Съвременните принцеси - кои ще запомним с добро?

Много са се посветили на благотворителни каузи
15 авг 2020 18:28, Иванка Гъркова
5
Съвременните принцеси - кои ще запомним с добро?
БГНЕС

Да бъдеш част от знатно семейство, уважавано от обществото и славещо се със своята история, не е просто привилегия. Това носи със себе си определени отговорности и злата участ животът ти да бъде вечно в устите на хората. Например принцесите – те се раждат с тази титла или я получават впоследствие, но тя е тежка и непосилна за почти всяка жена. 

 
Всички в кралския двор трябва да се съобразяват със строгия протокол. Съвременните принцеси понякога го заобикалят, но животът им се ръководи от това да не посрамят своята фамилия и да живеят в услуга на хората. Поне повечето следват този принцип. Те не се притесняват да слязат сред народа, да се снимат със своите почитатели, да разговарят и да се ръкуват с тях. Те са като всички нас и винаги са готови да помогнат с каквото могат. 
 
„Хората мислят, че когато се говори за принцове и принцеси, става въпрос само за пари. Но никой не говори за дълг, образование или за примера, който дават“, заявява пред Insider принцеса Естер Каматари. Бившият топмодел разказва, че не е лесно постоянно да си обект на внимание. 
 
Независимо дали са запазили онова, което обичат да правят или се занимават с благотворителна и социална дейност, много от днешните принцеси променят представите ни за кралския живот. Днес ви представяме 5 от тях, които всички познават и ще помнят с добро: 
 
1. Принцеса Даяна
 
Неслучайно я наричат „Принцесата на народа“. Тя се омъжва едва на 20 за принц Чарлз – един от синовете на британската кралица. Макар и да няма успешен брак, тя прави всичко възможно, за да поддържа семейството си, като се грижи изключително много за двамата си сина и държи да изгради силна връзка с тях. 
 
Лейди Даяна Спенсър ще остане завинаги в сърцата на британците благодарение на своята хуманитарна дейност и голямото си сърце, отворено за проблемите на хората. Преди инцидента с нея, тя работи години наред с най-уязвимите групи в страната и чужбина. Посетила е десетки болници и бе посветена на борбата със СПИН по света. 
 
Преди да стане принцеса, Даяна работела като учителка в детска градина. Запозната със света на най-малките, когато става майка, тя желае да отделя необходимото време на децата, като не ги оставя само на грижите на бавачките. 
 
В едно от своите интервюта Даяна признава, че нейната популярност се дължи най-вече на съпруга ѝ, като скромничи за своята работа като представител на британския кралски двор. 
 
„... През годините вие се виждате като добър продукт, който стои на един рафт и се продава добре, а хората изкарват много пари от вас“, коментира тя за славата. 
 
Говорейки за проблемите в брака и тайната връзка на принц Чарлз с Камила, тя изразява открито своето мнение: 
 
„В този брак бяхме трима, така че беше малко претъпкано“.
 
2. Принцеса Ан от Великобритания
 
Тя е единствената дъщеря на Елизабет Втора. Живяла в сянката на своите двама братя и известната си майка, принцеса Ан винаги е държала да не бъде под светлината на прожекторите и да живее по-скромен живот. През 1973 г. тя се омъжва за Марк Филипс, който няма благородническо потекло. Говори се, че кралицата предлагала да му даде титла, но по незнайни причини, той отказал. 
 
След като сключва брак и създава потомство, принцеса Ан държи децата ѝ да бъдат отгледани без титли. 
 
Говорейки за 70-годишния си юбилей пред Vanity Fair, тя разкрива мотивите за това свое решение. 
 
„Смятам, че навярно е било лесно за тях (Зара и Питър), но повечето хора биха поспорили, че има недостатъци в това да имат титли“, каза принцеса Ан. По думите ѝ, тя е взела най-правилното решение за сина и дъщеря си. 
 
3. Принцеса Естер от Бурунди
 
Естер Каматари е родена на 30 ноември 1951 г. Тя е известна писателка, но и бивш топмодел. Още от малка е свикнала да се бори сама с живота, тъй като нейният баща – оринц Игнаси, бива убит през 1964г. Тогава тя бяга в Париж и получава шанс за нов живот. 
 
Принцесата успява да пробие на модния подиум като става първият тъмнокож модел във Франция. 
 
Още за съвременните принцеси и тяхната благотворителна дейност четете в Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Уъъъъ преди 3 години
Погледът на тая "принцеса" на снимката кара ледът да се топи, млякото да тече, а котките да мяучат.Ако не бях възрастен щеше да ме е страх. Мнооого страх.
2
0
 
5
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Оная, дето цяла нощ не мигнала, понеже усещала едно грахово зърно през всичките двайсет дюшека и двайсет пухени постели...
1
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези с кайма и кашкавал.