Убиецът, който разчлени журналистка на подводница, пробва бягство

Петер Мадсен стигнал само на 500 метра преди полицията да го спре
20 окт 2020 16:20, Нели Христова
19
Убиецът, който разчлени журналистка на подводница, пробва бягство
Снимка: БГНЕС

Датският бизнесмен Петер Мадсен, който бе осъден за убийството на шведската журналистка Ким Вал, се опита да избяга от затвора. Полицията обаче успя да го залови.

Петер Мадсен излежава доживотна присъда, след като брутално уби Ким Вал. През 2017 година тя се качва на подводницата, която бизнесменът сам си е построил, за да му вземе интервю. 11 дни по-късно разчлененото й тяло е открито от случаен минувач на брега.

Мъжът избягал от затвора край Копенхаген, след като заплашил пазачите, че носи бомба. Той също така държал "предмет, подобен на пистолет". Твърди се, че Мадсен може да е взел заложник, след като се качва на случаен бял ван на улицата пред затвора.

Но убиецът стигнал на едва 500 метра преди да бъде спрян от кордон от полицаи. Той бил свален от белия ван, а кадри от мястото на събитието показват Мадсен, който е седнал на земята, подпрял се е на ограда, около кръста му има дебел колан, а полицаите са се прицелили в него. Развръзката идва няколко часа по-късно, след като спецчастите го проверяват за експлозиви. Убиецът отново е върнат в затвора.

Още преди да направи опита си, Мадсен е държан в изолация, тъй като властите се страхували, че той може да избяга.

Съдебният психиатър Хенрик Дей Поулсен заяви пред датския уебсайт BT: "Той е надарен човек, но и човек, който е невероятно опасен. Имаме си работа с човек, извършил едно от най-зверските убийства в датската история. И тъй като той може да използва таланта си за нещо опасно, много е тревожно, че хората не се грижат по-добре за него."

Журналистът Кристиян Линеман, който наскоро имаше многочасови телефонни разговори с Мадсен, заяви, че вярва, че убиецът може да построи бомба. "Той знае какво да използва, за да построи бомба. Питър Мадсен знае всичко за химията и технологиите. Ако има правилните съставки, лесно ще може да създаде бомба, но се съмнявам, че има достъп до материалите."

Именно в неотдавнашния филм на Линеман "Тайните записи" с Питър Мадсен, инженерът най-накрая призна, че е убил Ким Вал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тея на портала чистачки нямат ли ?
11
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пишман убиец.един труп не може да скрие кат хората.да лежи сега да му дойде акъла в главата.
10
7
 
5
 
! Отговори
до гигантско аку преди 3 години
Всички знаят че на ББ му хлопа дъската и е червен *** който не иска да си връща партийната книжка ;)
9
1
 
12
 
! Отговори
Днес, спите преди 3 години
От четвъртък тази седмица носенето на маски на открито става задължително
8
0
 
13
 
! Отговори
бомбостроител преди 3 години
Материалът е пълен с недомислени слова и изрази!
7
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БХК няма ли дакажат нещо по въпроса, негово право е да не лежи в затвора да го чeрпят баница със боза и да го пратят при Папата да му умие краката.
6
1
 
15
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 3 години
Еееее, абе тия джурналните и на кучето у ауспуха ша са наврат, само да пуснат некоя клюка бе...Де го търси тая в бидон под водата с тоя да влаза? То в кола на непознат да са качиш си е дивотия, камоли пък под водата, дето не мож и избегаш...
5
1
 
9
 
! Отговори
Абат Фариа преди 3 години
Държали го в изолация и се страхували, че той може да избяга ама той все пак прокопал тунел със една безопасна игла. Копал 14 години и избягал през тунела. Едмон Дантес пасти да яде
4
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да дойде в България .Тука управлява герб .Няма да има проблем с бягството .Само от чистачката трябва да се пази ,че тя и подкупи не взема .Останалите ще го пуснат срещу заплащане .
3
3
 
25
 
! Отговори
До номер 2 преди 3 години
Защо трябва нещо да изгнива в Дания? За разлика от Бг полицаите, датчаните са го хванали на няма и километър и то добре че. Ето на това се казва контрол и ред!
2
0
 
4
 
! Отговори
Германец преди 3 години
Пак се прочухте...
1
3
 
14
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
- Има ли нещо, което все още не е изгнило в Дания? - това е въпросът...

Спонсорирани публикации