90-годишна елха ще краси Кремъл

Дървото е високо 25 метра
15 дек 2019 09:56,
23
90-годишна елха ще краси Кремъл
Снимка: Reuters

Главната новогодишна елха на Русия беше отсечена в петък в Подмосковието и днес в тържествена обстановка ще бъде доставена в Крeмъл, предаде ТАСС.

Още по темата


Дървото е 90-годишно, високо 25 метра, с размах на най-ниските клони 6 метра, пише БТА.

Специалният транспорт ще потегли по обед от Можайския окръг на Московска област и ще пристигне в столицата вечерта. Още няколко дни ще са нужни, за да бъде издигнато дървото на Съборния площад и да бъде украсено, но на 25 декември ще бъде готово за традиционния общонационален детски празник, за който пристигат няколко хиляди ученици от цяла Русия.

Празникът "Всеросийская йолка" тази година в Кремъл ще бъде 20-и, юбилеен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още по темата: елхаМоскваКремълРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
4
 
! Отговори
probi преди 4 години
В публикацията се говори за новогодишна елха, дечица, които пристигат за ТРАДИЦИОНЕН ОБЩОНАЦИОНАЛЕН детски празник, а умниците пак пишат глупости. пак имат нужда да оплюят...Защо, хора? Не можете ли да се зарадвате? Има защо.
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От 20 коментара по тази "новина" 12 са изтрити от редакторите на сайта. Като прочетох неизтритите си представих братските чувства и на тези коментиращи към достиженията и човешката мисъл в Русия.Не мога да не повторя още веднаж изреченията "Главната новогодишна елха на Русия беше отсечена...." или момента за юбилея на "Всеруссийская йолка".
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Путин че е дърво дърво е ...
7
1
 
5
 
! Отговори
как смеете? преди 4 години
горкото дърво сигурно го е боляло докато го е рязал кремълския диктатор. грета тумберг ще си изяде гащите сега.
6
1
 
6
 
! Отговори
90-ГОДИШНА ЕЛХА...? преди 4 години
ЗНАЧИ Е САДЕНА ПО ВРЕМЕТО НА ЦАРЯ...ХА,ХА,ХАА...НЕ ПРИ КОМУНИЗМА!
5
6
 
7
 
! Отговори
До1 преди 4 години
Понякога е добре да четеш млко повече по темата преди да стеляш с фасулеви куршуми!То и ти трябва да си атеист по товята логика,щото дядо ти е бил тракторист в ТКЗС-то и не е вярвал в нищо ... .
4
7
 
11
 
! Отговори
nqkoj преди 4 години
До КлиматологЯвно и тук всички са обхванати от истерията да мразят Русия,не се учудвам в този сайт това е отдоста отдавна
3
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Умом Россию не понять..." - Това го е казал известният руски поет Фьодор Тюхчев, и мисля, че това обяснява всичко!Невъзможно е да разберем Русия по пътя на логиката.Прочие, елхата е въведена в Русия от Германия от германската принцеса и руска императрица Екатерина Велика.По времето на комунизма беше запазена като символ на Нова Година.А сега буди недоумение защо точно на 25-ти декември я слагат в Москва, след като Руската Православна Църква отбелязва Коледа на 6-ти януари???
2
21
 
14
 
! Отговори
Климатолог преди 4 години
Руснаците са ди ваци и вар вари,как може да убиват живи дървета и да унищожават климата и природата на Земята,заради такива азиатски аборигени живота на Земята отива към края си,докога ще ги търпим?
1
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От кога руснаците са вярващи нали бяха атеисти.

Спонсорирани публикации