Зелен чай - подобрява състоянието на кожата при възпаление

Ето кои са полезните му съставки
4 мар 2021 20:32, Иванка Гъркова
0
Зелен чай - подобрява състоянието на кожата при възпаление
БГНЕС

Много изследвания показват, че зеленият чай е ефикасно средство за намаляване на килограмите и прочистване на организма. Кофеинът в него пък действа ободряващо подобно на кафето. Но ползите му не спират дотук! Пакетчетата с него могат да се използват за намаляване торбичките и подпухналостта на очите, освен това помагат и при акне.

Зеленият чай е богат на полифеноли, които могат да помогнат за подобряване състоянието на кожата при леко до умерено акне. Макар да не е ефикасно при кистозно, то намалява възпалението при по-малки пъпки и действа оздравяващо.
 
Смята се, че е най-полезен при така нареченото акне вулгарис, което е съпътствано с болка, зачервяване и чувствителност на кожата. То протича най-често с отворени или затворени невъзпалителни комедони и възпалителни папули или възли. Освен лицето, засяга кожата на гърдите, гърба, а понякога и горната част на ръцете.

Кои са предимствата на зеления чай при акне?
 
1. Намалява възпалението
 
Освен полифеноли, в зеления чай има и катехина пигалокатехин-3-галат. Той се използва за лечение на акне и розацея, защото намалява възпалението, което води до пъпки.
 
Приложението на лосион, в който има поне 2% зелен чай, намалява възпалителното акне, показва информация на Stylecraze.
 
Въпросното вещество е и мощен антиоксидант, който има имуномодулиращи и фотозащитни свойства. Също така намалява растежа на нови кръвоносни съдове, необходими за растежа на акнето.
 
2. Понижава производството на себум
 
Понякога, заради различни фактори, кожата произвежда повече себум, което причинява омазняване и запушване на порите – предпоставка за наличието на акне. Локалното приложение на зеления чай – дали чрез поставяне на торбичките с него или чрез напоен памучен тампон или козметика, може да премахне излишните мазнини.
 
Още за полезните свойства на зеления чай върху кожата ще откриете в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации