Кой се отличи със стил при встъпването на Байдън?

Стилни тоалети в лилаво - символ на обединената Америка
21 яну 2021 21:20, Дарена Найденова
15
Кой се отличи със стил при встъпването на Байдън?
БГНЕС

Вчерашното стъпване в длъжност на Джо Байдън и Камала Харис беше историческо за Америка. На първо място, в Белия дом влиза първата жена вицепрезидент, първата чернокожа жена вицепрезидент и първата с индианско потекло. Второ, Джо Байдън се закле като най-възрастния президент на САЩ, приемайки властта на 78 години. И трето, но не последно място, от 20 януари в Белия дом има повече жени отколкото никога досега. 

Благодарение на изобилието от дами, модата по време на встъпването в длъжност беше на ниво. Като започнем от Камала Харис, Джил Байдън и Мишел Обама та достигнем до Дженифър Лопес и Лейди Гага. Очаквано, светът беше вперил поглед в Америка, чакайки да стане свидетел на една нова ера. На време, в което се обещава, че всичко ще бъде по-добро, по-спокойно и без расизъм, сексизъм или неравенство. 
 
И докато тези обещания все още не е ясно дали ще бъдат изпълнени, то бяха спазени други закани. Модните критици предположиха, че дамите ще покажат най-добрите си тоалети и те не разочароваха. Освен че бяха със скрити послания, дрехите бяха и в цвят, който символизира обединената Америка. Тази, в която няма място за демократи и републиканци, а само за американци. 

Защо лилаво?
 
Ако сте гледали вчерашното събитие, което беше предавано по всяка водеща телевизия у нас и по света, със сигурност сте забелязали, че основният цвят е лилав. Не син, какъвто е цветът на Демократите, а лилав. Това не е аматьорска грешка на дизайнерите, а премерен ход, който носи скрито послание. 
 
В лилаво се появиха вицепрезидентът Камала Харис, двете бивши първи дами - Мишел Обама и Хилъри Клинтън, както и сенатор Елизабет Уорън. Цветът символизира обединението на Америка, като е микс между републиканското червено и демократичното синьо. Освен това той е свързан и с борбата на жените за равенство, като е бил един от любимите цветове на суфражетките. Движението го избира през 1908 година, за да представлява "кралската кръв, която тече във вените на всяка суфражетка и показва желанието за свобода и достойнство". 
 
Лилавото е близко до сърцето и на Камала Харис, която го носи като почит към Шърли Чисхолм - първата чернокожа жена, която се кандидатира за президент през 1972 година. Тя е носила този нюанс по време на кампанията си, като се превръща и в пърата чернокожа жена, която е избирана за член на Конгреса. 

Камала Харис
 
Първата жена вицепрезидент не пропусна възможността да отправи послание със своя тоалет. Тя се довери на чернокожия дизайнер Кристофър Роджърс от Луизиана. Мъжът може да се похвали, че е обличал и Бионсе, но сега беше нагърбена с трудната задача да покаже какво може пред целия свят. 
 
Камала Харис представлява промяната в Америка, създавайки история в Белия дом. Именно затова тя се опитва по всякакъв начин да покаже, че е готова да реформира страната, да даде повече шанс за равенство и да изкорени расизма от всичките пори на САЩ. Първо, вицепрезидентът се облече с бежаво палто, за да почете жертвите от коронавирус ден преди встъпването си в длъжност. 
 
След това, на 20 януари, дойде ред и на яркото лилаво палто и рокля в същия цвят. С тях Харис положи клетва като първата жена вицепрезидент. Тоалетът й от Кристофър Роджърс беше допълнен с традиционните перли, направени от пуерториканския бижутер Уилфредо Росадо. Роден в Луизиана и все още ненавършил 30 години, г-н Роджърдс има таланта да комбинира стари шивашки детайли с високооктанов блясък. 
 
Още за тоалетите на най-важните лица на церемонията ще откриете в материала на Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стил след Мелания Тръмп е много трудно да се покаже. Всички останали"дами" изглеждат като натруфени провинциални женички, тръгнали на селски събор!
12
0
 
4
 
! Отговори
Минаващ преди 3 години
Мишел Обама е с тъмновиолетово-червен тоалет.Какво лилаво им се привижда на модните коментатори?
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Индийско потекло, марули, не индианско!
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е как кой - Тръмппросто игнорира фалшивата иногурация на фалшивия президент.Това е стил.
9
2
 
11
 
! Отговори
.... преди 3 години
И трите са ужасни. Лелки в ярки палта, с неподходяща кройка. Когато Мелания влизаше в Белия Дом остана в историята с зашеметяващия си и същевременно свръх елегантен тоалет в бледо синьо. Вчера видяхме само ято трътлести пауни, които се мислят за лебеди, докато единственият лебед е вече в почивка във Флорида.
8
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"стари шивашки детайли с високооктанов блясък. " - страхотно.Не могат да се сравнят с Мелания и особено с Иванка.
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
май никой
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
МЕЛАНИЯ МНОГО КАЧИ ЛЕТВАТА И СЕГА ВСИЧКИ ИЗГЛЕЖДАТ КАТО ... ОСВЕН ПЪРВАТА ДАМА БАЙДЪН, ТЯ ИЗГЛЕЖДА ПРИЛИЧНО.
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първата дама мадам Байдън изглеждаше най-добре - семпло и човечно, разбира се не е Мелания Тръмп. Камала изглеждаше клоунски.
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това ще да е първото трани зам министър на САЩ.
3
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мишел Обама изглежда много хубаво в лилавото
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дори Кемала не може да се мери с красотата на биг Майк.
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бърни Сандърс

Спонсорирани публикации