Младежката циркова организация: Не сме в сивата икономика!

Десислава Иванова опроверга думите на акад. Александър Балкански
Обновена: 6 юли 2020 10:47 | 6 юли 2020 10:42, Анисия Иванова
4

Българската младежка циркова организация не е била поканена на две срещи с министъра на културата Боил Банов относно спасяването на цирковете у нас след пандемията от коронавирус. На срещата е присъствал само основателят на цирк "Балкански" - акад. Александър Балкански.

След срещата е взето решение българският цирк да бъде подпомогнат с 0,5 млн. лв. Не се знае дали тези средства ще стигнат до организацията, в която членуват 10 цирка от общо 11 у нас. Това стана ясно от думите на Десислава Иванова от Българската младежка циркова организация.

Още по темата

Тя поиска право на отговор след твърдението на акад. Александър Балкански, че всички циркове у нас, освен "Балкански", работят в сивата икономика. Иванова уточни в "България сутрин", че преди време са работили заедно с Балкански, но са се разделили.

"Тези 10 цирка са регистрирани в Министерството на културата и по Търговския закон. Няма практики за пари под масата. Каквито и спорове да сме имали, никога не сме отправяли обиди в публичното пространство. Това е обидна клевета от устата на човек, носител на награда за чест и достойнство", заяви тя пред Bulgaria ON AIR.

Двете срещи в Министерството на културата за спасяването на цирковете са останали в затъмнение за останалите 10 цирка у нас.

"Научихме за срещата от медиите. Никой не можа да отговори защо не сме били поканени. Тази среща е табу за 90% от цирковите артисти у нас. И Христо Мутафчиев е присъствал на втората", изтъкна Десислава Иванова.

Конфликтът между акад. Александър Балкански и останалите 10 цирка у нас се е заформил отдавна, стана ясно още от думите ѝ.

"Преди забраната за диви животни в цирка, организирах кръгла маса. Тогава Балкански ни увери, че ако членуваме в неговата гилдия, ще направи така, че тази забрана да не влезе в сила. През времето, когато членувахме при него, не получихме информация или отчет за дейността на председателя. Останахме с впечатление, че нищо не е направил, както и не е потърсил мнение от нас. Вместо да правим "циркаджийски номера" и да искаме неговата оставка, се почувствахме предадени и решихме да напуснем. Сега имаме младежка асоциация и членуваме в нея", обясни Иванова.

От Българска младежка циркова организация искат Министерството на културата да взима и техния глас предвид.

"Притеснява ни дали ще са осигурени пари и за останалите циркове, освен за цирк "Балкански". Не сме в течение дали до нас ще стигнат тези 0,5 млн. лв. Ние сме в информационно затъмнение. Искаме при разработването на тези програми да се търсят консултанти, а не Балкански еднолично", подчерта тя.

Цирковите артисти от младежката организация искат публично извинение от акад. Александър Балкански относно твърдението, че работят в сивата икономика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тоя Александър по какво е академик - по циркови маймунджалъци.?
2
1
 
2
 
! Отговори
Е па така си е! преди 3 години
От материала се вижда признание, че Ицко Артистчето е циркаджия и неслучайно е присъствал на една от срещите, за които говори Десислава Иванова.
1
2
 
7
 
! Отговори
681 преди 3 години
Браво мили деца за хъса и ентусиазма ви но тук за съжаление такива мислещи и действащи хора не трябват на компрадорите ,защото застрашавате статуквото и блатото в което са потопили народа ни! бягайте надалеч оттук или свалете хунтата!

Спонсорирани публикации