Домашна маска с алое и активен въглен - почиства и хидратира кожата

Вижте как се отразяват двете съставки на лицето
27 окт 2020 04:00, Иванка Гъркова
5
Домашна маска с алое и активен въглен - почиства и хидратира кожата
IStockphoto

След социалната изолация грижата за кожата на много жени се промени. Затворените козметични салони накараха много дами да си правят сами най-различни разкрасителни процедури. Освен някои готови продукти, доста започнаха да разчитат на домашните маски за лице за почистване, хидратиране и подобряване текстурата на лицето. 

 
Черните маски са доста търсени през последната една година. Гледайки как премахват черните точки по носа, всяка една от нас реши да ги изпробва. Някои вършат работа, докато други само „отлепват“ мъртвата кожа и някои замърсявания. 
 
Много от въпросните маски се правят с активен въглен, защото той е натурално средство за почистване на порите. Под формата на прах или капсули, той се продава в аптеките и може да си го купите, като приготвите домашна маска с него.
 
Алое вера е другото нещо, което се съдържа в доста козметика. Гелът от растението също може да се използва за маска, защото има вещества, които насърчават детоксикацията и хидратацията на кожата. 
 
Кои са ползите от активния въглен за кожата? 
 
Активният въглен се свързва с токсините и предотвратява вредния им ефект, който разрушава кожните клетки. Попаднал в кожата, той елиминира излишния себум и така предотвратява образуването на пъпки. Извличайки мръсотията, той балансира мазнините в нея и поддържа нормалното pH. 
 
От друга страна локалното приложение на активен въглен помага при ухапвания, обриви и ужилвания по кожата. Ако е налице зачервяване, паста с активен въглен, алое вера и кокосово масло намалява възпалението и действа успокояващо. 
 
Кои са ползите от алое вера за кожата?
 
Растението съдържа гел, който има благоприятно въздействие върху кожата и косата. На първо място, той се използва за успокояване на възпаление, зачервяване и слънчево изгаряне. Нанесен върху кожата, предпазва от вредните слънчеви лъчи. 
 
Алоето е полезно и при суха и груба кожа, защото има мощни хидратиращи свойства, понеже близо 99% от него е вода. Гелът съдържа витамините А, С и Е, които са отличната комбинация за възстановяване на кожата. 
 
Много жени мажат лицето си с гел от алое, защото той съдържа антиоксиданти, които премахват токсините и придават по-свеж вид на кожата. Освен това той се препоръчва за по-бързото зарастване на рани и екземи. 

Как да си приготвите домашна маска с двете съставки, вижте в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз такава ползвам срещу коронавируса.
4
1
 
0
 
! Отговори
ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ преди 3 години
И кому е нужно това, освен на производителите и продавачите...
3
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е е с тва на физиономията направо у банката за обир!
2
2
 
1
 
! Отговори
Чичо преди 3 години
Няма файда от такава, не слагайте - най-много да ви тръшне Короната с нея...
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С тази маска ще ужасите коронавируса, както и всички наоколо.

Спонсорирани публикации