Маникюр 2021 - кои са най-актуалните форми?

Някои са твърде дълги и заострени
Обновена: 19 яну 2021 15:16 | 19 яну 2021 02:00, Иванка Гъркова
0
Маникюр 2021 - кои са най-актуалните форми?
IStockphoto

„Момичета, утре съм на маникюр. Дайте ми идеи за нещо различно от квадратни нокти, с каквито бях досега“. Ако отворите някоя група за маникюри във Facebook, със сигурност ще попаднете на публикация с подобен текст. Все пак, за жените, които държат на своя маникюр, не само цветът и декорациите са важни, а и формата на плочките. Освен чисто естетически, някои ги подбират и така, че да могат да вършат ежедневните си задачи – да пишат на компютъра, да мият чинии или да изваждат дрехите от пералнята без проблем.

Квадратни, леко заоблени, заострени... Има какви ли не видове форми, които може да изпробвате за маникюра си през 2021 г. Според специалисти, колкото и да ви допадат някои, всичко зависи от това колко големи по принцип са плочките и самите ви пръсти. Или казано по-просто – не всички биха ви отивали.
 
Кои са най-често срещаните форми на ноктите?
 
Може да се каже, че някои лесно може да постигнете сами – с пилата у дома (първите четири). Те се получават чудесно на по-израснали нокти. Що се отнася до последните три, по-добре да отидете на маникюрист, който да ги изгради чрез гел лак или акрил. При тях трябва доста работа и с пилата, за да се получи перфектната форма.
 
Ето ги и тях:
 
1. Кръгла
 
Класическа форма, подходяща за хора, които имат по-къси нокти. Според маникюриста Ейми Лин, за да я получите, трябва да започнете с пилене от всяка една от страните към центъра.
 
„Когато забележите, че едната страна на нокътя се закръгля, преминете към другата“, казва тя. Накрая трябва да се получи перфектен полукръг на върха на нокътя, който е сходен с този в основата му.
 
2. Квадратна
 
Тази форма е пълната противоположност на първата. Ноктите са затъпени, като краищата им са доста остри, образуващи почти прав ъгъл.
 
„Ако искате квадратна форма, започнете да пилите първо от средата“, казва пред Mindbodygreen Лин. Държейки пилата права, движейки я на ляво и дясно, постепенно се получават острите ръбове. Може да постигнете това и чрез пилата в посока нагоре от двете страни, но според специалиста, така може да възпалите кутикулите.
 
Кои други форми на ноктите се използват в маникюра, вижте в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации