Броят на жертвите на коронавируса в света надхвърли 30 000 души

В Европа те са 22 260, над 10 000 от тях - в Италия
29 мар 2020 22:43, Анисия Иванова
131
Броят на жертвите на коронавируса в света надхвърли 30 000 души
Снимка: БГНЕС

Броят на жертвите на коронавируса в света надхвърли 30 000 души. Само в Европа жертвите са 22 260. Над 10 000 от тях са само в Италия.

В Испания черната статистика постави нов рекорд - 838 загубени човешки живота за 24 часа. Броят на потвърдените случаи се е увеличил с 9.1% за един ден до близо 79 000. От 30 март в Испания са в сила нови ограничителни мерки - бизнесът, който не е жизненоважен, е затворен, а хората не трябва да излизат от домовете си в продължение на 2 седмици.

В Италия очакват пика до няколко дни, а броят на новите инфекции намалява. Не е така и с броя на жертвите и те отново са около 800, а властите обявиха, че ще изпращат ваучери за храна на хората, които не могат да си позволят покупки. Заместник-министърът на здравеопазването Пиерпаоло Силери прогнозира, че до 10 дни броят на новите случаи ще започне да спада.

В Съединените щати президентът Доналд Тръмп отново направи обратен завой - 8 часа, след като предложи да постави щатите Ню Йорк, Ню Джърси и Кънектикът в карантина, той се отказа от намерението си. Това става на фона на черната статистика за над двойно увеличение на броя на жертвите в страната само за три дни. 2 100 са смъртните случаи, над една четвърт от тях в град Ню Йорк. Коронавирусът може да отнеме между 100 и 200 хиляди човешки живота в Съединените щати, прогнозира д-р Антъни Фаучи - един от ръководителите на щаба на Доналд Тръмп за борба с епидемията.

За щата Ню Йорк - губернаторът Андрю Куомо информира за вече 59 500 заразени и 965 починали хора.

В писмо до над 30 милиона домакинства британският премиер Борис Джонсън, който е болен от COVID-19, предупреди, че ситуацията ще се влоши, преди да започне да се подобрява и предупреди, че „ще бъдат наложени още по-строги мерки, ако е необходимо“.

А папа Франциск използва неделната си литургия, за да призове света да спрат конфликтите.

Във Франция, където починаха близо 2000 души, премиерът Едаур Филип заяви, че битката едва започва. Властите съобщиха за 292 смъртни случая от вчера до тази вечер. Жертвите са общо 2600. Заразените са вече над 40 000.

Русия обяви, че затваря границите си от утре. Кметът на Москва Сергей Собянин заяви, че заразата е навлязла в нова фаза, след като броят на заразените в руската столица надхвърли 1000. Кметът разпореди задължителен домашен режим на изолация. Напускането на домовете ще става в случаи на пряка заплаха за живота и здравето, пътуване до работното място, пазаруване в най-близкия магазин или аптека, изхвърляне на боклук и разхождане на домашни животни на не повече от 100 метра от адреса на пребиваване. В близките дни за излизане на открито за московчаните ще бъдат въведени специални пропуски. Собянин е разпоредил и автоматично изплащане, без заявления, на всички безработни в Москва по 19 500 рубли, около 220 евро, месечна помощ.

Китайската национална здравна комисия предупреди, че страната може да се сблъска с нова вълна от коронавирусни инфекции в резултат на увеличаване на броя на внесените случаи. "Китай вече има 693 случая, постъпващи от чужбина, което означава, че възможността за нов кръг от инфекции остава сравнително голяма", заяви говорителят на Националната здравна комисия Ми Фън.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
0
 
1
 
! Отговори
nina преди 4 години
#90Coronavirus cases(world ) 723 732 worldmeter.info d.30-03-2020 deaths 34 000- 4,5 %recovered 151 833 20,5 %
85
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** Балкански мисли..., че държавите в цял свят са със затворени граници единствено за да му погодят номер... лично на него...Но *** има Интернет и веднага проверява, какво казва статистиката... *** също знае, че е "много умен"...
84
2
 
4
 
! Отговори
еми... преди 4 години
Само днес, за един ден жертвите на рак в света ще е близо 30 000 души...тази статистика, обаче не е на дневен ред.
83
1
 
3
 
! Отговори
ники преди 4 години
Ужас, като ги давате тези числа може ли да давате и другите. Колко са заразените в цял свят, колко са починали и какъв е процентът починали от всичките?Не ви е удобно да ползвате тези числа май, защото ще излезе, че смъртността е под 0.1%
82
1
 
2
 
! Отговори
Генерал Мутафчийски преди 4 години
Вече е доказано че вирусът убива само разглезени от охолен гербаджии. Така че спокойно, мискещите и умни българи ще оцелеят.
81
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Важното е вируса да остане в блатная и да не излиза от там."Най-важно обаче е да си изобилно ПРООООООСТ.
80
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До сор.ос.оидТе баце измислиха нова вирусология като ти разправят че тоя вирус бил устойчив на студ и на слънчева светлина. Пълни лъжи. Няма вирус устойчив на студ. Заразените в Якутия са 0. Там вирусът в открита среда живее средно около 7 секунди.
79
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До соросоидТе баце измислиха нова вирусология като ти разправят че тоя вирус бил устойчив на студ и на слънчева светлина. Пълни лъжи. Няма вирус устойчив на студ. Заразените в Якутия са 0. Там вирусът в открита среда живее средно около 7 секунди.
78
1
 
4
 
! Отговори
СОРОСчернотоВЛЕЧУГО преди 4 години
"Броят на жертвите на коронавируса в света надхвърли 30 000 души"КАК ТАКА 30 000!!!? НАЙ-МАЛКО 300 000 000 СА! РАЗПОРЕДИЛ СЪМ ВСИЧКИ МОИ ВРЕДНИ МЕДИИ ДА ЛЪЖАТ, РАЗДУХВАТ И ЗАВИШАВАТ ЧИСЛАТА С ДВА ПОРЯДЪКА МИНИМУМ! ПАНИКА И УЖАС ТРЯБВА ДА СЕ НАГНЕТЯВАТ В ГОЙСКОТО СТАДО!!! ЧЕ СКОРО И АЗ ЩЕ ВИ НАПУСКАМ И НЯМА КОЙ ДА ВЪРШИ ПЪКЛЕНИТЕ МИ ГНУСОТИИ.
77
0
 
5
 
! Отговори
Марсианец преди 4 години
До Изоставаме от планаЗа тези 3 месеца продухване на ушите за CОВИД-19, само 30 хиляди починали в света....?В сравнение с Испанския грип върлувал в края и след ПСВ, това направо сие безобидно вирусче.Къде са 30 хиляди, къде са 50 милиона за няколко месеца.
76
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Броят на умрелите от глад в Африка колко надхвърли?
75
3
 
1
 
! Отговори
Баба Ванга преди 4 години
Ще се повтори чумата от 500те години. 60% от европа почина от чума
74
4
 
2
 
! Отговори
Комбайн преди 4 години
Илюминатите пуснаха вируса. Ще се мре. Само елита и богатите им финансьори са с имунитет срещу вируса след като приеха лекарство протие вирус.
73
1
 
9
 
! Отговори
Соросоид преди 4 години
Нещо не го връзвам това, което става.Значи, консумацията на чесън повишава имунната система. Пиенета на много вода е полезно за организма. Вземането на добавки от витамини, прополис, дневните кросове помагат за имунната система.Всичко това бе отхвърлено от СЗО. Не давам 100% гарнация, но хора които приемат горното и спортуват редовно за по-малко податливи.Защо СЗО отхвърлиха неща, за които се знае 100%, че укрепват организма и ни вменяват ситуация на неизбежност?????
72
1
 
8
 
! Отговори
Изоставаме от плана преди 4 години
Нищо работа. Досега трябваше да са поне 30 милиона.
71
1
 
3
 
! Отговори
Мда преди 4 години
Китайската чума промени света!
70
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Но става
69
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Малко са ... Друго пише на пътеводителните камъни ...
68
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Майтапчийски само да посмее да въведе пълна забрана за излизане от домовете, и ще стане четвъртия човек в света, който е умрял ЗАРАДИ коронавируса, без да има придружаващи заболявания.
67
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бройте до 65 милиона заразени и поне наполовина починали щото нито един от лес,,, бииките и ***,,,,, еерасите не взе никакви мерки за спиране на полетите и затваряне на границите. В момента на флайт радар гледам хиляди самолети във въздуха. Разкарват от единият край на света до другия прокажени. Всичко се прави умишлено за редуциране на населението на земята. Ще постигнат целта си.Това е видно.