Съветник на Ердоган заяви готовност за война с Русия, ще я "разчленят отвътре"

Отмъщението за събитията в Идлиб щяло да е ужасно
28 фев 2020 22:10, Елка Василева
1028
Съветник на Ердоган заяви готовност за война с Русия, ще я "разчленят отвътре"
Снимка: архив, БГНЕС

Съветникът на президента на Турция Месут Хаки, който е и член на президентската комисия по сигурността и външната политика, заяви, че неговата страна е готова да воюва с Русия, като отмъщението за последните събития в сирийската провинция Идлиб ще бъде ужасно. Това Хаки заяви по телевизия „Ал Хабер“, цитиран от Лента.ру.

По думите на Хаки Турция не е враг на Сирия, Ирак, на кюрдите или арабите. „Ние с тях сме братя. Ние сме тук, така че брат да не убива брата“, отбеляза той. Хаки добави, че Москва върви по неправилен път и е изгубила доверието на Анкара.

Съветникът заяви също така, че Русия, в която живеят 25 милиона мюсюлмани, „ще бъде разчленена отвътре“, цитира изданието „Ахвал“ част от негови думи в Twitter.

“В миналото сме се сражавали с Русия 16 пъти, ще направим това отново, нашата мъст ще бъде ужасна“, посочи Хаки.

Още по темата

Потребители на социалната мрежа пишат обаче, че обикновено Турция е губила войните. 

С тези думи Хаки реагира на информацията за смъртта на 33 турски военни в сирийската провинция Идлиб по време на обстрел от страна на сирийските сили вечерта на 27 февруари. Други официални лица от Турция засега не се коментирали думите му.

През нощта срещу 28 февруари Турция нанесе ответни удари по позиции на сирийците в Идлиб. Сирийските военни са изгубили комплекси „Бук“ и „Панцир“, 23 танка, също толкова полеви и самоходни оръдия, както и пет хеликоптера.

От руското министерство на отбраната заявиха, че турските военни са попаднали под обстрел, тъй като са се намирали сред бунтовници, настъпващи срещу позиции на сирийската армия и не се предали своите координати. В отговор Турция заяви, че ударите по позициите са били нанесени въпреки координирането на действията с Русия.

В резултат на настъплението си през януари-февруари сирийската армия превзе почти половината от зоната за деескалация в Идлиб и остави зад себе си турските наблюдателни пунктове. Това възмути Анкара и турският президент Ердоган заяви, че ако към края на февруари сирийската армия не се изтегли зад линия на постовете, то турската армия ще започне военна операция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1028
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
744
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ХА-ХА-ХА тоя фес нещо много си е повярвал.
743
3
 
10
 
! Отговори
.... преди 4 години
турците много си повярваха нещо....
742
3
 
15
 
! Отговори
noFreeman преди 4 години
руски военен по канал Звезда беше запитан ако стане сблъсък как ще реагираме... той отговори, че това не бива да става но ако стане първото нещо ще е от Крим да ликвидират черноморския турски флот за около 20 минути...
741
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Твърдо не, на агресията над Русия!
740
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не искаме да докосвате европейски държави,нито славянски държави,всичко друго може да направите,но не и това!Русия е стара европейска държава и не искаме да я мачкате и унижавате!При това,руснаците са наши братя славяни!Всичко друго може да направите,но не и да докосвате европейските и славянските държави!Твърдо не, над агресита над Русия!
739
0
 
0
 
! Отговори
oxlo преди 4 години
Kitay nikoga ne bi se bil za Rusiya KİTAY i YAPONİYA ...İZÇAKVAT...
738
4
 
20
 
! Отговори
Кенан Адемов преди 4 години
Тюркието,май ще изчезне като дръжава.Турция вътре ще я разбичкат
737
3
 
19
 
! Отговори
МА ЗАЩО ТАКА БЕ ? преди 4 години
Нали има газопровод турски пАток ,да не се наложи сега да гледаме как тримата му затварят кранчето ! !
736
5
 
21
 
! Отговори
Собиески преди 4 години
До 1234Нека почерпиме ф.е.с.о.в.е.т.е(то какво ли не цензурират,за во.случай) с по 1 водка Собиески и с безплатно гледане на филма "11 септември"-ама не за ню йорка,а за Виена 1683г-голямото турско поражение от крилатите хусари на Собиески
735
7
 
25
 
! Отговори
1234 преди 4 години
Казано е че турция ще изчезне... Но фесовете от спарените *** не им го побира ума как ще стане.... Ами просто е, тоя път ще им скочат всички съседи едновременно
734
6
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И чиф го дървят турците в Сирия? Някой да ги е викал?
733
22
 
6
 
! Отговори
но пасаран преди 4 години
Напразно беше предателството на Путин през ноември 2014.Ние сме им простили, но не можем да забравим.
732
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Готовност имате ли за война с Китай и Русия ?Куронавирус имате ли си в Турция ?
731
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според Нострадамус война ще има !Войната ще е на религиозна основа !Според мен тя е започнала отдавна но самоЕС не разбраха замисъла мюсулманите да окупират градове и села в ЕС .
730
31
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На медведа му дерат кожата
729
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айде и един миг 23 замина курбан ...
728
10
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
През вече далечната 1994 излезе книгата на племенницата на Ванга -Красимира Стоянова под заглавие-Ванга -Истината ,в тази книга са събрани пророчествата на великата ясновидка и феномен Ванга .Едно от тези пророчества гласи,че световната война ще започне от Сирия и в тази война Русия ще победи и Константинопол и Божи гроб отново ще са на Православните християни.Май както се развиват нещата в Сирия и региона пророчеството на Ванга се сбъдва пред очите ни.
727
23
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
3 бр су 24 курбан Ф16 не прощава )))
726
7
 
64
 
! Отговори
Извратеняк преди 4 години
Турците замислят страшен удар - с голо дупе по дедовия на руснаците!
725
8
 
51
 
! Отговори
.... преди 4 години
турците искат да грабят земя-и то чужда,това е ако се ударят с Русия няма да има турция след товаможе би така е писано да станеможе да чуем за ядрени удари по турския генерален щаб,ще се почерпяс приятели после,това са нашите душмани и поробители

Спонсорирани публикации