Уволнената в Швейцария българска треньорка: Шокирана съм!

Тя бе обвинена в тормоз над една от състезателките
Обновена: 8 юли 2020 16:44 | 8 юли 2020 16:40, Нели Христова
61
Уволнената в Швейцария българска треньорка: Шокирана съм!

Българската треньорка по художествена гимнастика Илиана Динева заяви, че е шокирана от уволнението си от националния отбор на Швейцария.

Тя бе освободена от поста след тежки обвинения относно методиката на работата си, дошли от една от състезателките ѝ - 22-годишната Лиза Рускони, която никога в кариерата си не е успявала да стигне по-напред от 30-то място, в което и да е от състезанията, на които е участвала.

Пред вестник "Блик" българката обяви, че е наела адвокат и ще търси правата си.

"Когато поех националния отбор, тя беше контузена и дълго време не тренираше. Искахме да я интегрираме постепенно, а не да форсираме нещата. Обсъдихме го заедно. Смятам, че тя бе наясно с ролята си. Не разбирам обвиненията за тормоз. Мога да си представя, че е била разочарована, след като е виждала нещата по друг начин", обясни ситуацията Динева.

Друга от тренираните от нея гимнастички, Ясмин Фриден, заяви, че българката я е наричала "дебела крава" - нещо, което Динева отрече, посочвайки, че темата за теглото, точно в техния спорт, е нещо наистина чувствително.

"Винаги съм говорила първо с медицинския щаб. Лекарите ни казваха какво можем и какво не можем да правим с момичетата", добавя тя в отговор на твърденията, че е карала състезателките да тренират, макар да са контузени.

Преди две години е имало упреци от страна на федерацията относно това как Динева е разговаряла с гимнастичките, като е заявила готовност да промени тона и да подобри комуникацията си с тях. 

"Усещах, че съм направила всичко правилно. Или най-малкото съм се опитала, защото това винаги е било моя цел. Ако нещо не е било наред, вероятно е трябвало да ми се каже по-рано", обобщава ситуацията българката.

Още спортни новини четете на Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
4
 
! Отговори
Интелигентен преди 3 години
Българите-Поблазнили са ги ПАРИТЕ на швейцарците.А НЕ ТРЯБВА ДА Е ТАКА.Аз"преживях' 11години е тази капсулирана у себе си диктаторска тирания,където бъка със СТРАННОСТИ и................"много строги закони-най-вече странни.Видях и се убедих,че Швейцария е населена с особено НЕЩАСТЕН НАРОД(до 70-80 % ПСИХАРИ)следствие на водената(от дълги години)-най-тъпата политика в света.Така че,НЯМА КАКВО ДА ПРАВИТЕ в Швейцария.Забранявам Ви да я посещавате.Ще Ви унижават,ще се гаврят с Вас,ще Ви изнудват.
58
0
 
3
 
! Отговори
Владо преди 3 години
Швейцария е най-измислената държава .
57
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Анонимен 56... За това има и школа по акордеон?Записваш го там и най-много след време да хване артрит на пръстите.И баба му всяка заран да му прави джи джи папа.Единствения спорт е хвърляне на малка плътна топка в часовете по физическо в училище.
56
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тва трябва да си тотален садист извратеняк да си запишеш малкото сладко миличко момиченце при некви *** да му крещят защото било изяло една ябълка..И като почнат с лафовете " Така се раждат шампионите и победителите" Е какви шампиони и победители сте вие ?Сяка година циврите че няма пари за тъпият ви спорт а момичетата стават държанки срещу спонсорство на мутри или дърти чичаци с пари. Победители и шампиони няма що.Хубаво е човек от време на време да вижда реалната истина.
55
0
 
0
 
! Отговори
L. преди 3 години
До Анонимен 51Тия дето ти нацъкаха минусите, май не разбраха иронията.
54
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Родител 42Трябва да изтърпиш ,какво ли не за да стъпиш на върха................Значи всичките български хронични ганиуювееее на територията Дрисниленд са състезатели по "художествена гимнастика" - КЪСТЪМ! :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
53
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мурафетите на някои български хронични ганювки няма да минат в Швейцария! Ритникът е на място заедно с двете момичета като свидетелки срещу нея.
52
4
 
19
 
! Отговори
Спортното училище преди 3 години
Ако е от златните момичета на баба Нешка - 100% е вярно!Тя ги рутаеше като хамалин и ги наричаше *** дебела и подобни на това.Деца, измъчени от глад и тренировки, неволно приемат за правилно такова отношение.
51
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БЪЛГАРИН НИКОГА НИКОГО НЯМА ДА НАРЕЧЕ ДЕБЕЛА КРАВА.
50
4
 
10
 
! Отговори
До 48 преди 3 години
Явно не си проумял написаното от мен.Става дума за дете което в наши дни тренира,а моята дъщеря я спрях преди много годин.,Но спорта освен че някога отнема нещо ,също и даде желязна дисциплина,силна воля и непримирим дух и организираност да се оправя сама в този нелек живот.И се оправя идеално със работата и семейството си!И не съм я подлагал а сама ходеше в спортното и в залата!
49
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От извратен спорт никой няма нужда.
48
6
 
6
 
! Отговори
До 42 родител преди 3 години
И защо си подлагал дъщеря си това? Толкова ли нямаше други нормални спортове и занимания? Има пълно право да те мрази за това, което си и причинил(а)
47
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Художествената гимнастика не е никакъв спорт, а пълно извращение над малки деца.Би трябвало да бъде забранена със закон. Родители да избиват болните си амбиции над невръстни момичета, не е нормално!
46
12
 
12
 
! Отговори
Шопо преди 3 години
Пратете им кака Нешка ,за да видят що е дисциплина! Помня едни кадри с малка гимнастичка на която Нешка се караше,че предишната вечер беше изяла цяла ябълка вместо половина.Ама Нешка още не може да преброи спечелете от нейните момичета медали...
45
6
 
6
 
! Отговори
Нее кат българцкото преди 3 години
Швейцарското лигавене е като швей цар скот о сирена
44
7
 
14
 
! Отговори
Да на треньора!!! преди 3 години
За да си в челната тройка или световен шампион ,никакви извинения а само къртовски труд и железни нерви са нужни.,,Карала ги да тренират ,,конузени и ги обиждала"-да бе,този номер е стар като света.Тонът на всеки един треньор не е дружелюбен и приятелски ,а строг и изискващ.Явно и за това Швейцария я няма сред наградените и на призови места на форумите по художествената гимнастика
43
0
 
20
 
! Отговори
Киро преди 3 години
22г. при ветерани ли се състезава това момиче.
42
8
 
15
 
! Отговори
Родител преди 3 години
Худ .гимнастика е много тежък спорт и не е за глезли.Трябва да изтърпиш ,какво ли не за да стъпиш на върха.Иначе ако се обиждаш,търсиш си правата!?!,иска щадящо отношение от треньор и да не те натоварваа,тогава си спортувай за здраве....,,Малко като я натоваря или и се скарам,идват майка и или таткото и вдигат скандал че им мъча детето"-това са думите на бившата треньорка на щерка ми ,която вече е далеч от спорта.За това днес бронзовите ги наричат златни! Ами критерий! Бяха наистина златни
41
9
 
14
 
! Отговори
подкреп.тренера преди 3 години
Макаренковско възпитание трябва,другото е лигавене
40
5
 
12
 
! Отговори
Данчо преди 3 години
Там е лигава работа. Тези спортисти не искат да се напрягат а само да взимат тлъстите субсидии за това че са в нац. отбор. Спортисти!

Спонсорирани публикации