Рецептата Dnes: Мариновани телешки ребра

Подходящо предложение за празничната трапеза
16 дек 2019 07:40, Илияна Николова
1
Рецептата Dnes: Мариновани телешки ребра
Снимка: iStock

Продукти:

1 кг телешки ребра с кост
10 скилидки чесън, пресовани
2 супени лъжици зехтин
2 чаени лъжици сол
2 чаени лъжици черен пипер
2 чаени лъжици мащерка
 
Приготвяне:
 
Поставете парчето месо в тавата с мазната страна нагоре. В по-малка купа смесете пресования чесън, зехтина, солта, пипера и мащерката. Намажете добре месото с маринатата. Оставете го да почине за 1 час в хладилник и да поеме всички аромати. Загрейте фурната на 250 градуса. Печете месото за 20 минути на силен огън.
 
След това намалете температурата на 200 градуса. Печете, като от време на време вадите месото и го поливате с отделените от него сокове в тавата.
 
След като месото добие златистокафяв цвят и коричка е готово. Нарежете го на котлети заедно с кокала. Сервирайте на празничната трапеза с подходяща гарнитура по избор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
3
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 4 години
Свинските уши варено пушени вече са 15 лв. А колко струват телешките ребра ?

Спонсорирани публикации