Хранене при изолация - как да не напълнеем?

Трябва да се научим да различаваме сигналите за глад
25
Хранене при изолация - как да не напълнеем?
IStockphoto

Социалната изолация вече диктува живота ни в продължение на 3 седмици. Много от хората работят от вкъщи, а излизането навън не е препоръчително без основателна причина. Стоенето у дома сериозно промени ежедневието ни и обърка плановете на много от нас, които искаха да оформят перфектно тяло. 

Тъй като всички фитнес зали са затворени, трябва да бъдем креативни и да създадем фитнес у дома. Благодарение на интернет, имаме възможност да гледаме тренировки онлайн и да повтаряме това, което виждаме. Понякога обаче физическите упражнения не са достатъчни за отслабването. Колкото и да се трудите у дома, не забелязвате желания резултат. Дори обратното – напълнявате още повече.
 
Според експерти, това се дължи на начина, по който се храните и нещата, които приемате. Ако смятате, че можете да похапвате каквото си искате през деня и след това да направите една хубава тренировка, за да изгорите излишните калории, жестоко се лъжете. Тялото не работи така, както ни се иска.
 
Заради заседналия начин на живот метаболизмът ни работи много по-бавно от обикновено. Това означава, че не гори мазнините по същия начин и това се отразява сериозно на теглото ни. Диетолози съветват да пием само вода, докато сме у дома и да забравим за всички захарни и газирани напитки.
 
Най-важното е да разберем кога наистина сме гладни. По-краткият път до хладилника може и да е изкушаващ, но не трябва да си завираме главата там през няколко часа. Закусете добре и не яжте нищо повече в продължение на 3-4 часа. След това може да си направите една хубава салата за обяд, която ще ви засити до вечерята.
 
Още по темата четете в Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
2
 
! Отговори
vvvv преди 3 години
ima hora nqmat za qdene semeistva deca
21
1
 
4
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 4 години
Свинете ги тръшна чума. Скъпите домати като гума. Ще се храним занапред икономично и ще оцеляваме биологично. Автор: Георги Илиев Митев. Потърпевш от милицията, военните, полицията, медиците и граждани. Трето поколение репресиран. Град София (2019).
20
1
 
14
 
! Отговори
Totenkopf преди 4 години
Тази статия някаква шега ли е? При положение, че има семейства дето се чудят какво да сложат на масата.
19
2
 
11
 
! Отговори
Дида преди 4 години
Вече трябва да се грижим как да не отслабнем.
18
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вижте сега: ,оставете хората да си пълнеят.Точно сега може да им потрябват резервни тлъстинки след време.
17
1
 
5
 
! Отговори
Не съм 13 преди 4 години
До SSТи да не си се оженил за някоя 30-40 години по-млада от теб?
16
4
 
4
 
! Отговори
SS преди 4 години
До 13!! Уважаема госпожо.Не завиждайте .Никой не ви е виновен,че няма кой да ви "уважава" а вие завиждате на бившия си.На 99,9℅ съм сигурен че ще остарея с тази жена.Дори съм сигурен,че тя ще ме надживее.Казал съм и когато си отида от този свят ако можеш намери си някой ,няма да ти се сърдя.Когато свърши земния и път искам да я заровят при мен.Лично ще я взема на ръце и ще я отнеса до портите на РАЯ.АЗ съм лош човек и мога да отида където си поискам!!!
15
0
 
9
 
! Отговори
До 8 преди 4 години
Напълно съгласен, в сpaнето е разковничето.
14
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От 15 г. си седя на дирника и промянатата е около 5 кг без " Напрежение'Не сменяйте режима си! И не кльощавейте, заради звезден прах .;)
13
3
 
8
 
! Отговори
Как да не дебелеем? преди 4 години
Ако не обича да чете, не я мързи и не зяпа по цял ден сапунки по телевизията, домакинята няма какво да прави по цял ден и започва да готви вкусотии, за каквито няма време, когато ходи на работа.Е, как да не натрупаш килограми, ако сутрин, обед и вечер от кухнята се носи изкусително ухание?
12
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изолацията диктува вашия живот, агънца. За мен промяна няма.
11
7
 
6
 
! Отговори
До SSS преди 4 години
Такива, дето се скъсват от секс с половинките си, после ще почнат масово да изневеряват като се върнем към нормалния живот. Това, драги, не е никаква гаранция, че ще остарееш с тази жена.И аз се "скъсвах от секс" след като родих, но това отдавна вече е минало и се разведох с този човек.Сега съм сама, а бившият ми също така си е вирнал носа, че има половинка и правят секс постоянно, че даже не ми и вдига телефона. Нека се надува, той животът ще си дойде на мястото след това.
10
1
 
29
 
! Отговори
Костова преди 4 години
Тия хора от Правителството си взимат заплатите, а знаят ли, колко хора ще умрат от инфаркти и инсулти или ще си докарат психически заболявания защото не знаят как и откъде ще вземат пари за сметки и храна в следващите 2 месеца?Както вече казах, на свободен наем съм, самотна майка, със син на 16 г., свободна професия-речни круизи и нямам право дори и кредита за хора в неплатен отпуск да изтегля.Не мога да спя в последните дни, имам сърцебиене, главата ще ми се пръсне.
9
3
 
12
 
! Отговори
Костова преди 4 години
2 седмици бях в карантина, защото се върнах от чужбина. Напълнях и дрехите не ми стават, няма отворени магазини да си купя, а от Интернет не ми се поръчва.Има и друг проблем-много хора като мен напр. имат дискови хернии и гръбначни изкривявания и трябва да тренират редовно, а сега, и училищните дворове, където има лостове са затворени.И още по-лошо-нямам работа и не знам кога ще имам(работех речни круизи), нямам право на никакви помощи. Платих си наемите за 3 месеца напред и заплатата свърши.
8
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Соц изолацията в чужбина съществува наполовина. Пълно е с хора, просто не се доближават един до друг, но не всички. Ще мине, но да знаете, че Епъл, Гугъл, Фейса, Инстаграм, Амазон, Самсунг, които са най-богатите фирми в света правят свръхпечалби в момента, нищо че на "борсата" се сриват. Ако се чудите защо сме в "social distancing"...
7
5
 
19
 
! Отговори
Киро Брейка преди 4 години
Цървулиии, Мишкииии, ще си умрете от страх у вас, а не от Короната!Колко пъти да ви го набивам в *** чутури?Излезте да се разходите по тротоара- не в парка- там глобяват. Разходете се по тротоара край Цариградско Шосе.Качете се на колата си и отидете до някой язовир да хвърлите някоя въдичка у водата, па запалете си огън, налейте по едно вино....Ще измрете у вас като мишки от страх , веее!
6
0
 
14
 
! Отговори
Глад преди 4 години
Като няма за ядене....как ще напълнеем?!?!??!?!
5
1
 
7
 
! Отговори
Тъпомер преди 4 години
То за Тиквуния(бг) и без това нема нищо в хладилника,г жо (НА)Дарена,не се кахъри толкова.
4
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами ако искаме да напълнеем и да съберем сили за да се борим с вируса.
3
5
 
8
 
! Отговори
относно снимката преди 4 години
Пичовете всяка вечер ми напомнят, че съм хубав, млад и строен.Защо не си намирам приятелка?

Спонсорирани публикации