Кои са най-честите грешки при гримиране?

Ето как да ги избегнете
29 фев 2020 10:36, Иванка Гъркова
8
Кои са най-честите грешки при гримиране?
IStockphoto

Дори и да имате някакъв опит в гримирането, никога не може да знаете дали ще се справите с нанасянето на спиралата, която току-що сте си купили. Ако следите популярните влогъри, може би сте наясно с най-новите техники и трикове, но едва ли може да кажете, че правите всичко безупречно. Понякога се случва да сложите твърде много грим, който да се разтечемалко по-късно или да предизвика дразнене или сърбеж.

 
Всяка една жена поне един път дневно има сухи устни вследствие на използване на твърде много червило или размазана спирала около очите.
 
Ето най-често срещаните грешки при гримиране, които е по-добре да не повтаряте:
 
Отпечатъци от очила по носа
 
Много жени носят диоптрични очила, а и тази зима е сравнително топла, което изисква поставянето и на слънчеви в определени части от деня. Когато те стоят твърде много на носа, гумичките им оставят „червени“ отпечатъци, които не са чак толкова забележими, но все пак дразнят окото.
 
Най-често тези кръгчета се появяват, когато притиснете твърде много очилата към кожата на носа или ползвате повече продукти за прикриване на несъвършенствата по лицето, отколкото е необходимо. Например първо поставяте фон дьо тен, после солидно количество пудра отгоре. Те полепват по гумичките на очилата и така на носа остават досадните отпечатъци.
 
За да предотвратите образуването на червените кръгове, след гримиране не поставяйте веднага очилата си, а изчакайте 5 мин. Също така, ако се потите и лицето ви се омазнява, ги сваляйте и нанасяйте по малко пудра от двете страни на носа.
 
Сухи устни с петна от червило
 
Обикновено жените обичат да си сложат от любимото червило сутрин. Повечето са доста издръжливи и дори след ядене остават по устните, но все пак, след известно време, нюансът пада. Остават нещо като малки „цветни петна“, които се получават заради изсушаването на част от нежната кожа на устните. Понякога дори кафето ги оцветява неприятно.
 
Ако ползвате матово или друго червило, което изсушава устните, го нанасяйте най-много 1 път на ден. Иначе, ако искате да повторите, може да сложите първо хидратиращ балсам, който да им придаде някаква влажност, след което червилото. Или просто потърсете такива, които са по-мазни и богати на натурални средства, които подхранват и омекотяват устните.
 
Още за най-честите грешки при гримиране четете в Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-голямата ми грешка беше да позволя на Кубрат Пулев да ме гримира.
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За да сте добре гримирани трябва да си платите. Повечето които сами се гримират не могат да постигнат красив ефект.
5
1
 
3
 
! Отговори
Joke® преди 4 години
Не се гримирайте в автобуса/трамвая, не излизайте навън, преди да е стегнала шпакловката, червилото изпъква по-добре, ако се очертае с бяло.
4
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Асам Веган! Ползвам само растителни сурови еко био веган продукти - морков, краставица, банан, ***, тиква-цигулка.
3
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Да ВеселякНе знам. Ти пробвай, пък може да ти се усмихне късметът, знае ли човек?Във всеки случай, ще останеш в историята като новатор, опитал се да основоположи нова традиция :)
2
3
 
1
 
! Отговори
Да Веселяк преди 4 години
А, ако съм момък и искам да предложа брак на друг момък? Важи ли?
1
2
 
15
 
! Отговори
Веселяк :))) преди 4 години
Да ни е честит 29 февруари!Дано доживеем да си честитим много, много поредни високосни години.И най-важното, МОМИ, ДНЕС МОЖЕТЕ ДА ПРЕДЛОЖИТЕ БРАК НА ОНЗИ, КОЙТО ВИ Е НА СЪРЦЕ. Ако това е човекът, който ви е отредила съдбата, той ще ви каже "Да!" Ако не каже "да", не се натъжавайте, значи или той още не е узрял за брак, или вашият късмет е другаде и тепърва предстои да го срещнете. Успех!

Спонсорирани публикации