Принцеса Рая - принцесата от Йордания, която се омъжи за британец

Вижте нейната семейна история
11 юли 2020 22:30, Иванка Гъркова
1
Принцеса Рая - принцесата от Йордания, която се омъжи за британец
Getty

Тя е известна с това, че е част от йорданското кралско семейство. Като принцеса трябва да бъде дадена на мъж от нейната религия и със знатно потекло. Само преди дни обаче става ясно, че нейният спътник в живота ще бъде англичанин – внукът на писателя Роалд Дал, при това с няколко години по-млад от нея. Тя е Рая бин Ал-Хюсеин, чиято сватба бе първата кралска сватба по време на пандемията.

Коя е Рая бин Ал-Хюсеин? 
 
Принцесата е родена на 9 февруари 1986 г. Тя е най-малката дъщеря на йорданския крал Хюсеин и неговата четвърта съпруга – кралица Нур. Има двама братя – Хамза и Хашем, както и по-голяма сестра – принцеса Иман. Тя е и полусестра на йорданския крал Абдула II.
 
Семейството ѝ има и християнски корени 
 
Рая израства като мюсюлманка, но семейството от страна на майка ѝ има християнски корени. Кралица Нур, чието рождено име е е Лиса Наджиб Халаби, е дете на арабин мюсюлманин и християнка. След като се омъжва, тя приема другата вяра, но след като ражда две дъщери, оставя на тях избора дали да носят забрадка или не. 
 
Смята се, че принцеса Рая има и друг полубрат освен Абдула II. В миналото баща ѝ има тайна връзка с актрисата Сюзън Кабот. Двамата се виждат за първи път през 1959 г. в САЩ. Тогава той я кани в къща на плажа в Лонг Айлънд. Двамата се виждат няколко пъти по време на престоя му, като през 1961 г. тя ражда момче. Според източници на ЦРУ, детето на име Тимъти е от йорданския крал. През 1986 г., когато младежът се напива жестоко, пребива майка си. По-късно той признава пред съда, че получава издръжка от своя знатен татко. 
 
Бащата на принцеса Рая има общо четири съпруги, като среща Нур след като убиват третата – Аля. Тя остава с него до смъртта му. 
 
Какво образование има йорданската принцеса?
 
 
Красавицата завършва Атлантическия колеж в Уелс и получава бакалавърска степен по японистика в Университета в Единбург. След това една година живее в Киото, Япония, където учи в университета „Ritsumeikan“. После следва магистърска степен по японска литература в Колумбийския университет и се премества да живее в Токио. Там прекарва близо три години, работейки в областта на човешките ресурси. 
 
Рая е аспирант в катедрата за азиатски езици и култури в Калифорнийския университет в Лос Анджелис. Заради своето образование, тя е част от йорданската делегация на крал Абдула II по време на посещенията му в Япония и Южна Корея. 
 
Само преди дни йорданската принцеса се омъжи във Великобритания, като сватбата й беше първата кралска такава по време на пандемията.
 
Повече за щастливото събитие и връзката й с журналиста четете в Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
9
 
! Отговори
Ивчо преди 3 години
Бащата на принцеса Рая има общо четири съпруги, като среща Нур след като убиват третата Аля. Тя остава с него до смъртта му.Обичам българския език, всичко разбрах. Все едно е писано от третокласник.
6
1
 
2
 
! Отговори
Ъ преди 3 години
Младоженеца си е британец, вижте снимките в тялото:)
5
2
 
8
 
! Отговори
ШибиРиби преди 3 години
Чак пък красавица...
4
0
 
4
 
! Отговори
До Светльо преди 3 години
Кой е казал , че това на снимката е мъжът й. Просто са изнамерили някаква снимка с нея. Най-вероятно с някой от родата й. Внук на Роалд Дал трудно ще да е индиец, имайки предвид родословието му.
3
2
 
7
 
! Отговори
Светозар преди 3 години
Ако този на снимката е британец, значи аз съм швед. Човека най - много прилича на индиец. Е, разбира се от свестните индийци, де. Ама британец е толкова, колкото аз съм скандинавец.
2
6
 
3
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
И кво ни интересуват? Пак ли нескопосана пропаганда? Вие въобще нещо друго публикувате ли?
1
3
 
12
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Да са живи и здрави!Любовта е за двама.

Спонсорирани публикации