Художникът Симеон Кръстев: Смутен съм от помията върху мен

Той е нарисувал три картини по темата "Балкански поток"
115
Художникът Симеон Кръстев: Смутен съм от помията върху мен
Снимка: Новости Сърбия

Художникът Симеон Кръстев заяви, че е смутен от отношението на хората, "които започнаха да ме заливат с помия".

За часове той влезе във фокуса като автора на картината, която премиерът Бойко Борисов подари на сръбския президент Александър Вучич.

Още по темата
"Нарисувал съм реалистична картина. Няма вложени политически емоции... Идеята се появи от фирмата, която изгражда "Балкански поток". Тя поръча на над 30 художници да направят картини по темата "Балкански поток". Това са членове на СБХ, доказани художници, коментира Кръстев.

Той нарисувал три картини - две са с фигури и с тръбата, а тази с Борисов и с Вучич била "между другото". Това беше ведомствена поръчка с идея да се направи изложба... Изведнъж стана един бум, след като сръбска медия публикува подарената картина. И се изсипа злоба и жлъч, каза още Кръстев пред БНР.

Картината беше връчена вчера на сръбски външен министър Никола Селакович, който да я предаде като дар за президента на западната ни съседка.

Симеон Кръстев подготвя изложба през май в София.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тиквата е добре полирана и върху нея се отразяват разни неща.
82
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СБХ кплкп млади талантливи художници унищожи през комунизма...не е истина.Сега пак слугува на властта.А на този художник не може ли някой да му обясни, че тази картина е със силен соц уклон?Все едно бай Тошо с Тито.То и сега е съшото...на Тодор охраната...Не е мръднал този народ последните 70г.Язък, че уж 30г уж демойрация имаме. Хората изобщо не са изтеили робското си мислене и преклонение пред комунизма.Включая и художници като този.
81
2
 
3
 
! Отговори
Читател преди 3 години
Благодаряй се,че са те залели с помия.Все пак,това е сапунена вода,с която можеш да се изкъпеш,да станеш по чист човек и да забравиш,че трябва да се подмазваш.-101,е достатъчно подробен,солидарен съм с него и толкова!
80
1
 
4
 
! Отговори
Кондора преди 3 години
Този "творец" си е сбъркал професията. Придворен шут би му отивало повече. Да нарисуваш между другото Тулупов е невъзможно, колкото и пиян да си! Глад мори изкуствените хора в тези смутни времена...
79
2
 
6
 
! Отговори
Мислех преди 3 години
в началото, че тази картина е някакъв фейсбук бъзик. Уви, истина било.Направо се връщаме в култовските времена...Придворни творци винаги е имало, този е много некадърен.Абстрахирайте се от тематиката и общото "послание" - абсолютен примитимизъм.
78
3
 
3
 
! Отговори
течове от ноздрата преди 3 години
чисто и просто засипания с помийни течности е една слузеста аNалнаХрема
77
1
 
5
 
! Отговори
Симо Бъданарецо преди 3 години
с тази картина е супер. Бате Бойко да му я надене на тиквата . достатъчно е да забележи каква коронка е фръцнал на главата на бати Бойко и то със сянката на някаквъ оранжев работник. Като работникът е на поне 15 метра от Бобъ и въпреки всичко в/у черепа на баце има сенчица от воркеро.Тоя изобщо учил ли е какво е светлина, отражение и разсейката й/*** и мърляч е тоя Симо Помияро.Копирал снимка и го домързяло да тури инжинерката в платното за да преде че мъжагите са ОК
76
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Днес управляващите и олигархията вършат същите неща, като БКП преди 89-та. Едни и същи комунисти бяха на върха преди 89-та, същите останаха на върха и след това.Днес ГЕРБ, БСП, ДПС, ВМРО и Демократична България се ползват от същите привилегии и по същият начин усвояват държавни и европейски пари, както комунистическите веломожи някога са използвали национализацията/одържавяването. Същото е и поведението и на свободните творци, наричани някога интелигенция...нищо не се е променило.
75
1
 
2
 
! Отговори
САМО ПИТАМ: преди 3 години
Вече газ ли пишкаш 96...ха,ха,хааааа
74
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 95, 94Човече чии си хапчетата навреме,май тази вечер не си ги взимал!
73
1
 
3
 
! Отговори
А КАРТИНАТА Е С ИМЕ: преди 3 години
"СБОГОМ НА РУСКАТА ГАЗ".....ХА,ХА,ХААААААМОЖЕ ДА СИ Я ПРЕИМЕНУВАТЕ В:"КАК НАКАРАХМЕ РУСИЯ ДА ПЛАЩА НА БЪЛГАРИТЕ ЗА ПРЕНОСА НА ГАЗ"!!!!!
72
5
 
2
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 3 години
БОЛКАТА Е ГОЛЕМА БЕ , Г-н КРЪСТЕВ...ХА,ХА,ХААААААААААА...С ТОЗИ БАЛКАНСКИ ПОТОК , БОРИСОВ РЕЗНА ФИНАНСИРАНЕТО НА РУСОФИЛЧЕТАТА ОТ "ГАЗПРОМ", ЗАЩОТО ВЕЧЕ БЪЛГАРИЯ , ПОЛЗВА АЗЕРСКА ГАЗ...А НЕ РУСКА!ЩЕ ВИ ПЛЮЯТ И СЕ ВИЯТ , ОТ БОЛКА ....ЗАЩОТО ДА ТИ РЕЗНАТ ПАРИТЕ ОТ СУБСИДИЯТА , СИ Е ЧИСТА "ПАРТИЙНА КАТАСТРОФА"!А , НАС БЪЛГАРИТЕ НИ Е КЕФ , И СЕ ПРЕКЛАНЯМЕ ПРЕД ТАЛАНТА ВИ!
71
3
 
7
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
Батко не се тревожи ти не си виновен.Виновен е толупа на снимката и *** които са я поръчали
70
3
 
8
 
! Отговори
Наблюдателен преди 3 години
До Анонимен 86Аз искам да поръчам само една такава, за ке не фа!Да ми идва облекчението максимално бързо, гледайки Тръбата.
69
3
 
11
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Няма прошка за слугите на Тиквата-те са като прокажени!
68
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който се навежда пред мутрите си заслужава помията.
67
5
 
20
 
! Отговори
Агент NNххL преди 3 години
Др. кръстев, ти си бояджия, а не художник! Заслужаваш помията!
66
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бат Симо ,ко да та заливат ,ти си в по..ми..я..та на собствената си палитра, ми виж поне поизчисти от л..а..й..на..та четката си и мини на пасторални пейзажи ...или пък рисувай секции с гласуващи там може направо да рисуваш името на партията на бюлетините им ..машинното го за..е..би то не се вързва с прогреса
65
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде мога да си поръчам няколко, за хола,за кабинета,за банята,за килера и за гаража??
64
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Комунизма се върна,спете спокойно деца!Партията държава,партията майка,бащата на нацията Бойко е тук,какво по хубаво от това!Всичко зависи от това имаш ли гербава партиина книжка, работа,служби,помощи,проекти,траншове,грантове,обществени поръчки,всичко зависи от бащицата и гербавата партиина книжка! Честито българи!

Спонсорирани публикации