Рецептата Dnes: Банофи пай със сметана

Изкушение за всички сетива
26 фев 2021 08:30, Илияна Николова
7
Рецептата Dnes: Банофи пай със сметана
Снимка: istock

Продукти:

За блата:
100 г масло, разтопено
250 г бисквити дижестив, натрошени
За пълнежа:
100 г масло
100 г кафява захар
400 г кондензирано мляко
За топинга:
4 банана, обелени и нарязани
300 мл бита сметана
Какао за поръсване
Приготвяне:
 
Постелете хартия за печене в кръгла форма. Прилепете я добре по всички ръбове. За целта можете предварително да я намокрите с вода, да я изстискате и намачкате. По този начин се прилепва много по-лесно и не пречи на печенето.
 
За блата:
 
Смесете натрошените бисквити с разтопеното масло. Притиснете добре на дъното на формата. Оставете да се охлажда за 1 час в хладилник.
 
За пълнежа:
 
Внимателно разбийте маслото със захарта. Налейте кондензираното мляко. Прехвърлете сместа в тенджера на среден огън. Разбърквайте, докато заври. Уверете се, че не са останали бучки. Когато клокне, свалете от котлона и оставете да изстине, но не напълно, а да остане леко топло. Залейте бисквитената основа с крема. Охладете за още 1 час. Преди да сервирате, подредете нарязаните банани отгоре върху сладкиша и украсете с розички сметана. Поръсете с какао.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
2
 
! Отговори
Киро Рамбото преди 3 години
Какво е това "банофи"? Това е западно влияние, трябва да бъде премахнато.
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Британски десерт
3
1
 
2
 
! Отговори
Изглежда вкусно преди 3 години
още тази събота ще го изпробвам.
2
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя десерт е еднопосочен към кардиологията!
1
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Подгответе хартията за печене, така че да не пречи на печенето и след това поставете в хладилник за един час"??!?Защо е тази хартия за печене, като нищо не се пече?