Смъртта на легендата от НБА Коби Брайънт потопи света в скръб

41-годишният Брайънт е двукратен олимпийски шампион с отбора на САЩ
27 яну 2020 08:55, Анисия Иванова
124
Смъртта на легендата от НБА Коби Брайънт потопи света в скръб
Снимка: YouTube

Американската баскетболна легенда Коби Брайънт и 13-годишната му дъщеря Джана са сред деветте души, загинали при катастрофа с хеликоптер край град Калабасас, предградие на Лос Анджелис късно вчера

41-годишният баскетболист е пътувал с частния си хеликоптер, когато машината се е разбила заради лоша видимост в района и е избухнала в пламъци. Шерифът на окръг Лос Анджелис заяви, че няма оцелели.

41-годишният Брайънт е петкратен шампион в НБА, играл за "Лос Анджелис Лейкърс" през цялата си 20-годишна кариера и се счита за един от най-великите играчи в историята на баскетбола.

Той е двукратен олимпийски шампион с отбора на САЩ. Сред постиженията му е и титлата "най-ценен играч в НБА”, с която е удостоен през 2008 г. Той се оттегли от активна спортна дейност през април 2016 г. Брайънт печели награда „Оскар“ за най-добър късометражен анимационен филм през 2018 г. за „Скъпи баскетбол” – петминутен филм, базиран на писмо до любимия му спорт, написано през 2015 г.

Катастрофата на хеликоптера в хълмовете край градчето Калабасас беше потвърдена първо от TMZ и „Los Angeles Times”.

След като смъртта на баскетболната легенда беше потвърдена спортисти, политици, артисти, звезди от шоу бизнеса изразиха скръбта и почитта си към баскетболиста.

Минута мълчание прекъсна много баскетболни срещи в САЩ.

Брайънт беше почетен и на церемонията за връчване на наградите „Грами” , която се провежда на стадиона на „Лейкърс” в Лос Анджелис.

“В момента всички изпитваме ужасна тъга”, каза водещата Алиша Кийс.

„Защото по-рано днес Лос Анджелис, Америка и целият свят изгубиха герой. Ние буквално стоим тук с разбити сърца в дома, който Коби Брайънт построи“.

НБА излезе с изявление, в което казва, че е “опустошен от трагичната смърт на Брайънт и дъщеря му Джана”.

„В продължение на 20 сезона Кобе ни показа какво е възможно, когато един изключителен талант се смеси с абсолютна преданост към победата“, се казва в съобщението.

Националният съвет за безопасност на транспорта, съобщи че катастрофиралият хеликоптер е модел „Sikorsky S-76B” и заяви, че изпраща екип, който да разследва инцидента.

Полицията е помолила хората да стоят настрана от мястото на катастрофата, за да не пречат на разследването, макар че хиляди фенове на загиналата звезда се насочиха към лобното му място, носейки цветя, баскетболни топки и негови снимки, съобщи БГНЕС.

Брайънт и Джана са летели с хеликоптера към баскетболен мач, в който Джана е трябвало да играе.

“Семейството на НБА е опустошено от трагичната смърт на Коби Брайънт и дъщеря му Джана”, написа комисарят на НБА Адам Силвър.

“Коби ще бъде запомнен най-вече с това, че вдъхновяваше хората по целия свят да вземат баскетболна топка и да се състезават, достигайки максимума на възможностите си. Беше щедър с мъдростта, която бе събрал и виждаше като своя мисия да я споделя с бъдещите поколения играчи, а особена радост му доставяше да предава любовта си към играта към Джана”, добави Силвър.

Брайънт и съпругата му Ванеса имат още три дъщери – Наталия, Бианка и Капри.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Феновете и защитниците му да ходят на погребението, та да си отдъхнем поне малко от тях.Като стършели се, Коби, та Коби!Аман от cкaпaняци...
97
1
 
1
 
! Отговори
Кулио преди 4 години
Когато някой папа във Ватиката сгъне целия свят "вярващи" се събират на площад Свети Петър в Рим да го оплакват като проповедник на вярата. Истината обаче е че Ватиката, папата и кардиналите му са най-корумпираната мини държава в света, които не са проронили и една сълза за трагедиите и бедствията по света и не са похарчили един цент за благотворителност. Да си разпродава папата най-скъпите Ламборджидинита по търгове с банкери и политици не се брои. Със сигурност Кобе е дал много повече на света
96
1
 
1
 
! Отговори
Васко преди 4 години
До българинПридвижва се с хеликоптер , защото гонят време от стадион до стадион и зала до зала, за която се плаща глоба ако закъснееш независимо кой си.Се едно да ми кажеш - пътувай до Норвегия с автобус с 3 прекачвания за 2дена и пътуване за 2 часа със самолет било едно и също. Втората причина поради , която ползва хеликоптер е медицински оборудвано удобство поради здравословни причини.Непрофесионална грешка е било пилотът да тръгне в гъста мъгла, когато всички полети са били спрени.
95
1
 
1
 
! Отговори
Zvezdi преди 4 години
Абе Принцеса Даяна , Папа Йоан Павел II и Бенедикт като сгънаха що света беше потънал в "траур" и шествия. Какви са Ви и какво са дали на света? Нищо. На практика освен войни, увеличени данъци и отровни емисии, храна и вода. Ама ревяхте за тях нали. Всяка година умират десетки популярни личности. Дори смъртта на Джим Морисън не беше предизвикала подобна реакция по света нито годишните шествия в негова почит.Всяка една генерация след средата на 90 в момента нямаше да спортува ако беше Кобе.
94
3
 
4
 
! Отговори
българин преди 4 години
Какво да кажем в случая.Освен че.И тия които имат повече от нас 2 лв или 2 долара повече.Също са СМЪРТНИ! и ДЕМОНСТРИРАЙКИ "възможности" Си носят последствията уви! Не харесвам този Американски спорт баскетбола,и изобщо не следя първенството на тази измислена държава САЩ!Но си мисля в този момент.Че въздушният транспорт.Не е по сигурен за предвижване от наземния! И ако господина се е предвижил с автомобил.Сега щеше да е жив мисля! По някога богатите не вземат най разумните решения мисля уви!
93
8
 
0
 
! Отговори
! преди 4 години
Никой дори не видя сянката на КГБ в това. Самият хеликоптер е руски "Цикорски", това ме навежда на мисълта че е поредния епизод от хибридната война на Путин срещу запада. Сега целта е да се осакати американският баскетболен супер отбор за да може раша да ги победи на олимпиадата тази година!
92
1
 
1
 
! Отговори
РИП преди 4 години
Аз знам само Любо Ганев - крадеца на бебешки колички.
91
0
 
3
 
! Отговори
Г. Сомов преди 4 години
Доста мъгливо беше вчера сутринта. Този с всичките си пари не успя да плати на пилот с сертификат на инструменти. Опитвал се е да се ориентира по магистралата 101 в мъглата и се джасна в джендема. Жалко за загиналите деца.
90
0
 
2
 
! Отговори
я гледай... преди 4 години
До Анонимен 79 Що па Айнщайн да не е потопил света в скръб ?
89
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Естествено, че са неудаччници тук повечето. Успял човек в каквато и да е сфера, ще се отнесе с респект към такъв човек. Изобщо незнам, какво им отговаряте на такива пумпали.RIP Legend
88
19
 
5
 
! Отговори
соросоидаленпутиноид преди 4 години
Айде стига с тоя бе!
87
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Що само тука го пишат КобИ, а на всякъде другаде е КобЕ!?!
86
6
 
8
 
! Отговори
kirasirrav преди 4 години
има няма за няколко години изпопадаха сума милионери и милиардери даже, със самолетчета, хеликоптери и т.н., вкл. загинаха и целите им семейства, деца, единствени наследници... мисълта ми е че богатите хора обикновено са нагли и мислят че са недосегаеми и почти безсмъртни... но реалността се оказва друга
85
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не знам какви са тези препирни относно познаваемостта на човека. Има хора въобще не се интересуват от баскетбол и няма как да го знаят. Та селяни били, та граждани били. Не виждам драми. Жалко за човека. Ние си знаеме тука Перукан, бате Венци, Батков, Крушарски и т.н. - нашите герои.
84
2
 
21
 
! Отговори
Антоним преди 4 години
Аз не скърбя за Коби Брайънт, а за 13-годишната му дъщеря Джана отишла си без време от глупостта на възрастните. Той е големият и е трябвало да вземе правилното решение при лошата метеорологична обстановка, а не да подлага на риск живота на толкова хора.
83
7
 
10
 
! Отговори
Перфектна логика преди 4 години
До АнонименТоест, не трябва да скърбим за обичан по цял свят спортист, един от най-великите за всички времена в баскетбола, защото по света всеки ден умират хора? Няма такава логика! Просто няма! Щеше да е смешно, ако не беше тъжно...
82
5
 
10
 
! Отговори
А ти? преди 4 години
До ПепиПърво, Коби има благотворителна фондация и второ...ТИ КОЛКО ДЕТСКИ ГРАДИНИ СИ ПОСТРОИЛ? Или трябва да скърбим само за хора, строили детски градини?? Няма такава логика! Просто няма! Пълно е с *** в тази държава! Човек дори и с рудиментарно развит мозък ще знае, че просто трябва да си трае при такива събития...
81
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Кармен МладеноваАз и теб не съм те чувал, 100 % никога и няма да чуя за теб.
80
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименЧупиш ***, момче. По-добре спри да пишеш глупости! За твое добро е!
79
3
 
9
 
! Отговори
Иван преди 4 години
Още някой умствено изостанал *** да се изкашля по темата "евроатлантизъм" или да сподели, че в панеления апартамент смърди на *** и за това е толкова нещастен?

Спонсорирани публикации