Конспирация от Мъск: Египетските пирамиди са построени от извънземни

Египет: Елате и се убедете, че са изградени от египтяни
Обновена: 3 авг 2020 21:09 | 3 авг 2020 21:08, Елка Василева
144
Конспирация от Мъск: Египетските пирамиди са построени от извънземни
Снимка: архив, БГНЕС

Египетските власти поканиха Илон Мъск да посети страната и лично да се убеди, че не извънземни са построили прочутите египетски пирамиди.

В петък шефът на SpaceX и „Тесла“ написа серия туитове, в които намекна за извънземен произход на египетските пирамиди. Първият туит гласеше: „Пирамидите са построени от извънземни очевидно“.

Вече във втория туит Мъск уточни, че „Фараонът Рамзес ІІ е бил един от тях“. Той написа още, че „Хеопсовата пирамида е била най-високата структура, създадена от хората за 3800 години“.

В последния туит на тази тема бизнесменът публикува линк към статия на Би Би Си, в която се разказва за строителството на пирамидите и уточни, че това е „достоверно описание на това как е било направено това“.

Най-силно вниманието обаче беше привлечено от първия туит, който може да бъде оценен като подкрепа за популярната конспиративна теория за изграждане на пирамидите от извънземни. Той е бил споделен над 84 000 пъти. 

В отговор египетският министър на международното сътрудничество Рания ал Машат покани Мъск лично да се убеди, че пирамидите са били построени от хора, не от извънземни.

„Следя вашата работа с голямо възхищение. Каня вас и SpaceX, за да можете да проучите писмените доказателства за това как са били построени пирамидите, а също да видите гробовете на техните строители. Очакваме ви, мистър Мъск!“, написа Ал Машат.

Според експерти гробът на строителите на пирамидите, открит през 90-те години на 20 век, окончателно доказва факта, че огромните структури са били наистина изградени от древните египтяни.

На туита на Мъск реагира и египетският археолог Захи Хауас. Той публикува в социалните мрежи кратък текст на арабски език, в който определя думите на Мъск като „пълна халюцинация“.

„Аз открих гробовете на строителите на пирамидите – и това доказа пред всички, че те са били египтяни и не са били роби“, цитира думите на Хауас изданието Egypt Today.

В Египет са запазени над 100 пирамиди, най-известната от които е Хеопсовата пирамида, висока 137 метра, припомня Би Би Си.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
1
 
3
 
! Отговори
Чичовото преди 3 години
Мъск трябваше да напише, че той самият е извънземен и да сложи точка по въпроса.
121
4
 
0
 
! Отговори
до_предния преди 3 години
а повтори Национален Дворец на Културата де !!! а повтори Бузлуджа де ! А повтори мостове виадукти всичките тея неща построени в България през от 60те 70те до 89та година всички тея грандиозни за времето си и мащабите на тая малка България - и как така за прозорец от горе долу 30 тина години комуниста е изградил най-коравите и хубави сгради и до днес никой не ги е повторил подобни ...е хайде една арена армеец малко от малко прилича на сграда и тук таме някоя данеби пирамидите комунист да ги е
120
1
 
4
 
! Отговори
Jon преди 3 години
Камъни по 80 тона полирани по конец до мащаб 1 милиметър, пренесени на хиляди километри и повдигнати и поставени на 100м височина. И всичко това от 'хора', за само десетина години, без да са познавали колелото и желязото! За инжинерните и математически изчисления нужни за строежа, пък изобщо не ми се говори. Още нещо интересно: Строителите на пирамидите(древните египтяни) преди и след тях не са строили нищо подобно и мащабно - всичко е бегло копие. Как така се появиха и изчезнаха за 20 години?
119
3
 
3
 
! Отговори
ХиХи преди 3 години
Високоразвити цивилизации преодолели хиляди светлинни години и дошли на Земята да строят каменни пирамиди. Друг е въпроса че древните египтяни нямат общо с днешните обитатели на тия земи.
118
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Естествено, че пирамидите са строени от хора - техниката е елементарна, макар и изискваща прецизност и професионализъм. Добавка - над 5000 висококвалифицирани майстори каменоделци са работели по доизкусуряването на детайлите, отделно постоянно работещите майстори са били над 20 000, общо над 250 000 наемни /не роби/ работници са правили пирамидите. ПП. А че Мъск не е много наред, не е тайна.
117
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми разбира се че са човешка структура колкото по-голяма пирамида навремето е имал някой местен големец толкоз по-важен и богат е бил.Даже за кучетата са си строели малки пирамиди.
116
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименИ кой е направил египтяните отлични математици,инженери и астрономи!?Сигурно са самоуки и са се научили по еволюционен път.Не ставайте смешни.Страната на всяка пирамида е изчислена с помоща на числото "пи"!!!
115
1
 
1
 
! Отговори
До 122 преди 3 години
И как точно една пирамида генерира енергия? Дай да видим скелет на хомо сапиенс на милиони години?
114
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пирамидите са гигантски генератори на енергия. Видяхтте и вие синята пирамида в имението на Доган, за която открито се каза, че генерира енергия. Щом египтяните не са използвали такава енергия, значи трите големи пирамиди не са строени от тях. Може да не са строени от извънземни, но не строени и от тази цивилизация. Хора на земята има от милиони години. Факт! А на египтяните само гробници са им в главата и нищо друго. Примитивна история.
113
3
 
4
 
! Отговори
до Мъск преди 3 години
разбира се, че египтяните са ги построили... има няма 1 милион и 1/2 камъка се доставят и вдигат за нула време... алоо вие дето казавате, че ставало с труд, може би с трудодни, колко време им е трявало ииииии... като завършили пирамидите отскочили и до платото Наска да дръпнат някоя и друга черта
112
3
 
1
 
! Отговори
До 117 преди 3 години
Да така е, пирамидите винаги са си били там, още от преди големия взрив са ги построили извънземните, защото си падат по големи купчини камък. Аргументи и доказателства не ни трябват, важното е да вярваш в разни конспиративни глупотевини. Защо точно Хуфу е използвал голямата пирамида за гробница велики конспираторе?
111
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На стари години наркоман да си не е лесно. Елончо го доказва с изцепките си напоследък.
110
3
 
2
 
! Отговори
X AE A-XII преди 3 години
След гаврата и името на детето му, този съм го отписал.
109
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 113Точно обратното. Египет на фараоните е заварил пирамидите в Гиза построени. Следват няколко опита в пустинята да се построят подобни пирамиди, но абсолютно неуспешно.
108
2
 
4
 
! Отговори
бай Х преди 3 години
то е ясно ама друго си е като го каже Мъск
107
2
 
3
 
! Отговори
До 112 преди 3 години
Едно е вкаменелост, съмсем различно е статуетка уж оцеляла 65 млн. години със запазени контури, няма такъв материал способен на такъв подвиг, още повече заровена дълбоко в земята. Това за което пишеш най-вероятно са статуетки от цивилизацията Тиуанако, прехождащата тази на инките. И какво значи динозавър? Защо да е динозавър, а не гущер? Както написах, виждаш това което ти се иска да си видял. Свременния човек е тук от около 250 хил. години, толкова по темата.
106
7
 
2
 
! Отговори
E.T преди 3 години
Пирамидите са построени от Белите Руснаци, живели 100 хиляди години преди Христа в древният град Харлем, те били съвкупност от Ямайски шамани, Индиански вождове, Африкански Джедаи и Сибирски Казачоци, Белите руснаци обичали да се мешат с черните и да слушат рап, така се изградила РА Културата, и оттам идва името на бога на Ругиптяните както ги наричали по онова време, 7/8 ТВ - Силата е в Крим
105
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДДРОнегВсъщност да се постоят пирамидите е много трудоемко, но не и невъзможно, самата конструкция е проста, но много устойчива, не случайно ги има и днес. Египтяните правят 2 неуспешни опита, учат се от грешките си и накрая успяват. Нека не забравяме и че древните египятани са имали най-развитата цивилизация в древността, те са били отлични инженери, математици, астрономи и т.н., построили са огромни храмове, статуи, издигнали си обелиски, от цели монолитни парчета гранит и т.н.
104
5
 
1
 
! Отговори
До 110 преди 3 години
Побитите камъни около Варна са тръбовиден планктон или червей на 50 000 000 години и са на открито..ги вали и дъжд и град ... Как да няма?!?Ами отиди, вземи проба от статуетките, и изпрари пробата за графитен анализ. Статуетките са от някакъв черен гранит лие не знам но е много твърдо, под земята ...са ги изкарали ...Перу. Динозаврите са направени с изключителни детайли върху камъните. Руснаци засякох снимаха като ненормални. Има много тайни скрити от масата с цел контрол и власт.
103
2
 
5
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
Абе, че пирамидите са построени от египтяните- ДА, но не от сегашните египтяни, които са повече араби и нямат много общо с древните стрители на пирамидите !!!Всъщносто подобни "теории" за извънземни се тиражират и за статуите на остров Пасха, но Тур Хейердал в една от своите книги е разказал как пред него сам човек е издигнал една от тези статуи за три седмици, ако не се лъжа !!!Тъй че повнимателно с извънземните :):):)

Спонсорирани публикации