Заради Tesla: Mercedes ще плати глоба от $1,1 млрд.

Причината е липса на батерии
26 яну 2020 17:35, Нели Христова
15
Заради Tesla: Mercedes ще плати глоба от $1,1 млрд.
Снимка: БГНЕС

Компанията Mercedes-Benz не е успяла да изпълни плана си за 2019 г., който предвиждаше производството на 60 000 бройки от електрическия кросоувър EQC, като е направила само половината. Причината е липсата на батерии, които се произвеждат от фирмата LG Chem. И заради това германският производител ще плати сериозна глоба, съобщават медиите в страната.

Според експерти, концернът Daimler, който е собственик на Mercedes-Benz, се е сблъскал с проблема още в началото на 2019 г. Тогава е трябвало да бъдат произведени 25 000 бройки от EQC, но Mercedes-Benz е направил едва 7000, като вината е на... Tesla Motors.

Всичко започва през 2017 г., когато Tesla Inc. става собственик на блокиращ пакет акции на компанията Grohmann Engineering.  Тази фирма произвежда електроника и автомобилни компоненти за Daimler, като малко след това подписва договор с германския концерн за разработка на собствено предприятие за производство на литиево-йонни батерии.

Още по темата четете на сайта на Automedia.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До hmm , В заблуда си голяма. Аз лично карам мерцедес , купих го на 0 км. Мислех много да си взема Тесла. Но нито тесла ще си взема ( *** е ), а за мерцедеса многоооооооо пак ще мисля , ама многоооооо. По скоро на Туарег или нещо японско.Мерцедеса беше до първите 80000 после вече не е същия а не могат и да го оправят ( в сервиза на мерцедес ) само пари вземат а нищо.Заключението ,не си струва парите, за 80000 км само. А теслата е с теслатс правена, ако имаш ти давай мнение ,иначе си ***
11
1
 
2
 
! Отговори
hmn преди 4 години
наш *** пак е изсмукал пулвин шише ракия и е почнал да нищи световната автомобилна индустрия. Разпердушинва Тесла и Мерцедес. Не вижда, че гащите му скъсани и кара жигулка.
10
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички производители на електроколи са много много изостанали от Тесла. Ще им са нужжни от 5 до 10 години за да стигнат нивото им. Мерцедес се оплаква от Тесла но в същото време си премълчава че с този модел EQC са претърпяли фиаско и са продали под 10000 коли, което означава изключително слабо търсене. Тук се пишат глупости от хора които освен от русофилство не разбират от нищо друго.
9
1
 
4
 
! Отговори
НеРазбрал преди 4 години
Понамирисва на врътка, от страна на тесла-та. Просто като фасул- няма тези автомобили, повече шансове( не казвам продажби), за скапаната хамериканска кола, нали?За това, че тези айду.и не са спазили договорката, дали са глобени?
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Немците плащат на колониалната власт, както и Байер, VW и тнт
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
К..ките номера на американците. :-)
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 5: Като гледам и във вашето село не са разбрали нищо, ама имате мнение. :-)
5
8
 
4
 
! Отговори
Край преди 4 години
На света има 7 млр. човека. Почти всички вече могат да си позволят кола. Даже и във факултета и в Христо Ботев вече карат коли. Ако това стане -с планетата е свършено.За това масово трябва се возят на влак/автобус/кораб/ трамвай.А индивидуалната мобилност ще е привилегия на богатите - електрически коли.Баровско вече не е кожа и орех по таблото а скъпа екологична кола.Знам че в Дупница, Горубляне и в с. Труд още не са го разбрали и за известно време ще се радват на евтини дизелаци.
4
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така се получава понякога, след като фирмата (в случая Мерцедес) няма собствено ноу-хау и разчита само на един доставчик.
3
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-купуваните Мерцедеси са 4-цилиндровите дизели и са 100 пъти по-многобройни от всички Тесли. Как ще накараш досегашните клиенти да си купят електрически Мерцедес, когато сегашния им гори 5.5 на 100 и изминават 1200 км на един резервоар, а с електрическия ги вкарваш в съвсем друг филм пълен с неудобства. Тесла може да се кара от милионери в Калифорния с по 5 коли, но е напълно непрактична за ежедневна кола на която да разчиташ за дълъг път по всяко време зиме и лете.
2
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
EQC е прекалено скъпа кола, за да тръгне да се продава. А и това, че рейнджа й е 60% от този наТесла Х хич, модел с 2 години по-стар, по-евтин и по-доказан, ама хич не помага ...
1
2
 
18
 
! Отговори
z-rock преди 4 години
Яаа, и как така Тесла-та не достави точно на най-сериозният си конкурент батерии! И като капак глобяват конкурента Daimler, не Tesla Inc.... Това, бате, само американец може да го измисли

Спонсорирани публикации