В Турция вече съветват как да се правят "порядъчни деца"

Ердоган иска жените да се женят по-рано и да раждат повече
28 яну 2020 21:30, Елка Василева
156
В Турция вече съветват как да се правят "порядъчни деца"
Снимка: архив, БГНЕС

Турската държава се нуждае от повече деца. Лично Ердоган съветва младите жени да се женят по-рано и да раждат повече. А един негов съмишленик дори изказа препоръка как точно да се правят "порядъчни деца".

В статия под заглавие "За какво си мислите, докато правите деца?" вестник "Франкфуртер Алгемайне Цайтунг" отбелязва, че на една среща на хора с увреждания турският президент Ердоган направил следното странно изявление: "За съжаление нашите млади хора вече не се женят толкова млади. Повечето сключват брак едва след 30-годишна възраст или не се женят изобщо. Така не може!".

Официалните статистически данни не потвърждават тези думи, коментира изданието: нито сключваните бракове са по-малко, нито е нараснала възрастта, на която се женят турците. Изказването на президента бе в много по-голяма степен опит за изместване на вниманието от някои други парливи въпроси.

Кризата не позволява на мнозина да се оженят

В близкия до семейството на Ердоган вестник "Сабах" дори бе публикувано предложение неженените да бъдат облагани със специален данък. Само че младите хора, които са визирани, не избират ергенския живот доброволно, коментира "ФАЦ", цитиран от Дойче веле. А и откъде ще вземат пари за ергенския данък хора, на които заради икономическата криза не им стигат парите да се оженят? Както се вижда от оповестена няколко дни след изявлението на Ердоган статистика за размера на безработицата (всеки четвърти млад човек е без работа), отказът от сключване на брак не е личен избор, а следствие от икономическата криза.

Но дори и да успеят да съберат необходимите средства за женитба, младите хора не могат да се отърват от опеката на държавата, която продължава да се меси в личния им живот. По указания на Дианет - Службата по религиозните въпроси, семействата не бива да имат по-малко от две деца, а най-добре поне три или четири. Но - както изтъква ФАЦ, подобна препоръка е лесно да се отправи, много по-трудно е да се раждат деца при сегашните икономически условия. Нима е случайно това, че в последните две години на икономическа криза раждаемостта е спаднала?

Но да се върнем към поредицата препоръки от страна на държавата. Да кажем – пише по-нататък ФАЦ - че се вслушате в думите на Ердоган и сте сключили брак. И по препоръка на Дианет тръгвате да правите и деца. Само не си помисляйте да се насладите на това занимание - и в това отношение има препоръка, отправена от декана на Теологическия факултет на един от държавните университети - професор Рифат Окудан: "По време на акта мислете за своя духовен водач, за да родите порядъчно дете!".

На какво ги учат в детските градини

Да кажем, че и тези изисквания са спазени - какво оттам нататък? Повечето деца попадат в държавните детски градини, в които религиозното обучение е задължително. В резултат на което, както разказва бащата на едно петгодишно момче: "През нощта синът ми има кошмари. Той вече не прегръща леля си, понеже била жена. И не влиза в тоалетната, докато не е произнесъл "тоалетната молитва", на която са го научили в детската градина". По разказ на една майка пък детето ѝ постоянно говорело за смърт и ковчези. И казвало, че майките със забрадки са по-добри майки.

А и това не е всичко - един нов законопроект в Турция предизвиква истинска вълна от възмущение, съобщава списание "Фокус". Съгласно този проект изнасилвачите на малолетни няма да получават присъда, ако след деянието се оженят за жертвата си. Турският парламент ще гласува законопроекта още в следващите дни.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прав е Турския президент г-н Реджеп Ердоган
77
0
 
0
 
! Отговори
Da преди 4 години
Ми лично той да тръгва да увеличава народонаселението като *** женурята където е необходимо, а не където не е необходимо
76
3
 
4
 
! Отговори
до 85 преди 4 години
дай Боже, всичките ни врагове да имат президенти, дето се грижат за тях както Ердоган и Путин... тези държави можеха да имат сериозна роля в света, вместо това ще бъдат разпарчетосани и оглозгани... този път сме на правилната страна!
75
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
много странно президент които се грижи за народа си моментално става диктатор и сащ няма значение иска да го свали от власт използва всмчки способи само само да го свали от власт и тези сащ които ги подкрепят на черното казват бяло защо путин ердоган асад са диктатори а меркел и борисов не са диктатори --защото се подчиняват на сащ.сащ позволява на своите васали да крадат от държавата си колкото може да са длъжници на сащ и да са зависими от сащ аз не знаех че бг народ са васали *** на сащ
74
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турчалията колкото и да е миеш си остава турчалияИ спрете да сензорирате коментари *** скапани
73
3
 
14
 
! Отговори
Фф преди 4 години
И тия ще ги вкарват в ЕС..... Ще ги върне Ердоган на камилите....И фолксвагени
72
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А пък Европа е цъфнала и връзала - нашата цивилизация умира защото не се възпроизвеждаме, но за този факт нито дума, да не говорим за действие. Когато става въпрос за раеждаемост, това не е личен проблем, а обществен, само че феминистките като Меркел и гейчета като Макрон, неглежират проблема и даже съдят всеки който изрече тази не толкова сложна истина. Турция ще е оцелее, въпроса е какво ще се случи с нас, имаме ли план или живеем на принципа след нас и потоп!?
71
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 76Явно няма кой да го спре.Такъв е бил и Хайнрих Химлер, който си е поставил за цел да увеличи арийската раса като поощрява войници на Вермахта да се "таковат" къде с коя сварят, стига да е руса и със сини очи.Продукт на такава "любов" е една от солистките на АББА.Дори лудият Хитлер се е отвратил от манията на райхсфюрера Химлер и е наредил да спрат програмата (наречена Лебенсборн).
70
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ердоган май е тръгнал да строи комунизма.Поне при бай Тошо и ние плащахме ергенски данък докато (ако) се оженим.Е, трябва да кажа, че не беше кой знае колко много, но се чувстваш дискриминиран, наказан за това, че не си се оженил.Само че държавата не те жени - проблемът си е твой.Вярно, данъка го удържаха автоматично от заплатата.Полза - никаква!
69
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
(изнасилвачите на малолетни няма да получават присъда)Турските блогъри още днес научават тази новина от немски сайт . Това е черна пропаганда и се чудят как ли го измислят си споделят.
68
2
 
3
 
! Отговори
Мефистофел преди 4 години
Му - ха - ха, психиатри в клоаката ?¿? Само бай гюлен кочана му облекчаваше живота навремето чрез редовни клизми , но и той остаря горкия .!.
67
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
в турция психиатри няма ли да обърнат внимание на ероган
66
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 75Писна ми от ***...ци! Кой какъв и защо в случая изобщо няма връзка. Какво общо има това че Ердо пак прави жените на Турция кадъни? Нищо, мисля. Но върви го говори на циментовите мозъци които обикновено коментират подобни теми. Няма смисъл.
65
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А Българина е тюркско потекло но се мисли за Християнин.
64
11
 
7
 
! Отговори
Ми нормално... преди 4 години
Турчина е грък които се мисли за арабин...
63
4
 
6
 
! Отговори
Turk преди 4 години
erDOGan играе своята игра по отношение на това как да бъдеш диктатор. Всяка държава от третия клас на света прилага едно и също правило. да се правят деца, тъй като нуждите на страните от хеп работници за европейски производители. Същото е в Мексико, същото в Китай, същото във фанатичната дупка на erDOGan.
62
6
 
9
 
! Отговори
Turk преди 4 години
Живях и в двете страни. Знам ситуацията и в двете страни. в България пенсионерите могат да ядат месо, в Турция пенсионерите не могат да ядат месо. Всеки пенсионер има собствена къща. в Турция повечето пенсионери живеят под наем. в България болниците и лекарствата се заплащат, в Турция болниците и лекарствата са неплатени.
61
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
аз съм бг ние в бг неможем да се сравним с турция турция един турчин излиза на 52 год. пенсия една родилка си получава редовно детските си добавки и пезплатно ядене на бебето какво дава бг за нас народа само една коруция и т.н.през турскто робство бг са раждали от 5 до 10 деца през соца се раждаше от 1 до 3 деца сегашно време не искат да раждат те са съвремени искат да пият и да се занимават с секс и да не забременейят въпроса не е до парите или заплатите въпроса е до въспитанието
60
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прав е за възрастта за раждане на деца.Ако една ц..иганка роди на 15 години и има три деца и всяко има по три и така нататък,то на 70 години може да има над 100 потомци.А една българка,която роди на 35 години едно дете и то самото има едно дете,на 70 години ще има двама потомци.А има и ц.иганки с повече от три деца.Миналата седмица писаха за някаква румънка,която на 40 години била прабаба.Ясно е от какъв етнос е.Има българки, които на 40 г раждат първо и единствено дете.
59
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
най-вероятно щерките на министрите и приятелите на ердоган са записани в престижни, скъпи американски университети да учат "мъжки" професии, за тях е позволено висшето и не ги женят на 16, на думи едно, на дело друго.

Спонсорирани публикации