Канадците към Хари и Меган: Плащайте си за охраната и сметките!

Близо 90 хил. подписа събра петиция на канадските граждани
25 яну 2020 14:35, Нели Христова
54
Канадците към Хари и Меган: Плащайте си за охраната и сметките!
Снимка: БГНЕС

Вече от няколко дни принц Хари и Меган Маркъл живеят щастливо на канадския остров Ванкувър в имение за 20 милиона долара.

Всеки път, когато двойката излезе на разходка, тя е придружена от няколко бодигарда, които наскоро започнаха да снимат и колите на чуждестранните медии, които си позволяват да щракват "без да искат позволение" усмихнатите Хари и Меган. Но канадците питат – кой плаща за тази охрана, след като херцозите на Съсекс няма да взимат държавни пари от Великобритания?

Премиерът на Канада Джъстин Трюдо и до днес не е отговорил на този въпрос, а вероятността на държавата да бъде връчена сметка за милиони долари е голяма. Според британските медии именно това ще стане – Канада ще поеме разходите по двамата херцози. Но по думите на Трюдо, дискусията още продължава.

Още по темата
За да не се наложи със своите данъци да плащат охраната на Меган и Хари, няколко канадци започват петиция, която има за цел да накара двойката сама да си поеме разходите. Вече са събрани близо 90 хил. подписа, съобщава The Independent.

"Канадците пожелават на херцога и херцогинята на Съсекс всичко най-добро в търсенето на финансова независимост. Постигането на тяхната цел е важно, тъй като канадците не трябва да плащат сметките на двойката“, гласи текстът към петицията.

Аарон Вудрик, директор на Федерацията на данъкоплатците в Канада, казва, че кампанията не е срещу Хари и Меган, а има за цел да държи данъците на гражданите ниски, а правителството – честно.

"През последните няколко седмици получих много обаждания от хора, които казваха, че приветстват двойката тук, но не искат да й плащат сметките. В последно време това чувство стана още по-ясно. Канада е гостоприемна страна, но някои хора виждат Хари и Меган като заможни звезди, а не членове на кралското семейство. Те са тук точно заради това – да се откъснат от кралското семейство. Но част от начинанието е да си плащат сами сметките“, обяснява Вурдик.

Според експерти, цитирани от Globe and Mail, годишната сметка за охраната на Меган и Хари и синът им Арчи може да достигне 10 милиона долара.

"Мисля, че те или са обикновени граждани, или членове на кралското семейство. Не може и двете. Ако са обикновени граждани, то значи нямат нужда от охрана. И в двата случая – Канада не трябва да плаща“, казва 70-годишният Брус Уелш, който е бивш музикант и радио водещ в Сидни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
не ги мислете,те ще се оправят,достатъчно известни са и могат да си живеят дори само от участия в реклами
40
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Коя точно наша минархия не уважаваме? Цар Симеон Велики, цар Калоян ли? Уважаваме ги, изкючителни управници и стратези. А това недоразумение Симеон от Испания сам доказа, че е обикновен търгаш. Дойде тук, слабоговорещ български, декларирайки, че няма да търси имотите, които са ползвали рода му, докато са живели тук. Но не само ги поиска, но и сега съди България!
39
0
 
8
 
! Отговори
кристина преди 4 години
добро утро на форума..хехе, да дойдат тук, ние сме готови да плащаме, така или иначе плащаме невероятни суми за охрана на всички дебели, алчни политици, едни повече или по-малко..баце може да го позволи..
38
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като чета, какви плазмодиии пишат за нашата монархия или царство, не се учудвам на положението им. Бедно мислене = на бедно съществуване. Човек който неуважава история, личностти и успехи... Е просто един преминаващ атом в историята. Нищо повече.За жалост в нашата държава такива хора са най-много. Затова сме и последни във всичко. Каквото обществото, такава и държвата .
37
1
 
16
 
! Отговори
Питащ преди 4 години
Хари Меган нямат право да живеят в Канада по-вече от три месеца в годината. Как така решават и заминават за друга държава? Законите на важат ли за тях ?
36
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хора, защо вземате на тия лиготиите насериозно, че и се обиждате един друг? Английското кралско семейство е една сапунка за богаташи, която я има, защото се гледа, със сватби, бебета, интриги, тайни, както си се полага на сапунка. Мърчът (всякакви бок.лучета от чаши за кафе до тоалетни чинии с физиономиите на тия) се продава толкова добре, че покрива разходите по продукцията. И новина до новината, клик след клика, рекламки изскачат, медиите си печелят и икономиката си върви.
35
0
 
10
 
! Отговори
Синема Гугу преди 4 години
Премиерът няма какво да каже, той е служител на кралицата. И до ден днешен кралица Елизабет II официално е кралица на Великобритания и Северна Ирландия, на Австралия, на Нова Зеландия, на Канада и на още десетина малки островни държави. Тези хем имат суверенитет, хем не точно. За разлика от САЩ, които са напълно самостоятелни.
34
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да, и днес не мина без информация за тези двамата.Англия - кралство от 20 века? Да, определено куца образованието у нас.Меган - аристократка? От колко поколения на херцози и графове Маркъл? Не че нещо, но майка й, Дория Регланд, е лежала в затвора за финансови машинации.Имат милиарди - разбира се, но как е спечелен първият? Никой не споделя...
33
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За актриса да се ожениш.....и да сервираш такива претенции на 93-годишната си баба и дядо си на 98 години, не трябва да си с всичкият си. Изчакай още малко и като станат големите размествания, тогава си бий шута.
32
8
 
61
 
! Отговори
Божият син преди 4 години
*** И И .!.
31
1
 
85
 
! Отговори
мак преди 4 години
Имение за милиони, което не е купено от тях с труд и пот. Охрана. И това как се нарича - започване от нула, живот за своя сметка, откъсване от кралското семейство, или пък тарикатство - запазваме си каквото ни е удобно, отказваме се о незначителни неща и нека обществото вярва, че сме самостоятелни и не живеем на неговия гръб. Прави са канадците, че негодуват, а премиерът да не се ослушва и да покаже, че е на страната на на гражданите му.
30
8
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какъв човек трябва да си, дс можеш да избираш, къде да живееш и да се набиеш баш в Канада. :-)
29
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много съветници тука, странно.
28
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия пъ се уплашили, абе смешници. Тия си имат пари. Може ли толкова наивен народ да има, че кралицата ще ги изостави с тия милиарди от Острова.
27
1
 
32
 
! Отговори
ами сега преди 4 години
Няма я баба тати дори бати да ти плащат скъпите мераци
26
5
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Живея м в 21 векСтига с тези царе и принцове.Всеки да работи и да си плаща..
25
6
 
72
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жалки остатъци на остаряла форма на управление с никакви умения за съвременния живот търсят житейска реализация! На 40 години! Тези са просто патетични, като островната държава от която идват...
24
0
 
19
 
! Отговори
KOKO преди 4 години
VSEKI DA SI PLASHTA ,STIGA SA LEZALI NA DANAZITE NA HORATA ILI V ANGLIJA ,SEGA V KANADA.NALI ISKAT DA SA NEZAVISIMI-KAK?TAKAVA NEZAVISIMOST ISKAM I AZ.
23
1
 
62
 
! Отговори
Край преди 4 години
Артиската искаше да е в новините и го постигна. Всичко това можеше да стане без излишни драматизации.
22
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ега ти..Тъжно и жалко е, че има такива нисши, бедни нещастници като теб. Жалко, е, че има такива такива в България. А България няма нужда от жалки ур.оди , дупедавци, подмазвачи и превъзбудени фенове ( почитатели) на "българския" " цар" Симеон втори.

Спонсорирани публикации