Бум на пратките с наркотици заради коронавируса

Потреблението на кокаин у нас е малко
29 май 2020 07:00,
15
Бум на пратките с наркотици заради коронавируса
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Има увеличение на опитите за трафик на наркотици с колетни пратки заради ограниченията, свързани с коронавируса в световен мащаб. Това съобщи пред „Хоризонт“ комисар Цветан Панков, началник на отдел „Наркотици“ в ГДБОП.

Още по темата

Той уточни, че кризата с коронавируса се отразява и на наркотрафика. „Това движение, което сега не може да се осъществява свободно, няма как да става този трафик“, каза Панков.

От ГДБОП смятат, че ролята на българите в международния наркотрафик е основно логистична. „Говорим за големи количества и то за кокаин. Потреблението на кокаин в България е малко. Тези количества, които се намериха, няма как да са за вътрешно потребление. Това в „Студентски град“ по-скоро е депо и малка част за вътрешния пазар“, обясни той.

Големите количества кокаин от Латинска Америка пристигали през Нидерландия, Испания и Португалия и оттам се разпределят по сухоземен път. Трафикът на хероин пък минавал освен през Балканския път и през Северния път - бившите руски републики, като е предназначен за Нидерландия и Германия.

„Хващали сме кокаин, импрегниран в асфалт. Имаме случаи и на кокаин, импрегниран в дрехи“, обясни Панков. Според него у нас потреблението на хероин намалява за сметка на марихуаната и амфетамина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
3
 
5
 
! Отговори
Качо преди 3 години
Легализирайте тревата и хората съвсем ще забравят за синтетични боклyци като хероин и кокаин!
8
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Потреблението на кокаин в България е малко.Е ПА ЗА ПО 120 ЛВ/ГРАМА НЯМА КАК ДА Е ГОЛЯМО
7
2
 
6
 
! Отговори
нАучен сътрудник преди 3 години
Още от бай Тошово време с държавна протекция си бяхме канал за дрога към Европа. Връзката Афганистан, Ирак, Турция, България днес вече не е актуална, заради военно-политическите конфликти. Но по онова време държавата печелеше от този канал не зле. Покойният Фатик беше най-важната брънка в този канал.
6
1
 
5
 
! Отговори
Абе мунчо преди 3 години
До Waffen SSсмотан че Вермахта и СС като са вземали амфетамини и те ли да получават присъди бе. Или Фюрера? Да не говорим, че и метадона е измислен от немски учени в края на 30те години.Читай повече, вместо да плямпаш герберче
5
0
 
8
 
! Отговори
ДАЛЕЧНАТА ЗАСТАВА преди 3 години
До Анонимен 6 "Вървяли дръжки. То много наркомани е имало по "байтошево".""Никога не е имало. Имаше отделни *** лАумпенизирани ГеДенерати,които биваха бързо вътворявани на лечение и неутрализирани
4
10
 
21
 
! Отговори
Waffen SS преди 3 години
Наркомани и наркодилъри са двете страни на една монета.Ако няма наркомани,няма да има и наркодилъри.Това е част от мантрата на неолибералната и демократична,пазарно ориентирана икономика,а именно тезата за предлагането и потреблението.Така,че наркоманите трябва да получават толкова тежки присъди колкото наркодилърите.Не вярвам,че някой насила им е сипвал кокаин в носа или им е бил инжекции.Това е техен осъзнат личен избор.Една интензивна трудова терапия ще има благотворен ефект.
3
4
 
5
 
! Отговори
Сътрудник преди 3 години
Къде са тръгнали да правят държавни бензиностанции, като една пратка с кокаин не успяха да реализират като хората. При бай Тошово време тия работи си вървяха гладко...
2
0
 
9
 
! Отговори
.. преди 3 години
Понеже хванаха някое и друго кило, сега е модерно да се говори за такива неща...
1
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има бум на простотия и демокрация. По времето на Бай Тошо, нямаше дрога и престъпност.

Спонсорирани публикации