Лятна почивка - как да се поберете в бюджета?

Проучете внимателно цените
Обновена: 5 авг 2020 18:32 | 5 авг 2020 18:32, Екип на Tialoto.bg
2
Лятна почивка - как да се поберете в бюджета?
Pixabay

Това лято е малко по-необичайно. Мнозина още дори не са планирали къде ще почиват, тъй като обстановката с пътуванията в страната и чужбина се сменя постоянно заради върлуващия коронавирус. Още един аспект, който подлежи на обмисляне и планиране е бюджетът за лятната отпуска. От една страна родните и чужди туроператори и хотелиери обещават по-приемливи цени на фона на влошената икономическа обстановка заради пандемията, но в действителност това не е точно така. От друга – вероятно през последните месеци и вие сте претърпели някакви финансови промени (намалени заплати, намален работен ден…), наложени от притеснени работодатели.

И все пак, това не означава, че трябва да пропуснете лятната почивка! Ако сте разумни, можете да си изкарате добре на морето и да влезете в заделения бюджет. Ето и какви стъпки да предприемете:
 
Сравнете цени и договорете отстъпки
 
Не се хвърляйте на първия хотел, който ви изникне онлайн. Разгледайте, разпитайте и сравнете цените. Гледайте малките шрифтове и не се страхувайте да задавате въпроси.
 
Както собствениците на бизнеси се възползват от ситуацията и вдигат някои цени, така клиентите могат също да преговарят и да използват несигурността и влошения туризъм, за да си поискат някоя отстъпка. Това става най-лесно по телефона, а не по имейл. Нищо не ви пречи да пробвате.
 
Пътувайте с компания
 
Така не само ще разделите всички разходи, но и ще се забавлявате повече. Не е нужно всяка вечер да търсите барове и клубове, където ще хвърлите доста пари. Ако сте в приятна компания, можете да пиете домашни коктейли на плажа или на терасата в стаята ви и пак да си изкарате страхотно.
 
Изберете стая с кухня или олинклузив
 
Храната е голям разход, а да бъдем реалисти – дори по нашето Черноморие тя поддържа цени в криза или не. Можете да спестите сериозна сума от ресторанти, ако просто си приготвяте лесни неща в стаята. Не е нужно да имате топмодерно кухненско оборудване. Дори един котлон или печка ще ви свършат работа. Хладилникът също е доста важен!
 
Още съвети за това как да се поберете в бюджета за лятната си почивка, четете в Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
5
 
! Отговори
Жо преди 3 години
С жена ми сме пенсионери.Преди година ходихме за седмица в Несебър на квартира с баня, телевизор, климатик и тераса към морето. Цената беше 25 лв на човек. Хранехме се в ресторант на самообслужване, където веечер след 8 ч. цените падаха наполовина. След вечеля отивахме в заведение на открито за биричка и печен чернокоп.Пътувахме с 50 % пенсионерско намаление с влак. Срещу още по 10 лв си осигурихме места в спален вагон и се събудихме в Бургас.Цялата почивка за двамата ни излезе 670 лв.
1
3
 
2
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
СТИГА С ТЕЗИ СТАТИИ ТИП "ХАЛТУРКИ" --КАТО ЧОВЕК Е БЕДЕН НЯМА КАК ДА ПОЧИВА НОРМАЛНО -ЕВТИНОТО ИЗЛИЗА СКЪПО -ЩЕ СЕДНЕ БЕЗ ДА ИСКА НА ЕДНИ БАРБАРОН ПОД ЕДИН ЧАДЪР И ЩЕ СИ ПЛАТИ И ДИНЯ БЕЗ ДА Е ЯЛ И ЗА ЕДИН ДЕН ЩЕ ПЛАТИ 200ЛВ ЗА НЕЩО ВИРТУАЛНО !! В МОМЕНТА ВСИЧКИ ЦЕНИ СА ВДИГНАТИ -ОСОБЕННО ПО РЕСТОРАНТИ МАГАЗИНИ И ВСИЧКО ДО МОРЕТО ! АЗ В БУРГАС ЗА ЕДНО КАФЕ С ЕДНА КОКА КОЛА -ПОД 5 ЛВ НЯМА!!!!! БИРАТА Е 3.50ЛВ ,МЕНТА С СОДА Е 10ЛВ

Спонсорирани публикации