Първа тренировка - как да свикнете с обстановката?

Запишете се с приятел за компания
22 яну 2020 22:23, Иванка Гъркова
6
Първа тренировка - как да свикнете с обстановката?
Снимка: IStockphoto

Ако влизането във форма попада в графата с нещата, които обезателно трябва да направите през новата година и вече сте направили първата крачка, поздравления. Има ли човек желание и мотивация, има и резултати! Следващото нещо е да намерите най-доброто занимание, на което да ходите с удоволствие. Купувайки карта за групови занимания или фитнес, всеки тръгва с известни притеснения, особено ако до момента не е спортувал.

Когато си нов в залата, имаш множество въпроси, които се въртят в главата ти, но най-вече от притеснение не можеш да ги зададеш. Как точно се използва този уред? Къде се намира препаратът за почистване? Показва ли индивидуално инструкторът по йога на начинаещите? Тези и други питанки могат да изникват дори след няколко посещения, защото в началото е трудно да се ориентираш с всичко от първия път.
 
За да може трениращият да се чувства достатъчно комфортно и да има резултат от усилията му, е добре да се раздели с всички притеснения още на прага на залата, в която е избрал да спортува.

Ето няколко съвета, с които ще свикнете по-лесно с обстановката:

Наемете си треньор
 
На много места се предлага услугата персонален треньор. Все пак никой не се е родил научен. Избирайки услугите на този човек, вие ще получите наготово информация по основните въпроси, които ви интересуват в началото. В зависимост от това какъв план сте предпочели, той ще ви изготви програма, която да следвате. Тя може да включва конкретни упражнения и дори хранителен режим.
 
За да свикнете по-бързо с натоварването и особеностите на конкретните уреди и най-вече – за да не се контузите, пренатоварите и да знаете какво и по колко да правите, е препоръчително в началото да тренирате заедно с инструктор.
 
Стартирайте с групови занимания
 
Ако сте пробвали във фитнеса, например и сте установили, че това не е за вас, не се отказвайте, а се запишете на някакво групово занимание. Там един треньор показва на всички, което също има своите предимства.
 
Онова, което правят другите на фона на приятна музика, действа много мотивиращо. В началото може да ви е по-трудно, особено ако не започвате наравно с останалите, но скоро ще установите, че групата ви помага да напреднете, давайки ви съвети и подкрепяйки ви на много моменти. При това е много по-приятно да видиш, че освен теб се потят и мъчат и други хора.
 
Още съвети, с които ще свикнете по-бързо с тренировките, четете в Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Човек може да тренира за собственото си здраве, а не да впечатлява околните.
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 1Шкембести но "финансовокрасиви")))
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фитнеса е необходимо зло за всички спортове, но човек който започва спортува с фитнес, малко демотиващо начало, просто слага безсмислена цел демек безсмислен път. Мотивация е не насочена към правилна мотивация и съответно няма да се улови предимствата на спортуващия.Мотивация е правилна при онези хора, при които спорта е част от живота им много години с постоянство.
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много точно #1, жените си падат по шкембовци, а не по такива с плочки, защото ще трябва да бдят над тях и да ги пазар от другите. И е по-добре за жената тя да е в центъра на вниманието т.е. тя да е естетичната а не мъжа до нея. Женско правило Номер 1
1
1
 
9
 
! Отговори
Да преди 4 години
Ба ше тренирам, на 29 съм и си отглеждам голям шкембак. Жените обожават дебели мъже, които могат да ядат и пият много.

Спонсорирани публикации