Рецептата DNES: Хляб със сусамов тахан

Една рецепта без брашно
26 фев 2020 08:30, Иванка Гъркова
0
Рецептата DNES: Хляб със сусамов тахан
IStockphoto

Много хора, които избягват консумацията на глутен и спазват нисковъглехидратен режим, не ядат обикновен хляб. Ако искат да си намажат нещо на филийка, се налага да си приготвят нещо вкъщи, със специални брашна. Такива са кокосовото, тиквеното, от ленено семе и други.

 
Таханът е един от продуктите, които също се използват за приготвянето на нисковъглехидратни палачинки, питки и хляб. Най-често за целта се ползват бадемовият и сусамовият.
 
Ако искате да приготвите по-здравословен вариант на белия хляб, то трябва да смесите няколко яйца със сусамов тахан и набухвател. Ако харесвате вкуса на различните семена, прибавете микс от това, което имате и скоро от фурната ви ще ухае приятно.
 
Трябва да признаем, че хлябът със сусамов тахан има малко по-различен вкус от обикновения, но ако трябва да броите въглехидратите, е чудесният избор за закуската сутрин.
 
Ето какви продукти са ви необходими:
 
– 3 яйца;
– 150 г сусамов тахан;
– 1 чаена лъжица бакпулвер (за предпочитане без глутен);
– семена по ваш вкус;
– няколко щипки хималайска сол.
 
Как да приготвите хляб със сусамов тахан?
 
Преди да започнете, трябва да знаете, че таханът е достатъчно мазен продукт и не ви е необходимо олио.
 
Разбийте яйцата с миксер и прибавете бакпулвера.
 
Останалата част от рецептата за хлаб от сусамов тахан четете в Tialoto.bg 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации