Рецептата Dnes: Сладко от горски ягоди

Направете си разходка, за да ги съберете
10 юли 2020 15:12, Иванка Гъркова
3
Рецептата Dnes: Сладко от горски ягоди
IStockphoto

Лятото е сезон, в който много от нас правят разходки сред природата и преходи из планината. Сред прохладата на дърветата, освен малини, се намират и уникално вкусните и полезни горски ягоди. По-дребни и ароматни от обикновените, те пълнят шепата ни и ни карат да търсим още и още.

 
Този сладък червен плод е пълен с витамини. Той съдържа витамини В, С и Е, фолиева киселина, както и минерали като калций, желязо, калий, фосфор, магнезий, натрий, цинк, манган и мед.
 
В 100 грама горски ягоди има 7,5 грама въглехидрати; 0,8 грама протеин; 0,4 грама мазнини, както и около 40 калории.
 
Горските ягоди имат противовъзпалителни свойства. Затова се берат за чай или се сушат. А сладкото от тях е изкушение за небцето. Именно за него е днешната ни рецепта.
 
Ето какви продукти са ви необходими:
 
– 500 г горски ягоди;
– 500 г желираща захар;
– 1 ч. л. лимонтузу.
 
Как да приготвите сладкото от горски ягоди четете в Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Елия преди 3 години
До анонимен: Това на снимката са точно горски ягоди, вижте размера на ягодите спрямо чашката. И като познавач на гъбите как точно берете сърнелки при положение че ядливи са сърнелите. Сърнелките са друг отровен вид!!!
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това на снимката не са горски ягоди. Горските ягоди са дребни и много сладки. Има ги в гората край жижа Еледжик. Там има и гъби Сърнелка и други диво растящи. Ако не познавате гъбите не ги берете защото имат отровни двойници.
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да бе,то в горите е пълно с горски ягоди.Тук там по някоя ягодка,която други преди вас са пропуснали,голямо сладко ще направите,няма що.

Спонсорирани публикации