По-силен имунитет през зимата - опитайте с вендузи

Вижте кои са предимствата на терапията
26 яну 2021 19:38, Теодора Драгоева
2
По-силен имунитет през зимата - опитайте с вендузи
Pixabay

Когато научите какви са ползите за вашето здраве от терапията с вендузи, ще промените мнението си, че това е морално-остаряла и варварска медицинска практика (сигурно ще се сетите за употребата на пиявици, с които са лекували болните през Средновековието). В практиката днес обаче се използват стъклени вендузи, под формата на малки чашки. Те се лепят с вакуум на различни места по тялото, най-често на гърба.

Вендузирането представлява засмукване на повърхността на кожата, за да се създаде отрицателно налягане. Тази терапия може да подобри здравето ви, ако страдате от доста видове физически и психически здравословни проблеми, от обикновена настинка или грип, до депресия, артрит, тревожност, ишиас, чревни проблеми, мускулни болки и дори целулит и стрии.
 
Вендузите оказват лечебен ефект като подобряват кръвообращението. Терапията води и до намаляване на болките и отпускане на мускулатурата, което е причината тя да се прилага от много спортисти, като засилва възстановяването. Наскоро звездата на ФК „Реал Мадрид“ Карим Бензема показа на своите последователи в социалната мрежа, че се подлага на терапията с вендузи.
 
Съществуват различни видове и форми чаши, а самата практика се основава на традиционната китайска медицинска терапия – акупресура, която има доказани терапевтични ефекти.
 
Ето и няколко от предимствата на вендузирането и реални научни доказателства за това:
Вендузирането не е нещо, което трябва да опитвате у дома, поради потенциален риск от нараняване, инфекция или причиняване на повече вреда, отколкото полза.

1. Терапията увеличава имунната защита на тялото
 
В древността се е прилагала техниката с мокри чаши, наречена Al-hijamah. Изследователите от Египет и Саудитска Арабия казват, че терапията „може да бъде обещаващо лечение за повишаване на имунитета на човешкото тяло, изчистване на кръвта от патологични вещества, причиняващи и свързани с патогенезата на много заболявания.“
 
Още предимства на терапията с вендузи ще откриете в Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации