отговори
х преди 4 години
аз съм фен на едноцветната диета - червена мръвка с малко червено винце

Спонсорирани публикации