Психоанализа за диктатора на "Диванът на Сталин"

Филмът - по телевизия Bulgara ON AIR
Обновена: 25 яну 2020 09:44 | 25 яну 2020 08:55, Петя Славова
13
Психоанализа за диктатора на "Диванът на Сталин"
Снимка: Bulgaria ON AIR

След като се сдоби с руско гражданство, Жерар Депардийо се преобрази като Сталин. Под режисурата  на френската актриса Фани Ардан, ще познаем актьора като съветския диктатор във филма "Диванът на Сталин".

Снимките протичат в Португалия, а френско-португалската продукция е продуцирана от "Леопардо Филмс, като "Мосфилм" участва с предоставянето на реквизита и костюмите. Всъщност костюмът за Депардийо се прави по исторически образци от френската страна заради нестандартните размери на звездата.

Действието на продукцията ни връща към 50-те години на отминалия век.  През 1950 година Йосиф Сталин се оттегля за три дни в уединеното имение на граф Николай Михайлович. Придружен е от любовницата си Лидия. Остават му три години живот и той чувства, че последните му дни наближават. В такива моменти идва и равносметката - в кабинета, където спи, има диван, подобен на онзи на Фройд в Лондон. Сталин предлага на Лидия да играят на психоанализа, за да разбере какво е правил "Виенският шарлатанин".

Режимът е според ритуала на Сталин - не се ляга преди развиделяване, никога преди 4 сутринта и не се става, докато той не си отвори очите. После разказва виденията си от нощта, а Лидия трябва да ги тълкува. Някой са реални, други са неслучайни.

Заснемайки "Диванът на Сталин", Фани Ардан има вече опит в киното като режисьор. До този момент вече са готови  "Натрапчиви мисли" и "Пепел и кръв", а с този филм адаптира за големия екран едноименния роман на Жан-Даниел Балтаса.

В ролите ще видим още Еманюел Сение, Пол Ами, Франсоа Шато, Лина Пиколи-Трюфо, Филип Леру. Гледайте "Диванът на Сталин" на 25 януари от 22.45 часа по телевизия Bulgara ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
4
 
! Отговори
Ряпа преди 4 години
Депардио спретна голям номер на Путин и Кадиров. Получи гражданство, то не бяха снимки, съвместни маси в ефир, подаръци апартаменти - в Москва, в Грозни, прегръдки и целувки... И един прекрасен ден обяви, че е гей... И Тишинаааа...)) Поседя малко в Русия, видя, че няма нищо общо с представите за нея от медиите и запраши за Швейцария.
8
2
 
2
 
! Отговори
Gulugulu преди 4 години
А защо Мр. Шмитлер е нападнал Мр. Сталин?
7
4
 
7
 
! Отговори
Защото преди 4 години
Сталин е имал типични болежки като за над 70 годишен човек,но в никакъв случай не е бил със тежка хронична болест. Дали точно Берия съзнателно му е предизвикал инсулта надали е установено,но е факт ,че този грузинец е бил държелив защото цяла седмица масираният инсулт не успява да го убие. Сталин е убит от световното еврейство защото силно ограничи абсолютната власт на ха . арите в СССР.
6
2
 
10
 
! Отговори
Тъпанар преди 4 години
До 3"Прилича на Сталин колкото аз на Брат Пид!"Много щадящо се изказваш! Всеки нормално сложен мъж между 20 и 60 г., след малко фризьорски и гримьорски корекции, ще прилича повече на Брад Пит, отколкото Депардийо на Сталин, без значение какви магьосници го обработват...
5
6
 
6
 
! Отговори
Обективно преди 4 години
Ако се интересувате от обстоятелствата около смъртта на Сталин прочетете книгата на Авторханов "Загадка смерти Сталина" Има я на руски в интернет на много места. На български май я няма.
4
13
 
7
 
! Отговори
Дядо Соци преди 4 години
До Анонимен 2 До колкото знам е обратното. Берия е разстрелян в един тунел по заповед на Сталин. Следователно умира преди Сталин.Преди разстрела Берия убил хиляди души плаче и се моли като дете. И двамата се мер.зав.ци и трябвало да бъдат разстреляни. А за Сталин сега чувам че е имал любовница. За Берия знаем че е изнасилил стотици жени , дори ученички. Бил е изключително потентен маниак.Която откаже е убивана.И те така.. Абе мани,мани !
3
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прилича на Сталин колкото аз на Брат Пид!
2
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сталин е отровен от Берия, който после е разстрелян от КГБ. Всеки си получава заслуженото.
1
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Филма е от поне 2години,гледал съм го..🤗

Спонсорирани публикации