Какво да не правите по време на режим за отслабване?

Не разделяйте храните на "добри" и "лоши"
27 яну 2020 19:33, Иванка Гъркова
4
Какво да не правите по време на режим за отслабване?
IStockphoto

Много хора желаят да се отърват от излишните килограми през новата година. Въпреки силния ентусиазъм в началото, доста губят мотивацията си много бързо. Основната причина е това, че искат да видят по-скоро промяната, а тя не става лесно.

В режим на отслабване всеки трябва да спазва определени правила, за да може да постигне тялото, за което мечтае. Понякога обаче свръхамбициите и пренатоварването във фитнеса по-скоро пречат, отколкото да помагат.
 
Според диетолози, има няколко основни неща, които всеки трябва да спре да прави, ако е в режим на отслабване. Кои са те?
 
Ядене на много малко количество храна
 
Погрешно е убеждението, че за да свалиш излишните килограми, трябва да похапваш по-малко и за сметка на това да тренираш повече. Според диетолози, цитирани от EatingWell, това мислене е грешка на доста хора, които са в режим на отслабване.
 
„Хората, които ядат по малко на всяко хранене, не се чувстват достатъчно сити, което ги кара да преяждат по-късно“, коментира д-р Аликс Тюроф. Според нея по-важно е какъв ще бъде калорийният прием на ядене, както и похапването на достатъчно протеини, мазнини и въглехидрати, които балансират кръвната захар и предпазват от глад за определени вредни храни.
 
Според диетолога Алисън Кнот, по-малкото количество на хранене означава и по-малко растения, най-вече зеленчуци, които съдържат хранителни вещества. „Когато в режима има повече растения, рискът от хронични заболявания намалява. Те играят важна роля в метаболитните процеси и отслабването“, посочва специалистът.
 
Разделяне на храните на „добри“ и „лоши“
 
Ограничавайки висококалоричните храни, хората често поставят продуктите в графите „добри“ и „лоши“. Според диетолозите, това, че пицата е тестено изделие и се смята, че води до покачване на килограми, не означава, че трябва съвсем да не я консумирате. Просто вместо цялата, може да опитате едно малко парче.
 
Какво друго да не правите по време на режим за отслабване четете в Tialoto.bg
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да бе, яжте пържен чипс, хамбургери от Макдоналдс, пийте бира за хубаво коремче, да не ви дреме, няма лоша храна!
1
2
 
0
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 4 години
"Все учини що ти сърце жели, не живи се 1000 - до годин" - сръбска поговорка и песен !

Спонсорирани публикации