Рецептата Dnes: Как да приготвите Карнъярък

Певицата Есил Дюран споделя как приготвя ястието
9 май 2020 10:54, Иванка Гъркова
16
Рецептата Dnes: Как да приготвите Карнъярък

 

Социалната изолация ни накара да започнем да готвим повече у дома и да изпробваме непознати за нас ястия и рецепти. Същото направи певицата Есил Дюран, която показа, че я бива не само с микрофона, но и в кухнята.

Готварството не е химия. То е изкуство. То изисква инстинкт и вкус, а не точни мерки... Тази вечер при нас е ориенталска“, написа тя и сподели какво е сготвила за мъжа си Борис, с когото са се самоизолирали в своята вила.
 
Изпълнителката показа, че е сготвила традиционно турско ястие и провокира своите последователи да запретнат ръкави и да го пробват у дома.

„Карнъярък е нещо любимо – пълнен патладжан с телешка кайма, домати и лук“, пояснява тя.
 
След множеството въпроси за рецептата, Есил я сподели в своя профил във Facebook. Ето и необходимите продукти за нея: 
 
– 600 г кайма; 
- 3-4 глави кромид лук; 
– 4 домата; 
– 1 зелена чушка; 
– 2-3 скилидки чесън; 
– връзка магданоз; 
– 3-4 супени лъжици доматено пюре; 
– олио; 
– сол и черен пипер на вкус. 
 
Как да приготвите ястието карнъярък четете в Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
3
 
4
 
! Отговори
До Додо преди 3 години
И за да запазим привързаност към историята ,нека веднага да спрем да ядем-мусака,имамбаялда,каварма,баклава,кадаиф...и там още много може да се допълни в списъка.
11
2
 
3
 
! Отговори
До 3 преди 3 години
Мерси за рецептата.Сложих картофите да се варят:)
10
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много обичам *** ,но са ми малко тежки пържени,попиват много олио.Затова ги предпочитам ,след като ги изпържа,да ги ползвам във вид салата с печени чушки,пресни нарязани домати и магданоз,малко чесън и лук ,може и краставица.Патлажаните си пускат мазнината и овкусяват цялата смес,само трябва да се добави сол.Някои добавят и оцет-въпрос на избор.
9
12
 
10
 
! Отговори
Додо преди 3 години
По случай годишнината от Баташкото мултикултурално събитие ли ни препоръчвате тази рецепта, за автентичност?!
8
5
 
3
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
А каймата от котката на Шрьодингер ли трябва да я вземем?Ваш: Гордън Шамуей
7
0
 
25
 
! Отговори
интересно преди 3 години
А къде е патладжанът в рецептата?????Ей, едно нещо не можете да напишете като хората!
6
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никак не го притотвям. С това име вкъщи не
5
10
 
18
 
! Отговори
Anonymous преди 3 години
Карнъярък - защото 500 години кланета ни бяха малко!
4
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 2 Че те днешните потурчени българи ядат откакто са се родили свинско. Само някой дядо или баба на по 80-90 години още спазват корана и не кусват свинско.
3
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
1 кг картофи300 гр. сирене6 яйца2 п. галета1 с.л. чубрица1/2 ч.л. чер пиперПриготвление.Сваряваме картофите в подсолена вода. Още горещи ги обелваме и смачкваме с преса. Оставяме да истине и добавяме 1 яйце, подправките, сиренето. Омесваме сместа и оставяме в хладилник за 2 часа. Оформяме кюфтета които овалваме в галета и разбитите 5 яйца. Пържим в загрято олио. Тайната е в истиналите картофи.
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо не бише, че каймата е акнешка или телешка?
1
1
 
5
 
! Отговори
Дюран Дюран преди 3 години
Да не е пак 7-8 часа в мултикукър?

Спонсорирани публикации