Русия се закани: Ще извежда туристи в Космоса през 2023 година

До момента седем души са пътували до МКС като туристи
3 юли 2020 20:18,
156
Русия се закани: Ще извежда туристи в Космоса през 2023 година
Снимка: БГНЕС

Надпреварата за туристически полети в Космоса се разгаря все повече – руската агенция "Роскосмос" обяви, че през 2023 г. ще изведе турист в орбита около Земята, пише bTV.

Още по темата
Според плановете на агенцията туристът ще направи и космическа разходка около Международната космическа станция. Екскурзиантът ще напусне МКС от руския модул и ще бъде придружен от професионален космонавт, обявиха от "Роскосмос".

До момента общо седем души са пътували до МКС като туристи. Един от последните беше създателят на "Цирк дю Солей" Гай Лалиберте, който посети станцията през 2009 г.

Все още не е ясно колко ще струва космическата разходка.

Има и други неясноти около плановете на "Роскосмос" – все още не е ясно как точно ще се подготви въпросният турист за излизане в открития Космос.

Разходките във вакуум са значително по-тежки от всяко друго изживяване извън земната гравитация. Те изискват интензивна и точна работа както на МКС, така и в центъра на Земята.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
0
 
0
 
! Отговори
Аха преди 3 години
С еднопосочни билети ?
143
1
 
1
 
! Отговори
Въй Въй Въй преди 3 години
Америка използваха руските услуги за да не пукнат от глад *** умни. Жалки и алчни с доходи по ниски и от някои африкански държави. Мъск изкарва сателити и хора 10х по-евтино от който и да е друг. Десет пъти по-евтино. Илон е бил в Русия да купи ракетни двигатели за 2-3 милиона долара и се разбират за толкова но при сключване на сделката *** му поискали 8. Бай ти Илон се връща в Америка с празни ръце запрята ръкави и си прави сам всичко. Това няма нокой да го каже нали?
142
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Единствената причина САЩ да използват РД 180 е, че им излиза твърде скъпо да си го произвеждат. Дори и да зползват вече съществуващ завод, преоборудването му, обучението на специалистите, изглаждането на технология на производство и пълното и усвояване и тестване ще им струват 7 - 8 милярда долара. За тези пари ще си купуват руски двигатели от тук до края на света ;))) В смисъл, поне още 20 години ;))) При това рискуват да имат аварии до момента, в който всичко е вече тестрвано и проверено.
141
2
 
4
 
! Отговори
До 141 преди 3 години
Единствената причина САЩ да ползват РД-180 е,заради спечелена обществена поръчка от руснаците които се молеха да правят тези двигатели понеже бяха умряли от глад,а и все пак руснака е втора ръка човек и го прави за без пари.САЩ имат повече ракетни двигатели от Русия и даже в момента разработват още доста варианти.Русия вече не е космическа държава и няма никакви космически възможности.Руснаците и срещу САЩ да тичат не могат да ги стигнат !
140
3
 
3
 
! Отговори
Кина преди 3 години
Какви турсти бе ?! Самите те да излитат в космоса с еднопосочен билет !
139
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
РД 180 е 20 годишен двигател, разработен и произвеждан от руснаците специално за нуждите на САЩ. За свои нужди си имат по - добри. А и 20 - години - крайно време е САЩ да си направят свой двигател. В крайна сметка уж на Луната кацнаха преди 60 години, а още двигател за ниска орбита нямат като хората и ползват руски за по - сигурно...
138
9
 
9
 
! Отговори
Такси Рогозкин преди 3 години
До До РогозкинА относно двигателя заместник на руския....... типично по краварски. Много шум за нищо. Да, щото ВСЕ ОЩЕ е НИЩО. Тоя дето ти е чел на глас статията е пропуснал най-важното - ЕКСПЕРИМЕНТАЛЕН . Тоест - все още не е готов. Тепърва тестове има да се правят, да се правят промени, и промени на промените ....Дори шефа на ULA Тори Бруно ти го казва в прав текст - ДВИГАТЕЛЯ НЕ Е ГОТОВ ОЩЕ .Така че изчакайте малко с националните тържества, свий знаменцето и почакай да го произведат
137
8
 
11
 
! Отговори
Такси Рогозкин преди 3 години
До До РогозкинИскаш имена? Готово. ВСИЧКИ така наречени "астронавти" на НАСА . И за да няма сълзички в очите може да ги наричам и с по-малко унизителното - ПЪТНИЦИ. Щото те наистина са такива.Искат да се разходят до МКС- Готово.Такси Рогозкин е насреща . Казваме цена.Плащат си.Съобщаваме им КОГА таксито ще потегли. Идват с куфарчетата. Сядат кротко в руската ракета .Чакат да пристигнат на МКС . И ТОВА АКО НЕ СА ПЪТНИЦИ/Туристи , какви да са щом САМО се возят ? Астронавти... разсмя ме .
136
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че то СССР/Русия отдавна извеждат космически туристи.Нашите космонавти какви бяха?
135
1
 
8
 
! Отговори
ХаХа преди 3 години
Тия ракети да не излязат като ония свърхзвуковите, дето ги вадеха от дъното на океана и още никой не ги е видял готови. А ги съобщават от 4-5 години
134
9
 
10
 
! Отговори
До Рогозкин преди 3 години
Ти лъжеш повече от съименника си готвачът на Путин. Къде ги видя тия американски туристи върнати от руските ракети? Дай името на поне един. Туристи няма. Има астронафти. Впрочем днес излезе съобщение, че американците (не Мъск) са произвели двигател заместник на руския за ракетите си. Честито на русопоклонниците.
133
12
 
16
 
! Отговори
Такси "Рогозкин преди 3 години
До BGАма наистина ли?Неосведоменоста ти е шокираща.Лично аз смятам че ти си проост космат тррол на когото плащат да пишеш така но може би имаш инфо с което аз не разполагам.Вместо да цъкаш минуси с многото си акаунти ДАЙ ПРИМЕР на американски турист/астронавт който не е бил УСПЕШНО закаран до МКС и успешно върнат от Роскосмос ...последните 20г.А защо НАСА не лети до МКС а използва руски таксита и частници?ЗАЩОТО ПОМНИ.Помни "Чалинджър" и "Колумбия".Мъск е спонсорирания бушон в тази схема.
132
8
 
11
 
! Отговори
BG преди 3 години
Русия ще праща туристи в Космоса, без връщане !
131
17
 
20
 
! Отговори
Такси "Рогозкин преди 3 години
Ха, ами че те до сега какво правиха ? Нали вече 20г. извеждат СРЕЩУ ЗАПЛАЩАНЕ туристи на НАСА.Е,не са разни милиардери,шефове на компании и олигарси а американски "астронавти".Ама каква е разликата? НАСА моли за няколко места в руската ракета.Рогозкин казва цената.НАСА плаща... "като поп".Идват астронавтчетата.Сядат в ракетата на определените за тях столчета с ръчички в скута,да не пипнат нещо дето не им е работа ... и чакат да пристигнат на МКС.Шматкаат се из станцията няколко дена и обратно.
130
2
 
11
 
! Отговори
чич Петю преди 3 години
До безаналогов русофилда товарат и корнела и мангъра, я ше платим таксито
129
9
 
17
 
! Отговори
безаналогов русофил преди 3 години
Това еднопосочна екскурзия ли ще е? Можем да пратим Радефф тогава!
128
7
 
16
 
! Отговори
kkk преди 3 години
хахаха, да бъдем сериозни... нямат капацитет за това...няма да се случи
127
0
 
16
 
! Отговори
1000 преди 3 години
Ония с убеждението за плоската земя да вземат да съберат пари и да пратят един от тях, за да види какво е положението
126
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
иЗВОЗВането ще е 2023. За връщане ше почакат.
125
0
 
15
 
! Отговори
u2 преди 3 години
Аз ще се запиша...Да си нося ли чехли или ще ми дадат на станцията??

Спонсорирани публикации